ne znam, možda su se oni zezli pa slali kao vrijednosno pismo, ili su na paket napisali stvarnu vrijednost pa je bila ogromna provizija... mislim, sve su to stvari na koje paziš jer ti je u interesu da kupac plati što manju poštarinu. pa nitko normalan ne piše na paket vrijednost 1000 kuna jer bi onda poštarina bila ohohoho. nego budeš fer prema kupcu i preuzmeš rizik da ćeš napisati manju vrijednost, i ako se paket izgubi da ćeš izgubiti lovu.
što se, moram naglasiti, nama u 2 godine rodinog webshopa NIKAD nije desilo. dakle rizik je stvarno mali.

i moraš negdje na webshopu napisati jasno kako i koliko se naplaćuje poštarina (njima negdje u uvjetima piše da troškove provzije za otkupninu od 3 i nešto % snosi kupac, ali to je sve što piše o poštarinama, ne piše na koju svotu se to dodaje, niti igdje u narudžbi piše kolika će ti biti konačna poštarina)
i moraš ljudima javiti ako će poštarina biti 70, a ne 30 kuna kako si im napisao u narudžbi.

ma ne znam, možda su tek bili počeli, možda još nisu bili ufurani u te poštanske fore, ali ostao mi je vrlo gorak okus u ustima