Da, da... baš grdo, a ima toga sve više!

I ja sam se nedavno našla u situaciji da ću uskoro morati naći način kako da svoju djecu zaštitim od fizičkih nasrtaja vršnjaka (i malo starijih) u školi koja je inače ok. Nije to stalno, ali događa se povremeno... za vrijeme velikog odmora dođe stariji učenik i fizički pridavi mog sina-prvašića! :shock: Zašto bi moja djeca koja su pristojna trebala biti žrtve? Što da im kažem? Da okrenu i drugi obraz??? Taman posla!

Sjedim u VR i slušam primjedbe drugih roditelja, čija pristojna djeca također ispaštaju zbog ispada pojedine agresivne i neukrotive djece. Učitelji su isto frustrirani i nervozni jer nemaju baš previše mogućnosti da ih ukrote (a o suradnji roditelja da i ne govorimo - toga nema).

I što nam je činiti? Nemam pojma! Smeta me ( i spremam se dići galamu oko toga) što moja djeca čiste pod u wc-u iako nisu oni prolili vodu i napravili smeće. Čiste ona djeca KOJA ĆE POSLUŠATI kad im se kaže da treba obrisati. Pouka? Tko je tu lud? Moj mlađi sin rekao je da ih odnedavno s igrališta ne puštaju na wc :shock: jer se tada ne može utvrditi tko prolijeva vodu i radi nered. Pa što da radi? Zapišava stabla?

Povremeno znam svratiti u školu u nastavnoj smjeni (jutarnjoj) i sablaznila sam se kakva je graja, galama i totalni nedostatak discipline i uvažavanja tuđih potreba za vrijeme velikog odmora. Ne znam, ne znam... I sve bolje razumijem roditelje koji upisuju djecu u privatne škole. Samo, to nije rješenje... a ima tih "sitnih" stvari još puno. Iako smo općenito zadovoljni školom, kako djeca rastu (i učitelji nužno manje paze na njih) raste razina agresivnosti i bezobrazluka onih učenika koji tome naginju, a ostali su ili žrtve, ili se također okrenu agresiji jer je to jedini način da opstanu u takvoj sredini.

Imate li kakav pametan prijedlog? ŠTo nam je činiti?