Results 1 to 10 of 10

Thread: Kako nauciti bebu da se ne utopi(?!)

Default Kako nauciti bebu da se ne utopi(?!)

http://www.youtube.com/watch?v=v0mUPr68x2U

Malo mi je ovaj video zastrasujuci, ali ustvari pokazuje koliko su ta mala stvorenja ustvari sposobna... Iako shvacam poantu ovog filmica, malo me je prosla jeza kada sam gledala klinca kako pluta "sam" u bazenu (iako sam svjesma da je ustvari u dobro kontroliranim uvjetima)...

Kako se vama ovo cini?

Samo da dodam jos nesto o tome
    http://www.infantswim.com/home.html

Ovo je stranica programa za prevenciju utapljanja djece i dojencadi.

Marsupilami's Avatar

Fenomenalna stvar, svaka cast, ali ja to ne bih mogla
    Ok da moje dijete to netko drugi nauci, ali da ja budem prisutna dok uci i tim pokusajima i promasajima? a-a :/

Ali stvarno, da imam bazen u dvoristu svakako bih si dala truda da mi dijete zna tehniku prezivljavanja nakon pada u vodu.

Da, definitivno je odlicna stvar. Samo, kod nas to nije toliko potrebno, jer nam standard bas ne dopusta bazene u dvoristima. No, kazu da se djeca mogu utopiti u samo nekoliko centimetara vode, pa- never turn your back to the devil

melange's Avatar

a miš mali, kako se odmah prevrnuo i zvao upomoć

a ovo za utapljanje u par cm vode je živa istina.
    jedno ljeto smo bili na plaži i u plićaku se igrao dječak, tek je prohodao,
    čeprkao je nešto u pijesku, i glavom je završio u vodi, a guza u zraku, dok je stajao na nogama. i on se jednostavno nije mogao uspraviti, niti je znao pasti sa strane, nego je tako s glavom pod vodom stajao. užas.

retha's Avatar

Quote Originally Posted by melange
    a miš mali, kako se odmah prevrnuo i zvao upomoć
    Al ne kuzim zasto je morao tamo plutati 5min ili dulje???? Uf..

I da..mislim da je klince lakse nauciti plivati dok su tako mali..

Mi smo krenuli u bazen kad je Buba bila oko 4mj stara..i sad mi je jako zao sto smo prestali..jerbo nakon sto je napunila godinu/dvije..s vodom je na Vi. U more samo plicak..ne kuzim kako dode taj strah od vode..

:/

Ne pitajte me kako ali oboje djece mi je u dobi od oko godinu dana palo u vodu. Baš su dobro upali, gllava im je bila pod vodom.
    Ono što je interesantno je da kad smo ih izvadili oni se uopće nisu zagrcnuli. Navodno male bebe imaju neki refleks ne disanja pod vodom, ne znam kad se gubi taj refleks.

Quote Originally Posted by sorciere
    http://www.youtube.com/watch?v=a1wLVmgChOc&feature=related
    Ja samo kazem-fascinirana sam, stvarno su djeca nevjerojatna mala bica, i potencijali su im ogromni. I odlicno mi je to sto nemaju straha, nekako mi se cini da dio strahova im upravo mi ugradimo svojim ponasanjem.

Steta da kod nas u manjim gradovima vecinom nemamo mogucnosti voditi djecu na bazene...

svizac's Avatar

Meni je ovo super. Anja u kadi leži na leđima i uživa a ja ju polijevam po ličeku i oko lica slično kao u filmiću od sorciere na početku. Obzirom da za mjesec dana odlazimo na more želim s njom stvarno isprobati taj baby swimming.