Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 70 od 70

Tema: MPO i upis djeteta u školu!?!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hmm ja minjam defektologa u skoli i zadnje 4 godine radim testiranja prvasica. kolege znaju za moju borbu za bebicu i vjerujem da bi mi rekli da je takva nekakva napomena u dijelu ljecnickog pregleda. ako ne nista,bar da se sprdamo. sad me bas zanima... a praznici su.... bas cu pitati kad se vratim

by the way, ako ikad mene budu upitali ... zivim u malom mistu, svi znaju za moj problem i cisto sumnjam da bi itko imao petlje upitati me takvo sto

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

BIlo bi mi najdraže kad bi dokazali istinu - da su ta djeca najvoljenija od svojih roditelja i zbog toga uspješnija u životu od drugih. Mi imamo u vrtiću gdje radim jednog takvog dečkića i straaaaašno je inteligentan - može ako hoće i prijevremeno u školu. Eto, samo da znate! Dijete koje je toliko željeno i to još od oba roditelja, takvo može samo tračiti svom ljubavlju kojom je bilo obasipavano. Ne dajte se smesti!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hm, najneutralniji odgovor (onaj koji ce zbaciti bilo kakvu etiketu s MPO djece) u upitniku ovakve vrste bio bi: dijete zaceto prirodnim putem, ... i sve tako dalje u neutralnom stilu. I to je to .. prica gotova. Vazno je napomenuti da takvi upitnici nisu upereni protiv MPO djece vec su unutra kojekakva pitanja koja su ticu rizika kojima su djeca izlozena od trenutka zaceca : krvarenja, infekcije, .. u to su ubrojili i MPO i carski rez. Ne znam zasto ali valjda netko zeli sveobuhvatno prici temi djeteta koje je od trenutka zaceca bilo izlozeno rizicima ili eventualnim rizicima. Te kako ti rizici utjecu na djetetove performanse u skolskoj klupi. U pitanju je vrlo vjerojatno samo statistika. No, ja sam (a vidim da su i neke druge mame) osjetljive na temu etiketiranja moj djeteta (u svjetlu naglasenog katolickog ozracja u nasem drustvu), pa cu zato ovu temu poprilicno ignorirati - to znaci umjesto konkretnog odgovora napisati "sve je b.o." - kad dodje vrijeme za skolske klupe.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kužim i ja to da to nije zavjera protiv MPO djece, ali u svijetu koji se trudi dodatno zaštititi osobne podatke jer kuži mogućnosti manipulacije, čini mi se da je bolja maksima bolje je manje, i da je bolje koncentrirano davati informacije na mjestu na kojem su relevantne i onima koji će ih razumjeti, a ne preplavljivati sve informacijama koje će se bez njihovog razumijevanja žonglirati od strane nekih administratorima po nekim zavodima - većinski ginićki stav je da MPO trudnoće nisu rizične trudnoće, npr.. A propos carski rez itd., onda bi, po filozofiji kojoj se priklanja Roda gdje je carski, banaliziram, ali tako otprilike, manje rizičan od neprirodnog poroda s dripom itd. (ne znam ispravnije reći ko se još tome priklanja, znam da Roda nije jedina), trebalo bi onda bilježiti i ko je primio drip i sl. Previše je tu podataka koji nisu relevantni, u stilu da se "mafija stručnih suradnika" zabavlja štrikajući i korelirajući statistku i tražeći u tome neka značenja. Ne preko mog djeteta, i ja ću zauzeti to - sve je b.o.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ovo zista traži da se zazove ime stvoritelja,O Bože je li ovo zaista moguće, u 21. vijeku, u civilizaciji. Da neće raditi kakve tajne eksperimenta sa takvom našom djecom(iako zvuči naučnofantastično nije daleko od mogućeg-pa ipak je ovo Balkan)
    Užasno me podsjeća na ona stalna pitanja u 1. i 5. osnovne, pa onda opet u 1. srednje, kada učiteljica kaže : Nek digne ruku ko nema mamu! pa ko nema tatu, pa ko nema nikoga, pa ko je usvojen a trauma se usadi u dječija srca, jer eto, nešto si drugačiji, a baš nema nikakve veze sa tvojom ličnošću(sjetim se samo onih sažaljivih pogleda, ma dobro smo ikako išli u tu školu )

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme eris zar je moguce da je to iko ikad ikoga pita??????

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj eris prvotno napisa
    ovo zista traži da se zazove ime stvoritelja,O Bože je li ovo zaista moguće, u 21. vijeku, u civilizaciji. Da neće raditi kakve tajne eksperimenta sa takvom našom djecom(iako zvuči naučnofantastično nije daleko od mogućeg-pa ipak je ovo Balkan)
    Užasno me podsjeća na ona stalna pitanja u 1. i 5. osnovne, pa onda opet u 1. srednje, kada učiteljica kaže : Nek digne ruku ko nema mamu! pa ko nema tatu, pa ko nema nikoga, pa ko je usvojen a trauma se usadi u dječija srca, jer eto, nešto si drugačiji, a baš nema nikakve veze sa tvojom ličnošću(sjetim se samo onih sažaljivih pogleda, ma dobro smo ikako išli u tu školu )
    Ovo me podsjetilo na ono kad je u prvom srednje razrednica izjavila (1991. je to bilo): Neka digne ruku tko nije Hrvat!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Konvencija o zaštiti ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića u pogledu primjene biologije i medicine: Konvencije o ljudskim pravima o biomedicini člankom 10. između ostalog propisuje da svatko ima pravo na poštovanje privatnog života glede informacija o svom zdravlju.

Ustav Republike Hrvatske (NN 41/01) u članku 35. izričito propisuje da se svakom jamči štovanje i pravna zaštita njegovog osobnog i obiteljskog života, dostojanstva, ugleda i časti. Osim toga, člankom 37. svakom se jamči sigurnost i tajnost osobnih podataka.

Ja to nikad ne ih ispunila, to je protuustavno.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

rene

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, Rene, thnx, spremam kod sebe i vadim kad i ako bude vrijeme da se pozovemo na konvenciju, mogu mislit kako će nas gledat, ali to mi je najmanji problem 8).

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

rene

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

rene
    ali kako razlučiti šta oni u stvari žele, ili jednostavno reći:
    Ma znate moj drugi sin nije nikako išao iz prirodnjaka, pa eto nako par kutijica klomifena, i pokoje štoperice, uhvatio se! Što se tiče ponašanja, jeste gospođo doktorka malo nemirniji od ostalih 6-godišnjaka, nekada se penje i po zidovima, ali to je zbog spidermana, a možda i zbog klomifena! I da, da, gospođo doktorka, ma ne voli da pere ruke, noge , zuibe, je li to normalno, ili je to možda od lijekova koji su utjecali na njega?

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vali,
    a da digne ruku ko nema problema sa neplodnošću?!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vali,
    a da digne ruku ko nema problema sa neplodnošću?!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

rene
    ali kako razlučiti šta oni u stvari žele, ili jednostavno reći:
    Ma znate moj drugi sin nije nikako išao iz prirodnjaka, pa eto nako par kutijica klomifena, i pokoje štoperice, uhvatio se! Što se tiče ponašanja, jeste gospođo doktorka malo nemirniji od ostalih 6-godišnjaka, nekada se penje i po zidovima, ali to je zbog spidermana, a možda i zbog klomifena! I da, da, gospođo doktorka, ma ne voli da pere ruke, noge , zuibe, je li to normalno, ili je to možda od lijekova koji su utjecali na njega?
    Ajme, vriišt !

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sanja-m prvotno napisa
    Vazno je napomenuti da takvi upitnici nisu upereni protiv MPO djece vec su unutra kojekakva pitanja koja su ticu rizika kojima su djeca izlozena od trenutka zaceca : krvarenja, infekcije, .. u to su ubrojili i MPO i carski rez. Ne znam zasto ali valjda netko zeli sveobuhvatno prici temi djeteta koje je od trenutka zaceca bilo izlozeno rizicima ili eventualnim rizicima. Te kako ti rizici utjecu na djetetove performanse u skolskoj klupi..

aha, i onda je svizac zamotao čokoladu

ili si preveliki idealist ili ne živiš u RH

da li u upitniku stoji pitanje: rođeno prirodnim neinterveniranim porodom ili medikaliziranim vaginalnim porodom?
    da li su korišteni analgetici i koji?
    dali je djete začeto usprkos pilulama ili spirali

ali ne
    pitajne je jasno: MPO ili obično

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    mislim da je cilj jasan: "dokazati" da je MPO loš
    Ma bilo bi dobro da uopće postoji neki cilj. Bar bi imalo glavu i rep, bez obzira slagali se mi s time ili ne. Najgore od svega je, ko i sve u našoj državi, kaj se sve svodi na nekog isfrustriranog i zadrtog pojedinca koji kroji pravdu po svojem i niko mu niš nemre!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

eris loooool

MGrubi potpis od a do o

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slažem se s MGrubi.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo pitala ja nasu skolsku lijecnicu. kaze zena da to pitanje postoji, kao i niz drugih nebuloza koji zadiru u privatnost roditelja (tipa jeste li i koliko puta izvrsili abortus) i da to njoj ne pada ni u ludilu na pamet da upita roditelje. pametna zena

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •