Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: spermiogram..

đerekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno spermiogram..

Molim vas da se ne ljutite ako je ova tema već bila ali kolko sam čitala nisam uspjela naći a radi se o spermiogramu, vidim da podosta vaših muževa je imalo prvo oligoozospermiu pa nakon toga azoospermiu pa me zanima na koji način se poboljšao spermiogram vaših muževa.
    Mm je pio čaj ali ništa se nije poboljšao, prestao je pušiti ali nema pomaka on i dalje ima oligoozospermiu.
    Molim vas za savjet.
    Unaprijed hvala!!!

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

za početak pogledaj ovaj tekst... http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=185&Show=1068
    a onda ćeš vidjeti da dijagnoza tvog muza nije tako strasna...mislim nije ni dobra ali nije ni strasna

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Spermiogram može varirati i zato se radi nekoliko puta.

A sada kako je netko popravio spermiogram.... svako malo izađe takva tema. Malo pogledaj pretražnik. Od vitamina, bokserica itd, itd, itd,

A da postoji neko generalno rješenje već bi ga crvenim slovima ispisali.

Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Oligospermija znači da je broj spermija u ejakulatu manji od 20 mil/ml, tj da je broj spermija smanjen, a azoospermija znači da ih nažalost uopće nema.
    Prema tome, ovisno koliko je kod tm broj smanjen, ovisi koliko je nalaz loš. Ako nije puno ispod granice, moguće je da zatrudniš i prirodno s tim nalazom. Ako ne... postoji i MPO.
    Za loš spermiogram nema lijeka; mogu se tražiti uzroci (varikokela, bakterije, upale...) i liječenjem njih doći do poboljšanja.
    Vitamine može uzimati, ali od toga ne treba očekivati čudo...
    Ukinut pušenje, alkohol, nosit bokserice (široke), jesti svježe voće i povrće, stres smanjit na minimum...

U svakom slučaju, želim vam puno sreće i da se nalaz popravi sam od sebe.

đerekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala vam na odgovoru i na linku.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jel neko zna kaj točno znači 'agregacija spermija'?!

Guglala jesam, nema jako puno o tome, a i ono kaj ima nije mi baš razumljivo, obzirom da smo ja i medicina miljama udaljeni. :/

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tinaka prvotno napisa
    Jel neko zna kaj točno znači 'agregacija spermija'?!

Guglala jesam, nema jako puno o tome, a i ono kaj ima nije mi baš razumljivo, obzirom da smo ja i medicina miljama udaljeni. :/
    Podižem malo.

Jel ima neko iskustva s agregacijom spermija?! :?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

tinaka, nisam niti ja baš profesionalac androlog, ali ću pokušati nešto objasniti, nadam se da će me netko ispraviti ako sam krivo shvatila. Naime, postoje dva slična problema agregacija i aglutinacija. U oba slučaja se radi o lokalnom povećanju gustoće, odnosno nekakvim klasterima na mezoskopskoj skali. Općenito, klasteri se obično rade oko nečega, u ovom su slučaju to nekakva antitijela, stanice ili nešto drugo "strano". Obično se aglutinacijom smatra međusobno sljepljivanje spermija oko antitijela, s tim da su oni uglavnom pokretni, a udio tih "stranih" centara malen. U slučaju agregacije, veći je broj tih centara (npr. antitijela), a spermiji su obično mrtvi. Mali agregati su normalna pojava, ali ako se radi o više stotina spermija u agregatu, onda to postaje abnormalnom pojavom. Pri aglutinaciji se obično rade pravilnije strukture tipa spajaju se glava-glava (h-h) ili rep-rep (t-t) ili srednji dio tijela-srednji dio tijela (mp-mp). Mješovite kombinacije su rjeđe. Ako je više od 10-15% slijepljenih spermija, pokretljivost se procjenjuje samo na osnovi slobodnih spermija.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jelena, zlato si Hvala

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure,da li je koji od muževa radio spermiogram na Sv.Duhu? Zanimaju me iskustva!?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jim, najbolje da postaviš pitanje na potpomognuta na sv. duhu, vjerujem da ćeš odmah dobiti odgovor.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jim, mi smo radili preko nekoliko puta gore (više ni ne brojim). Što te točno zanima?!

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

tinaka-zanima me kod davanja uzorka za spermiogram gdje se daje (wc ili sl.)i kako izgleda ambijent?

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jim prvotno napisa
    tinaka-zanima me kod davanja uzorka za spermiogram gdje se daje (wc ili sl.)i kako izgleda ambijent?
    Ne znam, nisam bila tamo , al mm veli da se da izgurati jer nemaš drugog izbora.

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A, iskreno, baš me i nije previše briga kakve oni uvjete imaju. :/

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ovo potpisujem, neš ti uvjete i ti muški, stvarno...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja mislim da malo dostojanstva nije na odmet. to može biti jedna uredna mala prostorijica, ali ne mora biti drvena telefonska govornica na koju se cijela čekaonica naslanja i ćaska ili smrdljivi wc, gdje jedan drugoga čuju. ja ne znam kako bih u takvoj prostoriji postigla orgazam, kakav god jadan bio. mislim da je u SD relativno dobra situacija u usporedbi s nekim našim uglednim centrima, da ih ne imenujem... test bi trebao biti da šef klinike, šef odjela i nekoliko profesora zajedno daju uzorak. ako misle da je uredu, onda OK. (kako samo pretpostavljam da su muški šefovi...)
    naš ženski stav prema njihovim muškim uvjetima ne bi trebao biti utjecan time što smo nekad jadne kroz što sve moramo proći.

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

paaa, kad bi se mogli mjenjati, neznam baš da bi muški pristali prolaziti žensku stranu priče. Valjda je zato tako i raspoređeno. Uostalom, ne postoji li opcija ručnog rada kod kuće pa donijeti?

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo ti uvijek donosili od doma, tako da računaj i na to kao opciju

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ovo će se vjerojatno protumačiti kao chat zato se odmah ispričavam ali čini mi se važnim nešto naglasiti, a to je da bi MM bi sigurno odradio ovo sve kao i ja. i zato ga pokazao je više puta spremnost na žrtvu.
    u ovim našim postupcima on sudjeluje toliko koliko mu ja nesvjesno dopustim jer čini mi se da smo mi dosta skolne naglašavati svoju važniju požtrvovniju ulogu u ovome, a njihovu totalno marginalizirati. naravno da ne može uzimati hormone, ali otišao je na onu suvišnu operaciju varicocela, popio je bioastine, trči redovito (navodno i to pozitivno utječe na spermiogram, ali i da jednom može bebeka naučiti bicikl voziti ), preseli u drugu sobu kad je bolestan da me ne zarazi, vozi me kad sam pod hormonima, čisti i sprema i kupuje i pegla i sve (osim kuhanja) što može učini da uspijemo. i kad ide dati spermiogram uvijek kaže da je to najmanje što može za nas učiniti.

jedan od mojih prvih postova je bio u ich formi, nakon čega se MM ulogirao i tužno komentirao da je mislio da dvoje sudjeluje u ovome. onda sam skužila da sam ga zbilja nesvjesno izbacila.

ZAUZETA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jelena, pozdravi muža, i sorry ak si se našla povrijeđenom. Eto, ja pričam sa svoje točke gledišta, MM je već napravio izlaznu strategiju, u stilu, "ja više nebi, ali ako ti kaj organiziraš budem učestvovao" :shock: .
    Ma da, ima nas svakakvih, uvijek to zaboravim.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jelena potpisujem sve osim jednog...ubacujem kuhanje a izbacujem peglanje u svom slučaju

inače motam se po forumu već 2 godine i osjećam se kao posljednji Mohikanac...
    izgleda se muškima ne da na ovaj način sudjelovati...ali meni je forum baš ok volim imati puno informacija osim toga bilo je i nekih konkretnih akcija...dostava spreja u kritičnom momentu , djeljenje Rodinih brošura , nalaženje smještaja itd...
    pozdrav drugarima i nek napišu koju mudru

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj milivoj73 prvotno napisa
    Jelena potpisujem sve osim jednog...ubacujem kuhanje a izbacujem peglanje u svom slučaju

inače motam se po forumu već 2 godine i osjećam se kao posljednji Mohikanac...
    izgleda se muškima ne da na ovaj način sudjelovati...ali meni je forum baš ok volim imati puno informacija osim toga bilo je i nekih konkretnih akcija...dostava spreja u kritičnom momentu , djeljenje Rodinih brošura , nalaženje smještaja itd...
    pozdrav drugarima i nek napišu koju mudru
    Meni je super da i muska strana podijeli svoju pricu, da vas barem ima koliko i cura

A sto se tice uslova za davanje sperme - u BiH je to uzasno, jedva nesto bolje u privatnom sektoru. Jednako kako ja zelim dobre uslove i tretman za sebe prilikom pregleda, punkcije i transfera, isto zelim i za svog muza.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Molim vas da mi kažete da li netko zna koliko dugo se čekaju nalazi spermiograma na Sv.Duhu?

P.S.za sve koje zanima uvjeti na Sv.Duhu su vrlo dobri,čak iznenađujući

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Jim prvotno napisa
    Molim vas da mi kažete da li netko zna koliko dugo se čekaju nalazi spermiograma na Sv.Duhu?

P.S.za sve koje zanima uvjeti na Sv.Duhu su vrlo dobri,čak iznenađujući
    Ako se ništa nije promijenilo, spermiogram je gotov isti dan.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Možda je gotov isti dan kada se radi prije samog postupka ali mi nismo išli na postupak već je MM samo išao napraviti spermiogram,rekli su da se čeka par dana pa me zanima koliko točno!?

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E da vidiš, onda se to promijenilo. Kad smo mi tamo zadnji put radili spermiogram (neovisno o postupku), bio je gotov za dva-tri sata.

darci avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jim, čini mi se da je tjedan dana u pitanju

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

cure malo podižem temu- zanima me da li ima svrhe raditi spermiogram nakon 6 dana apstinencije?? Znam da se preporuča 3-5 dana ali mi sutra idemo u Petrovu vaditi krv pa smo mislili usput obaviti i spermiogram kad smo već tamo... ili da ipak to nekako nariktamo na 3-5 dana?

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Naš prvi je bio 14 dana apstinencije, nismo znali..
    I samo da kažem da je taj bio najbolji!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa
    Naš prvi je bio 14 dana apstinencije, nismo znali..
    I samo da kažem da je taj bio najbolji!
    onda ćemo se i mi praviti da nismo znali

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa da, MM fenomen, svaki doktor kaže ovaj je još najbolji, a kad vidi apstinenciju, samo da im vidiš face
    Ne vjeruju svojim očima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •