kako već mjesecima ne uzimam nikakvu kontracepciju, malo sam zabrinuta jer sam svjesna da se "igram"..ali, tabletice i sve na sličnoj bazi su mi strašno kontraproduktivne... uzrokuju mi pad libida, stalne gljivične infekcije, a i godinama se već trujem "kemijuštinama"... otkada ih ne koristim - preporođena sam...
Eh, sada... ja i parner smo već odavno počeli raditi na tantri i po ne znam koji put čitamo "Tao ljubavi" (dr. Stephnena Changa)...
Željela bih da mi se javi netko tko zaista barata ovim terminima i pojmovima prirodnog otklanjanja menstruacije. Vježba za to se naziva: vježba Jelen: liječenje i pomlađivanje!
Naravno, ne očekujem baš neke potpuno pozitivne komentare, ali zaista bih voljela naići na nekoga tko zna nešto o tome...jer da mi je bio cilj dobiti bilo kakav savjet otišla bih i razgovarala sa svojim ginekologom o tome. No, ne želim razgovarati s "maintreamom", (kao što ne mogu o bezmesnoj prehrani razgovarati s nutricionistom koji je mesojed (ako me razumijete!))
Dakle, text kaže slijedeće:
"taositička seksologija pruža mladoj, zdravoj ženi način kako da ukloni menstruaciju na siguran način. Ako se vježba Jelen, prvi i drugi dio, vrši duže vrijeme, menstruacija prestaje i javljaju se bezbrojne dobrobiti.
Normalno svaki mjesec zidovi uterusa odebljaju od krvnih žila za predviđeno usađivanje oplođenog jajašca. Ako ne dođe do oplodnje neće biti usađivanja i debela naslaga krvi će se odljuštiti jer više nije potrebna. Mnogo krvi i hranjivih sastojaka se gubi tijekom tih mjesečnih ljuštenja ili menstruacija.
Vježba Jelen zaustavlja menstruaciju. Neke žene nisu sklone zaustavljjanju mestruacije jer misle da to "nije prirodno". Međutim, nema razloga za brigu. Prestanak menstruacije nije zapravo nepoznat događaj: mentruacija odmah prestaje tijekom menopauze, trudnoće ili dojenja. Kada je žena trudna, tijelo instiktivno apsorbira zalihe krvi i sve usmjerava prema jajašcu koje se razvija. Naročito spolne žlijezde sada koriste krv i energiju koja se inače gubi tijekom menstruacije, za dobro fetusa. Nakon rođenja, ako majka doji, mestruacija neće odmah ponovno početi jer se krv sada usmjerava prema grudima, da bi se pretvorila u mlijeko.
Zaustavljajući mestruaciju vježbom Jelen, žena potiče unutranju inteligenciju ili instinkt tijela kako bi oni peusmjerili krv za prehranu i jačanje spolnih žlijezda.
UPOZORENJE: kada se menstrualni ciklus žene zaista zaustavi tijekom tog vremena nema izgleda za trudnoću. Međutim, povijesni zapisi pokazuju da svaki puta kada bi žena prestala raditi vježbu Jelen, njezina menstruacija bi se vratila uz blagodat očekivanja zdravije trudnoće. Znači da zaustavljanje mesnstracije nema trajnih posljedica.
Druge blagodati vježbe Jelen su brojne i vrijedne spomena. Jedna od njih je i prirodna produkcija estrogena. Vježba stimulira produkciju tog ženskog hormona i djeluje na njega tako da se estrogen širi po vagini, uterusu, grudima i ovarijima. Porast razine estrogena može veoma olakšati simptome menopauze i pomladiti ženu. Dodatna blagodat je to da porast estrogena nastaje prirodno i da tijelo uravotežuje povećanu razinu estrogena s drugim supstancama.
Činjenica da se estrogen stvara na prirodan način je veoma važna. Tijelo zna koju količinu estrogena treba i u koje vrijeme. Liječnik koji daje umjetno napravljen estrogen, drogu koja nije uravnotežena s ostalim supstancama koje se inače nalaze u tijelu, ne moće znati točnu razinu hormona potrebnu u krvotoku. Razina hormona u krvi se mijenja svakoga sata i nemoguće bi ju bilo slijediti.
Vježba Jelen također uklanja smetnje vezane za menstrualnu periodu, čak i usred periode. Te smetnje uključuju nagle emocionalne promjene raspoloženja, retenciju vode, zastoj hormona, grčenje i abnormalno krvarenje (slabo menstrualno krvarenje ukazuje na zastoj i otrovanje tijela).
Vagina također ima koristi od vježbe Jelen. Ona postaje čvršća, "mesnatija" i fleksibilnija. Na taj način, žena koja je rađala može imati velike koristi od vježbe Jelen.
...
Vežba Jelen neće produžiti plodno razdoblje žene. Menopauza će ipak stići na vrijeme. Međutim, nećete patiti ni od kavih problema povezanih s menopauzom. Biloški proces starenja će stati na točci na kojoj vježba Jelen počinje djelovati. Ako zaustavte menstruaciju u dobi od 20 godina, nikada nećete izgledati starije od dvadeset godina (ista se odnosi i na muškarce - samo je drugačija tehnika). Osim toga, mnogi ljudi koriste ovu metodu za pomoć u planiranju obitelji. Mnogi su ovom vježbom bili neobično zadovoljni jer ovdje nisu uključene kemikalije, kiruški zahvati, nuspojave itd."
...kada to čitam uvijek se sjetim svoje učiteljice iz zemljopisa u osnovnoj školi koja nam je govorila kako žene žive dulje jer se čiste putem menstruacijskog ciklusa! :/
Što vi kaže na sve ovo??? Hoćemo li bojkotirati kontracepciju za svoj boljitak?