Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Viroza, visoka temp., čelo vruće, nogice hladne

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Viroza, visoka temp., čelo vruće, nogice hladne

Čitala sam sada dosta po forumu o virozama sa visokom temp. Simptomi su nam uglavnom isti. Laura je 18 mj. Već dosta dugo kašlje, oko 2tj. Do prošle subote nije bilo potrebe za antibiotikom, kada je dobila temp. 38,6. Dobila Klavocin bid, pili ga do srijede, dobila proljev, morali prestati piti da bi preksinoć opet zakurila na 38,9. Jučer ujutro 38. Išli dr. vadili krv. Visoki leukociti, dala nam sumamed. Lagano, kaže upljeno grlo. Pluća ok.
    Predvečer zakurila na 39,8. Dala joj Ibuprofen, nije pala skroz, možda na 38. Nakon 4 sata opet ista temp. Tuširanac i sirup. Nakon tog tuširanja ju je uhvatila drhtavica. Imala temp. u noći 38,6. Htjela sam joj staviti obloge na nogice, skinem čarapice, noge hlaaaaadne, a glavica gori. Kako je to moguće? Iskreno, u totalnoj sam frci i strahu.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To je sasvim uobičajeno kod male djece. Baš tako kako si napisala, glava, vrat, trup vrući, ručice i nogice hladne. Moja je kurila 41, a noge su joj bile ledene.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Da li joj vrijedi onda stavljati na nogice obloge?

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

imali smo takvih situacija.

hladili smo vruće dijelove, a hladne (noge) grijali, tople čarapice obuvali.
    kad bi sve bilo vruće, otuširali smo je (iako to nikako nije voljela u tom stanju).
    hladni/mlaki oblozi po leđima (na prsa ne stavljati hladno, tako sam negdje pročitala).
    kad je bila dobrog stanja (da je tura nije skršila), dala bih joj lavor mlake vode da "pere" svoje igračke i tako se usput hladi

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

kada su rukice i nogice hladne onda se temperatura još penje. kada budu vruće kao i ostatak tijela onda stagnira ili opada

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mamika prvotno napisa
    Da li joj vrijedi onda stavljati na nogice obloge?
    Ne.
    Možeš joj staviti na čelo, na leđa, tamo gdje je vruća. Nemoj niti slučajno koristiti alkohol kao što se nekad radilo (još uvijek se zna čuti takav LOŠ savjet). Dovoljna je mlaka voda.
    Moraš paziti da dovoljno pije, to je najvažnije pri visokoj temperaturi, da ne dehidrira.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bilo je već slično pitanje na temi o tome zašto im snižavamo temperatturu, i netko je napisao da se prema preporuci liječnika u takvim situacijama ne hlade noge i ruke, već se griju, a oko prsa i leđa se stavlja vlažan oblog, ne hladan. a, evo link pa pogledaj

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...r=asc&start=50

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kad moja dobije temperaturu ja mogu slobodno "gledat" je li joj visoka ili nisak i u skladu s tim tretirat temperaturu.
    ako su noge i ruke tople tad joj je ispod 38. ako su noge i ruke hladne a čelo gori onda je prešla 38 i počinjem djelovat. do tada je pustim neka joj se organizam sam malo bori.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

upravo sam izmjerila malenom temp.38.jako je razdražljiv i osim toga nema nikakvih simptoma.

Šta bi moglo biti????

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj paid prvotno napisa
    upravo sam izmjerila malenom temp.38.jako je razdražljiv i osim toga nema nikakvih simptoma.

Šta bi moglo biti????
    E, sad, malo je to preopcenito pitanje. Moze bit svasta. Najvjerovatnije je viroza, mi smo ovaj tjedan prosli jednu sa 41 temp i isto tako samo sa razdrazljivosti.
    Vidi kako ce se stanje razvijati. Stvarno je tesko nesto ti ovako savjetovati osim da ne skidas jos temp, cekaj barem do 38,5. Ja ponekad ni 39 ne skidam osim ako je malac bas jako malaksao.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

bili smo na hitnoj jer temperatura nije padala cijelu noć. jadničak tako se namučio.
    kaže dr na hitnoj da mu je upaljeno grlo. dobio klavocin sirup. ujutro idemo našem pedijatru, pa ćemo vidjeti što on kaže.
    temperatura i dalje visoka preko 38,5, pa mu je skidam.valjda bude bolje i valjda se ne trujemo antibiotikom bez veze

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nadam se da će sve biti u redu...
    Jadničak sigurno se namučio...
    Sljedeći ću put kad nam pedijatrica preporuči Klavocin tražiti nekakvu alternativu. Svih 10 dana uz Klavocin je imao proljev pa je pio i Prolife, ali ni on nije pomagao, a nakon Klavocina je dobio gljivice, pa smo i njih rješavali 20ak dana.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala štrumpf...

ma ni meni se ne sviđa ovaj klavocin. nekako mislim da se ni našem pedijatru neće svidjeti, ali nisam mogla čekati kad nisam znala šta je. automatski sam digla paniku.valjda neće biti nuspojava kao u vas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •