Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: molim iskustva o OS tin ujevic i/ili julije klovic ZGB

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno molim iskustva o OS tin ujevic i/ili julije klovic ZGB

moj sinko je spreman za skolu i jako se veseli, ali ja "kompliciram" jer zelim da bude sretan, zadovoljan i da mu skola ne bude tlaka.

po mjestu stanovanja spadamo u "davorin trstenjak" (prva 4 razreda u "pedagoskoj" a od 5-8 iza "filozofskog").

iz njegove grupe u vrticu samo jedno dijete zivi u kvartu i on ce ici u "tin ujevic" , drugi klinci iz grupe ce ici u druge skole tako da je mom J. jasno da ce u skoli upoznati nove frendove.

i "tin ujevic" i "julije klovic" su nam cca. 5 min od mjesta stanovanja tako da udaljenost od doma nije problem.

29.4. idemo kod prof. tanje sever, tj. prof. julije vlahinsky na testiranje i tek tada sam mislila zvati skolsku medicinu (ovisno koju skolu mi ona preporuci) i naruciti ga za sistematski i razgovor u skoli.

citajuci po netu i iz razgovora sa drugim mamama sam skuzila da su neki vec obavili sistematske i razgovore u skoli, neki su dobili pozive i sl, a mi nismo nista od toga jer ja jos ne znam u koju skolu da ga upisem jer cekam testiranje kod prof. vlahinsky.

ne znam nikoga tko bi mi iz prve ruke dao ikakve info o tim skolama, dok sam o "davorinu trstenjaku" cula vise negativnih nego pozitivnih stvari.

molim vas za pomoc i savjet.

hvala unaprijed.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: molim iskustva o OS tin ujevic i/ili julije klovic ZGB

Citiraj Matea prvotno napisa
    29.4. idemo kod prof. tanje sever, tj. prof. julije vlahinsky na testiranje i tek tada sam mislila zvati skolsku medicinu (ovisno koju skolu mi ona preporuci) i naruciti ga za sistematski i razgovor u skoli.
    citajuci po netu i iz razgovora sa drugim mamama sam skuzila da su neki vec obavili sistematske i razgovore u skoli, neki su dobili pozive i sl, a mi nismo nista od toga jer ja jos ne znam u koju skolu da ga upisem jer cekam testiranje kod prof. vlahinsky
    Matea, ti stvarno misliš da TS i JV imaju mišljernje i predodžbu o stanju u svim zagrebačkim OŠ ( s obzirom da je OŠ u Zagrebu 110 +/- pokoja) ? Možda sam u krivu ali sumnjam da će ti na testiranju reći bilo relevantno o te 2 škole.
    Ja bih na tvom mjestu odmah nazvala obje škole i pitala kakve su šanse uopće da vas uzmu s obzirom da im ne pripadate.

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sve tri navedene škole su vježbaonice i jako dobre!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

no@, mozda sam naivna ali mislim da imaju vise saznanja nego ja zato bih o odluci sacekala to testiranje.

hvala na savjetu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Matea, nemam nekih direktnih saznanja, ali i mene zanimaju info o OŠ "Julije Klović" jer je gledamo s prozora... iako će nam aktualna biti tek za 2 godine
    Ali ako mogu nešto korisno napisati - nedavno smo bili na testiranju kod J. Vlahinsky i pitala nas je, između ostalog, u koju školu spadamo po mjestu stanovanja (kad nam bude aktualno). Kad sam spomenula Klovića, rekla je da s tom školom nemaju iskustva. Ne znam je li se nešto promijenilo u 2 mjeseca.
    Znam samo da ta škola ima jednosmjensku nastavu i relativno mali broj učenika.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tanja, hvala ti na info.
    ni "tin ujevic" nema puno ucenika jer bas nije kvart sa novim kucanstvima.
    spada pod trnje ali je blize centru ...
    ovo o "vjezbaonicama" sam vec cula ali od frendica koje su zavrsile pedagosku i uopce nisu odusevljene praksom u "d.trstenjak" jer vele da je djeci pun kufer od toga da su "pokusni kunici" i da im fali kontinuitet.

ovaj tjedan su ferije pa cu pokusati dobiti sto vise info, a u medjuvremenu cu jednoj i drugoj skoli napisati email s upitom za upis.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam nis konkretno za Tin Ujevic, ali pretpostavljam da nemaju guzvu, to im je sigurno prednost.

Za Davorin Trstenjak sam cula svakave komentare, od negativnih do izuzetno pozitivnih. Ali nis konkretno, sve su to osobni dojmovi roditelja. Zanimljivo je da mnogi roditelji izrazavaju negativno misljenje o toj skoli, a ipak odluce dijete upisati bas tu.

Znam da ti nisam nis pametno rekla, samo glasno razmisljam Mozda se javi netko s konretnim informacijama.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

napisala sam mailove i sad cekam neke konkretne odgovore od samih skola.

za sad sam jedino sigurna da u "d. trstenjak" nece ici.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Lijepi pozdrav!

Ako netko ima kakvo pitanje u vezi OŠ Julija Klovića, neka slobodno pita!
    Imam informacije iz prve ruke

Škola radi u jednoj smjeni, razredi imaju malo djece(20-ak),
    boravak do trećeg razreda(uskoro vjerojatno i u 4-om),
    velik izbor izvannastavnih aktivnosti....

ako vas još nešto zanima, pitajte!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dobila sam odgovor mailom od obje skole.
    "tin ujevic" mi je rekao da nece biti problema sa upisom u njihovu skolu, neka ih nazovem u ponedjeljak.
    "julije klovic" mi je napisao neka zovem "davorin trstenjak" tako da mislim da od njih nece biti nista.

u ponedjeljak zovem "tina" i onda idemo u nove radne pobjede
    moj sinko skolarac

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

odlucili smo se za "TIN UJEVIC" .

hvala na savjetima.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam išla u Tin Ujević - super je bila škola, dobra, ali ne i snobovska. Pravi omjer. Od frendice klinci idu pre, prezadovoljna - iako naravno se ovisi o učiteljici. Doduše to su sve rz s lat i grč ne znam za druge

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pikula, hvala ti kaj si se javila.
    moj ce sinak izgleda dobiti ucitelja jer sam pricala sa pedagogom o tome.
    uzbudjena sam kao da krecem ja u skolu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Podižem temu, postaje nam sve aktualnija
    Ima li na forumu netko čije dijete ide u OŠ Julija Klovića da podijeli iskustva? Zanima me kakva je situacija s boravkom, koliko su im se uvjeti u školi promijenili uvođenjem "novih mjera štednje", imaju li sportskih aktivnosti...
    Vidim da škola nosi naslov "mjesto nulte tolerancije na nasilje", je li to samo na papiru ili se stvarno poduzimaju određene mjere?

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da škola nosi naslov "mjesto nulte tolerancije na nasilje", je li to samo na papiru ili se stvarno poduzimaju određene mjere?
    Više manje sve osnovne škole imaju to nakeljeno na ulaz, tako da nemoj gledati tu ploču. Realnost je zapravo surova. Iz nekoliko razloga. Imam iskustva iz rada u dvije OŠ. Neću generalizirati i reći da je to moje iskustvo dovoljno da se preslika na sve OŠ, ali je više-manje stanje svugdje isto. Svaka čast onima koji rade u školama u kojima je drugačije. Radi se o tome da je OŠ po Ustavu obavezna i dijete je obavezno završiti, na ovaj ili onaj način. Radi se i o tome da je i pedagoška mjera mrtvo slovo na papiru koja nikome ne znači apsolutno ništa. Kad spojiš to dvoje dobiješ ubojitu kombinaciju.
    Posljednje uređivanje od YosephK : 23.09.2010. at 21:51

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Trenutno sam i ja u istoj dilemi. Koju od tih škola odabrati?

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Podižem temu i molim mame/tate iskustva s OŠ J. Klovića

Vjerovatno se selimo u taj kvart i u 2014 imamo tamo prvašića

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možda najbitnija dilema oko te škole je pitanje hoće li ostati jednosmjenska ili ne.
    U zadnje 2 godine upisali su više prvašića nego što ih je dotad bilo, pa se javlja problem prostora. Zasad četvrti razredi imaju nastavu u 2 smjene (jutarnji - međusmjena, u svakom slučaju su gotovi sa školom do 16 h), ostali su samo u jutarnjoj smjeni. Ne zna se hoće li tako ostati, ili će se u budućnosti ići na "klasični" dvosmjenski rad - to ovisi i o broju djece u susjedstvu.
    Boravak je prva 3 razreda.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tanja_b hvala za odgovor čini se da ćemo se preseliti u taj kvart pa smo od jeseni 2014 tamo s našim prvašićem i svi detalji su mi zanimljivi!
    Posljednje uređivanje od Minda : 24.09.2013. at 22:27

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •