Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Koliko "razgovarate" sa svojom bebom'

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Koliko "razgovarate" sa svojom bebom'

Zanima me jer se na mene dosta vrši pritisak da moram "stalno" pričati s bebom. Naravno da kao svaka mama imam potrebu komunicirati s bebom, ali to činim i maženjem, mimikom i sl., a ne isključivo riječima i grimasama. Stalno pričanje i cerekanje meni je teško jer nisam taj tip i zato se pitam koliko je to ustvari djetetu potrebno.. ne želim uskraćivati dijete, ali s druge strane, mislim da je i mama u cijeloj priči jako bitna...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Komuniciraj sa djetetom onoliko koliko inace komuniciras kad si s nekim, ako nisi neka pricalica nemoj se forsirati jer to nisi ti ... opusti se i uzivaj nista nemoj forsirati ako ti to ne lezi.
    Ja isto nisam uvijek neka pricalica, i isto me mucilo kao i tebe da je mozda ne stimuliram dovoljno, ali nekad smo znale zajedno lezati na podu ispod mobila i nista ne pricati, bilo joj je vazno da sam ja tu i da se igramo skupa ... i sad neki put se uvali meni u krilo i sklupca se u zagrljaj i ako ja hocu nesto reci, ona stavi ruku na moja usta i veli 'ne', znaci 'mama suti i uzivaj'

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Razgovarala sam i s prvom i sad s drugom bebom, ali čini mi se da s ovom drugom više. Ako se dobro sjećam, bilo mi je neobično prvi puta stalno govoriti kad smo bili sami, ali s vremenom sam se navikla. Sad stalno govorim - govorim mu što radim, što ćemo raditi, baš kao da me sve razumije. Ne tepam i ne kreveljim se. Kad on guguće, ja odgovaram - ili ga oponašam ili kažem nešto kao "A da, i ti misliš da je danas lijep dan?". I tako mi razgovaramo storo pa stalno. Povremeno si damo malo mira, kad to jednome i drugome odgovara
    Važno je razgovarati s bebama, ali nije neophodno da neprekidno govoriš, pogotovo ako ti ne dolazi prirodno. Postat će ti lakše kako beba bude veća.

djeca su zakon avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pusti price, ti si mama i radi po instinktu. Neces pogrijesit.
    Ja sam se slicno pitala i svaki put kad ja nisam za pricu, sjetim se da ima i gluhonijemih mama
    i uopce me ne grize savjest.
    Znam da je i dodir jako vazan, pa cesto kod prematanja malo provjezbam nogice, kukove i izmazimo se.
    Dok je beba zadovoljna, sve je ok.

Hrabro!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Stalno sam im pricala ili pjevala, ali ja sam i inace brbljava, glasna pa i nisam neko mjerilo. Meni je problem mucati.
    Opusti se i pricaj koliko zelis!

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja isto nisam neka pričalica, ali sam samu sebe iznenadila koliko sam se promijenila...
    Moram priznati da se prije nisam baš znala ponašati s malom bebom, a kada se B rodio, kao da su se same od sebe stvorile i te nove navike. Danas mu pjevam, plešem s njim i totalno se glupiram. Pričam mu normalno, i tepam mu, a često ponavljam ono što on meni "kaže" (aeeee, buaaaa, geee, ...).
    Kada vidim da njemu nije do priče, a jasno mi to pokaže, samo budem pored njega, on me drži svojom ručicom i ja ga mazim, mazim, mazim, ..., dok ne zaspi.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dobro je znati da nisam jedina i da to valjda neće previše utjecati na njegov razvoj ...
    znam da je zasigurno bolje da se ponašam prirodno i da me takvu dijete zna nego da budem ono što nisam

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Maya_78 nemaš se zbog čega brinuti.

Ne znam koliko bebe razumiju ono što im pričamo, bilo da im tepamo ili ne, ali znam da osjećaju našu ljubav, a to je mnogo važnije zar ne? A ljubav se ne pokazuje samo riječima, već i dodirom, pogledom, ...

Neće se beba ništa brže niti bolje razvijati ako ti s njom više pričaš, i sama si rekla da to nisi ti - a upravo to bi tvoj mali miš osjetio!
    Ljubavi u neograničenim količinama i nema sretnije bebe koja će se razvijati baš onako kako i treba!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    dobro je znati da nisam jedina i da to valjda neće previše utjecati na njegov razvoj ...
    znam da je zasigurno bolje da se ponašam prirodno i da me takvu dijete zna nego da budem ono što nisam
    Ti si njegova mama, takava kava si, najbolja na svijetu za njega i takvu te upoznaje. Ne brini, neće to nepovoljno utjecat na njegov razvoj.
    A ja, ja sam torokuša, ja puno pričam svojoj djeci i sa svojom djecom. Ali ja u opće, puno pričam

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Edit: takava kava si - takva kakva si.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

radi po svom, po svom osjećaju i instinktu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ma hajde uzivaj i opusti se, vec su i druge cure nes tako i rekle...sto se nas dvije tice, mislim na moju kikicu i mene, meni kazu da bi mala mogla vrlo brzo progovorit... koliko pricam,... zezam se sa njom, a citam joj trenutno neku turisticku brosuru,......

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ti imaš isti problem kao i MM ...a i on se brine oko toga....ma ja mislim da svatko ima neke svoje načine komunikacije, pa ne trebju svi brbljati 100nasat..

MM gleda mene kako se ne gasim dok sam s malom,a kad nam stigne baka ujutro na čuvanje on je u totalnom šoku, baka još više priča, a deda
    tek...jasno vam je da se radi o mojoj obitelji

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •