ne znam nikog osobno tko je zaražen, za sve slučajeve diskriminacije znam samo preko medija.
Da upoznam nekog tko je zaražen HIV-om, ili da saznam da je netko tko mi je blizak zaražen, mislim da ne bih dramatično reagirala, najveći problem bi mi bio što da pametno kažem na takvu vijest. Gledala bih da ne pijemo iz iste čaše, i naravno da ne dolazim u kontakt s krvlju i ostalim izlučevimama te osobe, ali koliko često se to događa s osobama s kojima ste u prijateljskoj vezi? Dakle mislim da je normalan kontakt sa zaraženom osobom više-manje bezopasan uz osnovne mjere opreza.
Da saznam da sam u vezi s nekim tko ima aids, tko to zna i nije mi rekao, e to bi već bila duža priča, prvo bi ga ubila (ok, ne bih ga ubila ali zato što bi mu to bila mala kazna) a onda se otišla testirati. Ja si zapravo ne mogu zamisliti da bi to netko bio sposoban učiniti, ali očito da ima i takvih :/
S djecom još o tome nemam što pričati
Ne bih rekla da imam neke predrasude o bolesti, informirana sam onako osnovno. Ali da bi dobila reprezentativan uzorak ispitanika bolje da pitanja postaviš na nekom manje alternativnom forumu