Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Bojim se.....

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Bojim se.....

Imam trogodisnjaka s kojim nismo imali nikakvih vecih problema u adaptaciji... danas smo dosli u vrtic, a nije ga bilo od cetvrtka, jos se presvlacio i culi smo da se jedna od teta dere na djecu da se smire. I moje djete skomentira na to, potiho, "Tete su ljute.. Bojim se" Nakon toga smo se mazili jedno vrijeme, pricali i tek onda je usao... A mene strecnulo, jako... bojim se...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bojiš se čega? Odgajateljice koje se brinu za tvoje dijete viču? Jesi razgovarala s njima o tome? Jel dijete nezadovoljno?

Mislim da je najgore što se može napraviti brzanje sa zaključcima, ukoliko zbog nečega nismo zadovoljni treba reagirati ali ne naprečac.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

draga moja.... ne bojim se ja.. moje dijete je reklo "bojim se"

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Čega se boji?

Pišeš da niste imali većih problema pri adaptaciji, neznam kako je sada ali ako si već ranije primjetila da je nezadovoljan dali si razgovarala s odgajateljicama?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Negdje je već bila tema o odgajateljici koja je vikala, vidi kako su cure to hendlale:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=71093

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Razgovaraj sa djetetom i tetama popodne.
    Da li zaista misliš da je tvoje dijete tamo prestrašeno i da se stalno boji? Ako je to slučaj imaš razloga za razmišljanje i da nešto poduzmeš.
    Ako je to bio izoliran slučaj, znam da je teško čuti dijete kako kaže da se boji, a ti nisi tu da ga zaštitiš, ali to je ( da te malo utješim ) normalan ljudski osjećaj. Svi se mi koji put bojimo, kojiput malo više kojiput malo manje. Jako je dobro da dijete verbalizira svoje osjećaje i da mu se oni potvrde jer ima pravo na njih. Ja bi mu rekla neka kaže teti da se boji i čega se boji. Svaka prava teta će na to reagirati i objasniti mu zašto je vikala i utješiti ga.
    Bez brige, u vrtiću ima i smijeha i suza, i ljutnje i patnje i veselja, sve su to normalni osjećaji

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ma mozda mu je bilo samo tesko ici nakon par dana u vrtic.. navecer cemo pricati, kad se vratim s posla.......... do sad nije nikad rekao da se boji necega ili nekoga..pa mi je radi toga cudno..

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Možda je teta povisila ton da ju čuju, a vjerojatno ti nisi glasna mama (kao ja ) pa je tvom djetetu to strano. Da te utješim: Moj F. uvijek nakon nekog produženog vikenda ili sl. ima želju ne ući u sobu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •