Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Rodin SOS za dojenje

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Rodin SOS za dojenje

Eto, ovo me polako živcira i jako sam ljuta..

Pošto kolegica kojoj sam bila podrška kod cijele trudnoće i rođenja, nije znala kako bi dojila dijete jer joj nije prihvaćalo dojku i time mučila sebe i dijete(dijete je bilo GLADNO,ISCRPLJENO), odlučila je nazvati SOS za dojenje i onda joj nisu znale objasniti kako da doji dijete ovo je užas..Pa za što se onda vi zalažete?(Govorim o ovima u SOS-u)Dijete je bilo gladno, iscrpljeno i nije htijela da joj sestra pomogne ni da joj ponudi AD samo zbog toga jer je vjerovala samo "vama" i u nadi da će joj se pomoći jer joj je navodno netko od Rode napunio gluposti o AD i o tome kako se MORA dojiti i jesti majčino mlijeko!!!Kako možete nekome "određivati" o tome?Jako sam ljuta što se toga tiče i nije fer da ponudite pomoć a onda dok ju trebate dati ste beskorisne..Ja kada sam bila rodila niti sam se informirala o tome kako dojiti ni ništa u vezi toga pa sam znala,ako to netko ne može shvatiti onda nema "majčinskog instinkta"..Tako sam i bila čitala o vlažnim maramicama koje ste ukinuli,nije lijepo da se drugima puni glava glupostima jer svatko će odrediti što je najbolje za njihovo dijete.Trebale bi se pouzdati u sebe a ne drugima širiti svoja mišljenja i uvjeravanja u nešto što je sasvim suludo.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: Rodin SOS za dojenje

Teško mi je vjerovati da je netko na SOS telefonu govorio da se MORA dojiti, čini mi se da je tu došlo do nekog nesporazuma između tebe i prijateljice... Sama sam nekoliko puta tražila njihovu pomoć i nikad nisam doživjela ni najblaži oblik pritiska.

Citiraj jasna_mirakul prvotno napisa
    Ja kada sam bila rodila niti sam se informirala o tome kako dojiti ni ništa u vezi toga pa sam znala,ako to netko ne može shvatiti onda nema "majčinskog instinkta".
    Ovo stvarno vjeruješ?

Sad su Rode još i ukinule vlažne maramice

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fakat
    vlazne maramice
    ma daj

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa za što se onda vi zalažete?(Govorim o ovima u SOS-u)
    Kao prvo, mislim da nije fer napadati nekoga tko svoje slobodno vrijeme oduzima od svoje obitelji (a to je jako puno vremena u slučaju savjetnica za dojenje) da bi volonterski pomogao drugim majkama u trenucima kada im je pomoć zaista potrebna (a ruku na srce, jako je malo mjesta gdje u Hrvatskoj mogu dobiti ispravne informacije vezane uz dojenje).

...navodno netko od Rode napunio gluposti o AD i o tome kako se MORA dojiti i jesti majčino mlijeko!!!Kako možete nekome "određivati" o tome?Jako sam ljuta što se toga tiče i nije fer da ponudite pomoć a onda dok ju trebate dati ste beskorisne..
    Kao drugo, kako bi itko ikome mogao nešto određivati?
    I nikada, ama baš nikada od kada sam ovdje nisam čula da je netko iz Rode rekao da se dojiti mora. Zalaganje za to da, edukacija i preporuke da, naglašavanje prednosti majčinog mlijeka naspram AD da, ali da se nešto mora...
    A optužba o beskorisnosti, ah, možda iz tvoje perspektive. Vjeruj mi, te "beskorisne" savjetnice su spasile tolika dojenja koliko ih nisu valjda sve patronažne ove zemlje (bez uvrede patronaži).

Ja kada sam bila rodila niti sam se informirala o tome kako dojiti ni ništa u vezi toga pa sam znala, ako to netko ne može shvatiti onda nema "majčinskog instinkta"
    Imaš sreće što si jedna od onih majki koje su u puno manjem postotku od onih, kako ih ti nazivaš, "bez majčinskog instinkta" koje su se za uspješno dojenje itekako morale pomučiti.

..Tako sam i bila čitala o vlažnim maramicama koje ste ukinuli
    Na ovo nemam šta drugo osim

svatko će odrediti što je najbolje za njihovo dijete.
    Naravno. A Roda je tu da informira i pomogne roditeljima oko donošenja odluke o tome.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da, sada se budemo izvlačili..Jadno.. I nemoj mi stavljati pod prvo, drugo, kaj misliš kaj sam ti ja da mi budeš stavljala navode...??Misliš da si pod time pametnija?Toliko ste bile protiv vlažnih maramica da više tog foruma nema

Nema veze postavila sam konkretna pitanja što se toga tiče..Samo mi nije jasno kome ste to pomogle kod dojenja,još niti jednu ženu nisam to čula, a dok je mojoj kolegici trebala pomoć onda su se doslovno "usr.." one koje su trebale pomoći, inače i u bolnicama postoje ljudi koji ti neke stvari pokažu i nauče ne treba za to netko ko će mi preko telefona govorit šta da radim(popišat ću se od smijeha), a što se tiče majčinskog instinkta..Mogla bi o tome pričati danima, ali j.. ga ako to netko ne doživi njegov problem..Ja nisam imala pojma o ničem, ničem.. Sve sam naučila sama i s godinama slušala doktore, pedijatre..Svaka im čast, tu i tamo pročitam koju temicu pa odgovorim,ali tu ne tražim daljnje edukacije, za to postoje ljudi koji su stručniji, tako sam tu i čitala da vam ne treba nikakav doktor jer ste rodile jedno/dvoje dijece i znate što je najbolje za njih..hm...
    A što se tiče moje kolegice...nije lijepo ni fer...I ako nema razgovora o tome što sam napisala onda neka se na pišu gluposti o sasvim nečem drugom..Samo sam pitala, di je bila SOS pomoć kada je mojoj kolegici bila potrebna? Da ne kažem di...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jasna, hvala na komentaru. Inače smo naravno otvoreni za kritike i prijedloge, kao i pohvale SOS telefona, ali kada su izrečeni u normalnom tonu. Ovo nije pa ću ključati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •