Mozda banalno zvuci, ali zaista ne znam kako oprati prozore i sa cim, da ne ostanu fleke, tockice, dlacice i ostalo?
u zadnje vrijeme koristim ajaxov glass& inox i cini mi se ok, jedino sto se vidi kad se prebrise na nekim mjestima trakice...
Mozda banalno zvuci, ali zaista ne znam kako oprati prozore i sa cim, da ne ostanu fleke, tockice, dlacice i ostalo?
u zadnje vrijeme koristim ajaxov glass& inox i cini mi se ok, jedino sto se vidi kad se prebrise na nekim mjestima trakice...
Ja ih perem ručnikom i sredstvom za pranje prozora jer sam ustanovila da mi ručnik najmanje ostavlja dlačice i mrvice.
I naravno , kad nije sunce u njima.
Ne traži savršenstvoali pisalo se o tome
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...f23718bae4e520
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...f45563f207a092
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...a97e0c851b16dd
malo vode i kap deterdenta za sudje i s time prvo operem prozor i onda posprejam sa onim za staklo i obrisem isto tako sa starim rucnikom (zbilja ne ostaju mucice ni ista) i super su mi prozori bez mrlja, bez icega...![]()
imas u DM krpicu za pranje stakla. odlicna je.
i obicno sredstvo za pranje prozora.
najbitnije je prvo prebrisati prozor sa obicnom vodom da se skine grublja prljavstina i prasina pa onda ova krpica i sredstvo.
vlažnom krpom(voda i par kapi univerzalnog deterdženta), poprskam sredstvom za pranje prozora( u zadnje vrijeme jeftinijom varijantom iz Lidla) i posušim tetra pelenom! I super je!
Rekoše mi sveki da je najbolje oprati sa čajem, jer eto tanin najbolje pere i prozori se poslije sjaje.
Kad mi konačno izasvaltiraju ulicu, isprobat ću, ovako mi nema smisla i onako su opet prašni za par sati.
Voda, ocat i stare novine.
Baš mi je danas mama pokazivala kako joj se sjaje prozori oprani "kako su to činile naše bake".
e sredstvo od froscha je 98% biorazgradljivo i na bazi octa je. samo nema miris octa. jako je dobro.
meni malo smeta miris octa, nekako dugo mi ostane. u salati mi je super
ipak, koristim za pranje kupatila, bolje mi je nego bilo koji drugi miris od hemije
Ja prozore perem sa magičnom krpom (Splendida, 15 kn). Jednu stranu navlažim običnom vodom pa pobrišem suhom stranom. Bude baš savršeno, bez ikakvih tragova. Inače te krpe koristim za sve i svašta, od prašine, roleta, drva, poda...imam ih nekoliko i funkcionalne su bez ikakvih dodatnih sredstava, samo voda
Zato je "magična"Trina prvotno napisa
![]()
Stavi zavjese i onda su ti prozori savršeni 8)
moja mama mi uvijek govori da ne koristim novine jer "grebu" staklo... a sada....neznam....
Bas sam ja to htjela napisat, mi smo tako prali prozore kod bake dok sam bila klinka.Cathy prvotno napisa
Sad See spray od Amwaya i neka stara krpa, npr. pamucna majica koja ne pusta jako one sitne mucice. I super se operu!
Savršeno oprani prozori su čist SF
Pristojno oprani prozori - magična krpa i voda
Savršenstvo se poprilično dosegne kad staviš zavjese
(poprilično zato što ih ne peglam)
Ne znam koliko je tebi to savršeno, ali ja sam sasvim zadovoljna sa vodom i malo detergenta + "guma"![]()
i još sam primjetila da je savjet od sveki dobar...
nikada stakla ne prati kad je sunce jako
Eventualno kad zađe, a prije nego padne večer
i stvarno je točno
Čime god da ih perem, ostanu oblaci ako to radim dok je sunce
Ili ih samo bolje vidišalkemicar prvotno napisa
![]()
To ti je zato jer se sredstvo s kojim peres brzo osusi na suncu pa ti stakla ostanu maljava, iz istog razloga se auto ne pere na suncu tj. mora ga se brisati u hladu.alkemicar prvotno napisa
vještičica prvotno napisa
![]()
ja perem sa sredstvom za pranje prozora + oni grublji crveni papirnati ručnici. Zadovoljna.
isto ovako...miki2302 prvotno napisa
posebno vrijedi za staklene elemente iznad/blizu ploče za kuhanje 8)
savršeno sredstvo za pranje prozora: uvališ MM-u da ih opere 8)
...e tako nekako....
![]()
Imam ono nešto (kojem ne znam naziv) na čijem je jednom kraju čupava krpica, a na drugom guma - čupavu krpicu namočim u otopinu vode i octa te prebrišem prozore, a gumom postružem vodu. Nikad mi prozori nisu bili čišći i nikad ih brže nisam oprala.