Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: kako se pripremiti za dojenje

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno kako se pripremiti za dojenje

Što više čitam o dojenju, hvata me strah da ponovo neću uspjeti dojiti
    bebu.
    Prvi put sam se porodila na carski, nisam imala mlijeka, u bolnici se sedam dana pio adaptirano, kad sam izašla iz bolnice, nisam se snapla s dojenjem. Ili zbog bradavica, pa su mi sestre rekla da kupim silikonske, štp nije usojelo, ili zbog nepripremljenosti, neko vrijeme sam izdajala ali to nije dugo trajalo.
    Kako se sad pripremiti? Nazvati vas ne mogu jer nisam u Hrvatskoj, da li opet kupiti silikonske bradavice ili šta? I opet su mi rekli carski, znači opet će beba neko vrijeme piti adaptirano.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: kako se pripremiti za dojenje

Citiraj cvjetic27 prvotno napisa
    I opet su mi rekli carski, znači opet će beba neko vrijeme piti adaptirano.
    Zasto ce piti adaptirano?
    Ja sam rodila na carski, prije carskog NAGLASILA doktoru i sestrama da zelim dojiti,i malac je prvi put dojio niti sat vremena nakon carskog.
    Adptirano mu nisu davali.
    Sestra mu je na moj zahtjev tek treci dan dala adaptirano(jer jos nisam imala mlijeko,a on je bio gladan,plakao i gubio na tezini)ali nakon sto je dojio i to na spricu da se ne navikne na dudu.
    Mlijeko sam dobila tek peti dan,sto je normalno nakon carskog.
    Bez obzira na carski beba moze dojiti od prvog dana.
    Vjeruj u sebe i uspjet ces

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

najvaznije je da se od bebe razdvajas sto je moguce manje i da ne das da ju dohranjuju adaptiranim. za bebu to nije nuzno, puno je bolje da je s tobom od rodenja (tj. otkad dodes sebi, ako ces imati opet carski) i da pije kolostrum. bebin zeludac je velicine pikule (spekule, klikera) i kolostrum, koji je svojim sastavom kalorijska i imunoloska bomba, je sasvim dovoljan, uz to je i vrlo vrijedan za imunitet. osim toga, upotrebom bocice moze doci do konfuzije bradavice i moze se dogoditi da beba nece htjeti sisati (jer iz bocice samo curi, a za dojenje se mora vuci).

imaj na umu i da vecina osoblja u rodilistima ne zna bas previse o dojenju, da mogu dati vrlo krive savjete, i nepotrebnim dohranjivanjem unistiti dojenje (sto vidim da vam se dogodilo prvi put). najbolje je da procitas sto ima od tekstova o dojenju sa portala, a u bolnicu poneses broj SOS telefona za dojenje (najmjerodavniji u hr za savjete o dojenju).

zelim ti srecu drugi put

Datum pristupanja
    Jul 2007

Citiraj M&A prvotno napisa
    I opet su mi rekli carski, znači opet će beba neko vrijeme piti adaptirano.
    Zasto ce piti adaptirano?
    Ja sam rodila na carski, prije carskog NAGLASILA doktoru i sestrama da zelim dojiti,i malac je prvi put dojio niti sat vremena nakon carskog.
    Adptirano mu nisu davali.
    Sestra mu je na moj zahtjev tek treci dan dala adaptirano(jer jos nisam imala mlijeko,a on je bio gladan,plakao i gubio na tezini)ali nakon sto je dojio i to na spricu da se ne navikne na dudu.
    Mlijeko sam dobila tek peti dan,sto je normalno nakon carskog.
    Bez obzira na carski beba moze dojiti od prvog dana.
    Vjeruj u sebe i uspjet ces
    Nije mi jasno zašto me pitaš "zašto će piti adaptirano" pa onda
    i sama kažeš da mlijeko dolazi peti dan nakon carskog.
    Dakle, pet dana će piti adaptirano,
    i kako si imala mlijeko prvi dan, a nisi treći ?
    Pet dana pijenja na flašicu može stvoriti konfuziju bradavice, eto o čemu ja pišem. A nekako mi je tvoj post sav kontradiktoran !?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne znam da li si pročitala ovu temu: http://roda.hr/forum/viewtopic.php?t=75925 - posebno obrati pažnju na 3 (ja mislim) post odozada, tj. anchi koja je stavila slikice veličine bebinog želuca, nadam se da će ti pomoći...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dok mlijeko ne stigne, tu je kolostrum koji je sastavom jako bogat i dovoljan za bebu. samo ako daju bocicu u rodilistu mogu to poremetiti. i da, link na topik koji je maslackica dala je super za ilustraciju

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Nije mi jasno zašto me pitaš "zašto će piti adaptirano" pa onda
    i sama kažeš da mlijeko dolazi peti dan nakon carskog.
    Pet dana pijenja na flašicu može stvoriti konfuziju bradavice, eto o čemu ja pišem. A nekako mi je tvoj post sav kontradiktoran !?
    :?

Uopće nije nužno da beba pije ad poslije carskog, pogotovo ne u većim količinama (više obroka dnevno). To je najbolji put da dojenje ne uspije. Znam više žena koje su imale CR, a beba je dobila 1-2 ili niti jednu flašicu.

Moja preporuka ti je da detaljno pročitaš tekstove na portalu, i tu na problemima sve što te zanima. Što više znaš, bit će ti lakše.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nije mi jasno zašto me pitaš "zašto će piti adaptirano" pa onda i sama kažeš da mlijeko dolazi peti dan nakon carskog.
    Izvini,nisam dobro objasnila
    Htjela sam reci,da mozda tvoja beba nece trebati adaptirano.Ne znaci da zbog carskog mora automatski piti na flasicu.Uostalom,odlucila si dojiti,pa ne dozvoli da mu daju flasicu.Nadam se da je beba uz tebe 24/24,pa mu daj da sisa kolostrum i to sto cesce.Vecini beba je to dovoljno.
    Ako zbog regada,gladi ili bilo cega zatreba dodati adaptirano,neka bude obavezno nakon dojenja i na spricu,nikako na dudu(znaci adaptirano dodje kao nadohrana).
    Ja sam odlucila dojiti,i da nisam zatrazila dohranu adaptiranim,ne bi mu davali.Kad sam zatrazila donijeli su mi mlijeko i spricu,pa sam mu sama davala.

I da,prva tri dana sam imala samo kolostrum.
    Cetvrti dan i regade,zbog kojih malac nije bio na sisi non stop.
    Tek peti dan sam dobila mlijeko.
    To sto je u rodilistu popio malo adaptiranog,nam nije smetalo za nastavak uspjesnog dojenja.
    Evo vec 10 mjeseci sisamo na zahtjev i po danu i po noci.
    Nadam se da je sad jasnije i zelim ti dugo uspjesno dojenje

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Citiraj mikka prvotno napisa
    vecina osoblja u rodilistima ne zna bas previse o dojenju, da mogu dati vrlo krive savjete, i nepotrebnim dohranjivanjem unistiti dojenje
    Na ovo bih stavila potpis velik kao neboder!
    Ili nece ili ne znaju ili im je jednostavnije uvaliti bebama bocicu u usta nego se gnjaviti pomazuci i objasnjavajuci kako pravilno dojiti?
    Osim osoblja u rodilistima,treba dodati patronazne sestre i pedijatre.Cast iznimkama.

Kako se sad pripremiti?
    Na forumu o dojenju ima korisnih tema pa procitaj prije polaska u rodiliste
    Priroda se pobrinula da svaka zenka moze othraniti svoje mladunce,prema tome svaka zena koja ima dojke moze dojiti.
    Za uspjeh u dojenju preporucam ovu temu,meni je puno pomogla: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=48680

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •