Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: U koliko sati navečer ste premoreni za život?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno U koliko sati navečer ste premoreni za život?

Hm... ne znam točno gdje bih ovu temu, pa ću ovdje.
    Navečer sam jako umorna, ali ne znam koliko je to realan umor brige oko dvoje male djece, kuće i svega ostaloga, a koliko ima utjecaja zdravlje, stanje zdravlja kao takvog. Neki nalazi krvi mi nisu okej, pa je možda zbog toga, ne znam.
    Eto, pa da vidim kako stojim u odnosu na ostatak forumske populacije koja sa mnom više-manje dijeli to roditeljstvo male djece
    Ja sam umorna ko pas negdje od sedam navečer, i mirno mogu odmah i zaspati - ako netko drugi odradi sve ono što treba, nekad i legnem u osam, i spavam k'o beba do sedam drugog jutra (kad me budi sin, inače bih valjda i produljila do osam) - inače se dižem u šest ujutro, ili malo poslije, ali zadnje vrijeme jednostavno nisam u stanju. U devet već vidim bele miševe, i jedva čekam da djeca legnu, pa onda kunjam uz film ili knjigu ili muža ili sve skupa zajedno negdje do deset-jedanaest, kada puzeći idem leć. Nekako nisam baš fit... Ali sve to poslije devet za mene je ajmo reć napor, i da nije tog muža išla bih spavati s djecom. I tako stalno.
    Kako je vama? Jel mene stvarno pere neki zdravstveni problem, ili i druge mame imaju kokošije sljepilo.
    Inače, imam dijete od pet, dijete od dvije godine, veliku kuću, vrt i muža koji radi cijele dane. I zero pomoći sa strane.
    Lastane, što mi je?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nizak tlak? Malo zeljeza u krvi? Pripreme za zimski san?
    Redbull daje ti krila.

Pozdrav od Lastana

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I meni je slično kao tebi. Ja psihički počnem gubiti snagu (čitaj živce) od 17h i svaku minutu iza toga iščekujem MM-a kao ozebli sunce, a naravno da je jednom u 2 -3 tjedna u to vrijeme doma. Računam da je to tempo s 2 male + noćno dojenje pa sam zaista neispavana, a tad me živci peru. Fizički sam gotova najkasnije oko 21, ali često već oko 19 h ne mogu ništa osim dati malo večere, a MM fizikali (kupanje i prematanje prije spavanja).
    U biti sam dobro samo ako zaspem s njima, cca 20.30, a to je nažalost rijetko.
    Mislim da je to normalno kako se osjećaš pogotovo uz ovakav nagli prijelaz iz ljeta u jesen i puno manje sunca i svega što ide s njim.
    Drži se! (to ja malo i za sebe navijam)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Možda si trudna.

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja nikad ne legnem prije 23 a ujutro se budim između 6 i 7. Ima dana kad navečer jedva perem zube i vrti mi se od umora i legnem ko vreća (krumpira naravno) a ima dana da sam i tada ko ptičica.

Ne mogu reći da je to vezano uz neko godišnje doba, više ovisi kakav je bio cjelokupni dan.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U 8, 9 navečer - ali ne legenem prije ponoći nikada.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

umor, umor. najgore mi je oko 6 (kad me probude) pa od 17 do 20h, oko pola 10 uglavnom već spavam. -) večeras je iznimka jer mali ima temp i već se 4 x probudio pa i mene razbudio. Ali, imam osjećaj da sam premorena, a onda kad legnem ne mogu zaspati.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja ih imam troje, od čega je jedno jednomjesečna beba...Evo, dva dana sam bila sama s njima+kiša pa nismo ni van mogli, a danas me ovi veći, pogotovo ovaj najveći izludi do maksimuma, a usput i najmanju primila šiza od mog drečanja. Jedva sam se uspjela otuširati. I sad svi spavaju, mala mi je još na rukama (ok, bila je mirna cijeli dan, šiznuli su svi tek iza 18h). Ali nisam nešto umorna, još gledam csi. Mada da sad legnem brzo bih zaspala, ali nemam potrebu...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam umorna od posla i još uz to nešto pod stresom. MM mi nešto rekao kad sam taman napola utonila u san i ne mogu zaspati. Popila sam popodne instant kavu, i eto mi recepta za neispavanu noć. Sutra ću bai za ništa, a slobodan mi je dan i trebala sam se odmoriti :/

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Možda si trudna.
    i ja sam prvo pomislila na to...
    nemam pravo što reći, imam samo jedno dijete, stan od 55 kvadrata i bašču
    većinu stvari radim sama (kada je kod kuće, MM je s djetetom dok kuham, operem suđe...)
    budimo se oko 9, idemo spavati oko 13 h (bez sike spava prvih 50 minuta, poslije ležim pored nje, nekada zaspim, većinom čitam ili igram tetris na mobu), navečer idem spavati kako kada, nekada već u 2 ujutro (ako neće više spavati bez mene), nekada (kao sada), u 4, pola 5 - u to vrijeme izobavljam sitne posliće koji su mi ostali od tog dana, gledam filmove s MM-om, peglam, spemam kupaonicu, surfam... ali se ne mogu prihvatiti ničeg ozbiljnijeg jer se M. često budi
    nekada me ulovi umor pa često navečer zaspim uz nju dok ju uspavljujem, ali se probudim za pola sata pa idem dalje...
    eh da, zaboravih, ne radim što je vjerojatno vrlo vrlo važna činjenica u svemu opisanom

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja uglavnom oko 22 počnem kljucati, ali ako sam taj dan kasno imala trening onda ne mogu do ponoći zaspati, dok ne popusti adrenalin valjda. Ujutro se dižemo oko 6.30-7.00. Jedno dijete, jedan muž, jedan posao - uredski.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Premorena sam kako koji dan. Neki dan uopće ne, neke dane me uhvati kriza pred večer.
    Malog smjestim na spavanje oko cca 21 sat i onda obično još vježbam, tuširam se, surfam, družim se s mužem, pogledam nešto na TV i zaspim oko 23 ili kasnije. Buđenje je u 6.30.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

budim se oko 5ipol, 6, idem leć oko 1-2
    u međuvremenu skuham ručak prije odlaska na posao ujutro, odradim ~8h posla (za poslodavca), hendlam dijete do 9 kad zaspe, a onda odradim pranje/čišćenje/peglanje i ostatak posla za sutra
    da li sam umorna, ne znam. ne stignem razmišljati o tome
    ok, imam 1 dijete, 60m2 stana i nisam domaćica

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uf, ja bih krepala, umorila sam se samo dok sam čitala ovo od magriz

ja ovako. budim se oko 7, radim do 4, kuham ručak i eventualno nešto malo počistim i pospremim ako sam doma, ako ne idemo nigdje popodne.

kućanske poslove ne radim ni prije posla, ni poslije dnevnika. što stane u to vrijeme - stane.

nisam baš nešto preumorna (ma daj?? ), ali isto mogu zaspati bez problema s djecom oko deset.

naravno, ako se ne nude neki zabavni sadržaji poslije deset, bilo kakvi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Idem spavat iza 23, ustajem prije 5, po noći se mlađi budi..
    na poslu trčanje sa sastanka na sastanak, stres na kvadrat, pa trčanje u vrtić, pa ručak i takozvano igranje, uspavljivanje, pripremanje za posao..
    nisam umorna samo mi fali malo vremena

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nije da ne mogu zaspat, ali mi je to jednostavno gubljenje vremena
    naravno, ako se ne nude neki zabavni sadržaji poslije deset, bilo kakvi. :mrgrin:
    kod mene se takvi nude ranom zorom :doh:
    Posljednje uređivanje od magriz : 27.09.2010. at 17:39

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ima dana, ima noći... Ja moram ići spavati između23 i ponoći, ako se mislim normalna dići do 6:45 da prošetam pesa,složim doručak,užine i sl prije škole u 7:50 moramo biti tamo i onda sam stvarno ok. Ali hm, MM živne u to doba jer kasno dođe s posla pa zgrabi klince, onda malo dolazi k sebi kad zaspu i obavlja si neš po kući i onda taman živne kad je meni već ponoć, a kako živimo kao kurdi svi na hrpi, moš si mislit spavanja. Osim toga ja nisam spavala 6 godina i sad osjećam kao pravednik kad legnem i zaspim ko klada.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    pa ručak i takozvano igranje, :

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam gotova već iza ručka , ali ne stignem leći prije 22-23.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam gotova već iza ručka , ali ne stignem leći prije 22-23.
    i mene fjaka ulovi, kad dođem s posla i ručam.
    al onda poslije živnem. npr. sad
    a najgore mi je kad moram odmah poslije posla razvažat, a da ne ni stignem pojest.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam crknuta u 8 navečer

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    budim se oko 5ipol, 6, idem leć oko 1-2
    u međuvremenu skuham ručak prije odlaska na posao ujutro, odradim ~8h posla (za poslodavca), hendlam dijete do 9 kad zaspe, a onda odradim pranje/čišćenje/peglanje i ostatak posla za sutra
    da li sam umorna, ne znam. ne stignem razmišljati o tome
    ok, imam 1 dijete, 60m2 stana i nisam domaćica
    I kod mene je sličan tempo, jedino moja cura ide spavati oko 22, 23h.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 27.09.2010. at 21:15

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

čekaj, i vi sad idete prati kupaonu i usisavat?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Danas ne jer sam došla kući prije pola sata pa neću ništa raditi - preumorna sam.
    Ali inače kućanske poslove obavljam iza deset, kad mi dijete zaspe - ne usisavamo tada, ali peglam, kuham za drugi dan, i, da, perem i kupaonu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

cijeto ja se križam i lijevom i desnom, usput im i skidam kapu..... ja vegetiram kao masna nakupina na kauču i gledam 1001 noć

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne volim da vikende provedem baveci se kucanskim poslovima, pa sve nastojim napraviti preko tjedna.
    Ali kuham obicno ujutro, prije posla, jer ne volim da mi navecer (a onda i cijelu noc) stan smrdi po hrani.

Kad dodjem s posla nastojim se igrati i posveti vrijeme curi, a kad ona zaspi, onda obicno: peglam (nekad uz to gledam i TV!), stavljam ves u masinu, pospremim nered po stanu, operem sudoper-kuhinju, pobrisem prasinu, operem kupaonu, podove po kuci...

Ne usisavam navecer, jer bi buka probudila curu.

Ipak, dosta toga odradi i MM, pa nije to bas tempo za svaku vecer, ali u pravilu svaku drugu je.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa, mi vikendom detaljno pospremimo stan, a kroz tjedan obavljamo peglanje i kuhanje, i brzinsko spremanje - ne spremam kupaonicu jednom tjedno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da pojasnim, ne radim sve svaku vecer, vec npr. jednu vecer peglam 2 sata, drugu operem kupaonu, trecu operem podove...itd. S obzirom da pocnem raditi po kuci oko 22, 23h, taman odradim sat, sat i pol po kuci, otusiram se i vec je prosla ponoc.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

deaedi svaka ti čast! i svima koje su tako vrijedne ! ( ja nisam )

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    deaedi svaka ti čast! i svima koje su tako vrijedne ! ( ja nisam )
    A gle, nije da imam izbora. Mogu ili tako ili da zivimo u neredu i ne jedemo kuhano.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 27.09.2010. at 21:39

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja mislim da možda provjeriš željezo, tlak i štitnjaču. Tako sam ja jedno vrijeme, dok sam imala još jedno dijete samo. Poslije posla bi zaspala ko top, jednostavno bi se srušila. mm bi odveo dijete van i ja bi tek navečer imala snage stavit dijete spavati i nešto obavit.
    Sve ovo gore nije bilo u naj stanju.
    Sad imam određeni tempo, koji uključuje budnost od 6-00, otprilike. I ok mi je to.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Da pojasnim, ne radim sve svaku vecer, vec npr. jednu vecer peglam 2 sata, drugu operem kupaonu, trecu operem podove...itd. S obzirom da pocnem raditi po kuci oko 22, 23h, taman odradim sat, sat i pol po kuci, otusiram se i vec je prosla ponoc.
    Tako isto i ja, jednu večer npr. peglam, jednu kuham za sutra itd. - s tim da ja imam mamu koja jednom tjedno pokupi Leu iz vrtića (dok MM ide na plac) i skuha, i još jednom tjedno pozove moje k sebi na ribu. I jednom tjedno skuha MM. Dakle - ja kuham dvije večeri u tjednu; dvije u prosjeku peglam (svoje i Leino, MM pegla svoje). Kupaonicu, podove, to sređujem po potrebi, MM usisava kroz tjedan, svaki ili svaki drugi dan. Dakle uz svu pomoć i uz to što MM radi kućanske poslove kao i ja, ja od pet večeri kroz tjedan četiri imam sat-dva kućanskog posla.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kad malac zaspi, dakle oko 22 h, potrpam sude u perilicu, ves u vesmasinu, pokupim igracke s poda, palim play station, malo se poigram, odem malo na facebook, malo guglam neke zanumljivosti i oko 2 ujutro idem spavat

Al ponekad odem spavat zajedno s klincem, ovisi koliko sam veceri "tulumarila" do 2

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni je lakše "zapeti" petak navečer i subotu u jutro, pa sam mirna cijeli tjedan i ostatak vikenda
    nego se svakodnevno mrcvarit
    prek tjedna samo kuham, mičem suđe iz/u perilicu, perem i sušim veš i ajde, tu i tamo prebrišem kupaonicu.
    i to mi je previše.
    a pod dekicu i ispred telke mogu uvijek, posebno kad mi je hladan nos, zaspem u roku keks
    ne moram bit nešto posebno krepana

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    čekaj, i vi sad idete prati kupaonu i usisavat?
    kupaonica sređuju korisnici (zakoniti nakon sebe, ja nakon mališe i sebe), a sad sam sredila pod - oprano
    usisavam samo po danu i to 2-3x tjedno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, subotom ujutro mi obavezno zajedno pospremamo stan - ja brišem prašinu, pospremam nered u Leinoj sobi, perem kupaonicu, a MM mijenja posteljinu, sauga stan i pere parkete. Još kroz vikend spremimo i kuhinju - dakle na to nam ode cijelo jutro.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

joj ja mrzim čistit vikendom :traume_iz_djetinjstva:

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ne volim niti ja, ali kad ću. Ovo kroz tjedan je sve nabrzinu - npr. svakodnevno skupljamo igračke, ali je Leina soba svejedno subotom u kaosu.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Dajte, ja radim po noći na poslu, kuham, perem, po danu i još studiram i učim.
    Miš mi je u jaslicama od 8-12 kad je zdrav.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja nikad, ali NIKAD ništa ne radim iza 22h. Takva sam bila i u školi, što sam naučila do 22, naučila sam, za ostalo što nisa naučila sam se uvijek nekako snašla...
    Nego, fakat ne kužim kak vam se daaaaaaaaaaa. Ja iza 22h gledam serije, družim se s mužem, eeeeeeeventualno operem suđe ako znam da će me baš jako živcirati ujutro kad se probudim ili pripremim mašinu veša, ali to je to kakvo pranje poda, usisavanje ili ne daj bože peglanje...Nije da sam ja umorna, ali trošiti večer na takve stvari mi je besmisleno...I nije to što sam sada doma pa si to mogu priuštiti. Tako je i kada radim!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nikad, ali NIKAD ništa ne radim iza 22h. Takva sam bila i u školi, što sam naučila do 22, naučila sam, za ostalo što nisa naučila sam se uvijek nekako snašla...
    Nego, fakat ne kužim kak vam se daaaaaaaaaaa. Ja iza 22h gledam serije, družim se s mužem, eeeeeeeventualno operem suđe ako znam da će me baš jako živcirati ujutro kad se probudim ili pripremim mašinu veša, ali to je to kakvo pranje poda, usisavanje ili ne daj bože peglanje...Nije da sam ja umorna, ali trošiti večer na takve stvari mi je besmisleno...I nije to što sam sada doma pa si to mogu priuštiti. Tako je i kada radim!
    Moja cura zaspe oko 22, 23 sata, a uz nju po danu ne mogu (odnosno, nisam ni pokušavala jer mi je bed) peglati, prati kupaonicu, brisati podove. Ok je dok je MM s njom, ali peglanje mi nije bed jer uvijek gledam TV. Osim toga, neki dan sam odlučila da više neću peglati majice za kod kuće, pidžame, posteljinu i gaće. Odahnula sam kad se hrpetina smanjila na manju hrpu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mene rad s djecom iscrpi pogotovo u popodnevnoj smjeni, da samo vegetiram kad dođem doma, marko sam piše zadaću...mame prvašića znaju koliki je to fail. samostalno pisanje dz kod prvašića,eto i tu fušam

a mm ako želi čistu kuću, ima izbor ili da sam, blago meni, upre ili da plati čistačicu ili da začepi.

mene ne dira, ja preko tjedna ne čistim , a kome je prljavo nek se snađe.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja ništa konkretno ne radim nakon što mali zaspi. To mi je onda vrijeme samo za mene ili mene i MM - a (ako ne radi).
    Bez toga vremena bi prolupala.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kako koji dan. nekad me ćapi kriza već u sedam uveče, nekad orcam do ponoći bez problema. prema stepenu umora obavljam i kućne poslove. često uveče kuvam, peglam ili spremam da bih preko dana imala vremena za dve školarke i jednog sisavca...
    ustajem najkasnije u deset do sedam, jer je uvek jedna devojčica u jutarnjoj smeni. drndam po kući, kuvam pomažem oko domaćih, izvodim malca u šetnju i usput nabavljam. prvi predah je oko pola dva, kada malac leže. trudim se da se ispružim uz njega, jer onda lepše i duže spava, a i ja malo ispeglam leđa. potom kafa, pa nastavak...do nekog doba.
    imam utisak da mi se telo naviklo na manje sna. i kad imam priliku da spavam duže, jednostavno mi ne polazi za rukom.višak adrenalina i matoroća, valjda...-)

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

e, da. pitate se gde je tu mm...ot, ali se nadovezujem na temu...
    uporno konstatujemo da je premalo vremena za nas. u to ime smo sinoć zajedno pogledali dobar film, dok su se prljavi sudovi smeškali iz kuhinje. i dogovorili se da se jedno drugom više posvećujemo. s ovakvim manjkom vremena, to je moguće jedino po dogovoru, i to tako da bar nešto od poslova ostane neobavljeno. ali, to je nebitno. vreme udvoje puni baterije za ovaj ludi tempo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja moram priznati da baš ne kužim ova pitanja kako nam se da.
    Pa ne da mi se, ali što da radim? Ručak se ne kuha sam od sebe, a niti veš se ne pegla. Tko će to raditi, ako nećemo ja ili MM?
    Ja dođem doma u pet i onda 'preuzimam' dijete od MM-a koji je došao u jedan i hendlao dijete do pet.
    On onda mora u najvećem broju slučajeva raditi (vježbati instrument), a ja idem van sa djetetom, ili se igramo - ako smo doma ja onda apsolutno usput poredim, punim mašinu sa vešom, a ponekad i skuham ručak. Ali vrlo često smo popodne negdje i onda doma dođemo na večeru, i tada mi ovi poslovi ostaju za vrijeme kad dijete zaspe. A peglam uvijek u to vrijeme.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nije da se žalim, ali evo moje situacije...

Curica od nepune 2 i pol godine, dečko od 9 mjeseci i trudna 30 tjedana. Po cijele dane sama- MM dođe s posla oko 18 sati (u 6 ujutro ode na posao). I u ovoj, kao i u prošloj trudnoći sam fasovala anemiju pa sam sva nikakva. Svaki dan kuća, ručak, štogod i po dvoru, ali se trudim odgoditi za neki drugi dan sve što ne moram napraviti danas. U suprotnom bih poblesavila davnih dana!
    90% dana uspijem klince staviti na spavanje popodne u približno isto vrijeme pa legnem i ja s njima i ubijem nekad sat, sat i pol sna. Inače ustanem svako jutro između 6 i 7 sati, a legnem kako kad. Evo zadnjih dana liježem iza ponoći, a nekad mi dođe tjedan kad zaspem između 21 i 22 sata, kad uspavljujem curku.
    Najgori umor me uhvati prvo oko podne, pa onda tamo oko 18 sati. Ovo između nekako već dođem sebi.
    Nemam nikakvu pomoć sa strane jer su i starci i svekiji 200km udaljeni od nas.
    I onda ne znam da li bih plakala ili se smijala kad mi dr. da savjet da ne nosam puno bebu (od 11 kila), a tko će drugi nego ja. I to u 90% slučajeva izgleda tako da uzmem njega pa onda moram i curu zajedno s njim (11+14 kila + ovo u stomaku )

Eto, Ifi, tješi se da ima negdje i gorih slučajeva

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja potpisujem kombinirano adiomare, cvijetu, anemonu, anu.m...
    naime, glavninu posla odradim vikendom - najcesce subota ujutro - da smo mirni kasnije
    preko tjedna one standardne poslice - ves, sudje, brisanje kuhinje, kupatila, usisavanje... ali to ne uzima puno vremena, uguramo usput
    peglanje odradim uz seriju dok muz zabavlja djecu ili se zabavljaju sami, obicno kad je losije vrijeme i ne idemo vani
    ako idemo vani, hrpa za peglanje ceka - ne pada mi na pamet peglat navecer
    ja onda radije ujutro opeglam za posao/vrtic ako nesto bas treba, minutu, nego navecer tu hrpu - tu valjda spada ona kako vam se da
    ali mi imamo veliku pomoc jer nam djecu cuvaju dide i bake koji cesto ulete i s gotovim ruckovima
    dok dodjemo s posla, rucamo, spremimo sudje, popijemo kavu, vec je 17:30-18
    onda ide izlazak/igra
    a iza 22, kad napokon zaspu - to je nase vrijeme
    zajednicko ili odvojeno, ali gustamo - serija, film, playstation, knjiga, cakula - po dogovoru
    i onda ja vec osjecam umor, i spava mi se, ali ne da mi se ostati bez tog vremena pa nikad ne idem lec prije 24-01
    ujutro se, nakon nocnog dojenja, prelazaka, dolazaka, kasljanja, piskenja i slicno, dizem ko krepana macka s obecanjem da cu to vecer ic ranije lec
    ali znamo da je obecanje ludom radovanje

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

[QUOTE=Mima;1710167]Ja moram priznati da baš ne kužim ova pitanja kako nam se da.
    Pa ne da mi se, ali što da radim? Ručak se ne kuha sam od sebe, a niti veš se ne pegla. Tko će to raditi, ako nećemo ja ili MM?[QUOTE]

Slažem se, ni meni se ne da, radije bi navecer sjedila i gledala TV, ali tko ce onda napraviti kucanske poslove. Nemam izbora - da ne radim i da sam doma, vec bi nekako to uz dijete napravila tijekom dana. Ovako, nema me doma, pa imam 2 opcije: vecer, jutro prije posla ili vikendi. Vikendima stvarno ne volim pospremati, nema mi nista draze nego kad u sub/nedj odspavamo svi do 10h, a onda lagani tempo...Ujutro kuham, navecer odradim svakodnevne kucanske poslove.

A odgovor na pitanje: u koliko sati sam navecer sam premorena - pa o tome ne stignem niti razmisljati. Dobra strana ovakvog tempa je da kad konacno legnem, zaspim za par sekundi. Dok nisam radila, imala sam problema sa nesanicom, navecer nisam mogla dugo zaspati, lose sam spavala: ali kombinacija zaposlena mama i kucanica je najbolji lijek protiv nesanice.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 28.09.2010. at 11:13

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ponekad se ulovim da bi u 2-3 već legla i spavala do idućeg jutra, ponekad u 23 imam još energije ko u priči, kako kad, ovisi što sam taj dan radila, koliko sam se noć prije stigla odmorit i o vrsti stresora koji djeluju na mene, naime ja sam bez klinaca vlastitih za sad, al u pravilu se bar 3 dana u tjednu brinem za sestrine klince po cjele dane radi prirode njenog posla, i tu su još 2 psa, i konj za kojeg se moram brinuti, posao je kako kad - nekad ne stignem gablec pojest od 7 ujutro do 5 , a nekad ne radim ništa na poslu, kućanske poslove obavljam kad stignem, nekad u 9 navečer, nekad prije posla, nekad vikendom, po potrebi, kupaonu moram sredit pa makar bilo već 23 sata, al veš za peglanje recimo volim ostavit za period kad imam više vremena...jutarnji sam tip definitivno, zato se najčešće i preforsiram jer se trudim sve prijepodne obavit što imam za obavit...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •