Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: krvarim nakon pregleda

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno krvarim nakon pregleda

Danas sam bila na pregledu, i s obzirom da je moj gin.odsutan pregledao me drugi i to vaginalno, jel je provjeravao dali se otvaram i kad sam dosla kuci primjetila sam krv na gacicama.

Pregled me je dosta zabolio, a krvarim kao pred kraj mjesecnice- ne preobilno,a opet ne ni par kapi..

Jel se nekome ista slicno dogodilo? 37 tj. sam trudna.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

zovi gin.kod kjega si bila i vidi s njim šta će ti reći.
    ja u prošloj T,a ni sada nisam nikada krvarila nakon pregleda,ali me nikada nije niti zabolilo .

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam isto krvarila al ne znam točno u kojem tijednu, uglavnom drugi dr me pregledao podosta grubo i malo mi ozljedio vaginu...Opet, nemoj da ti dugo krvari i jako..pazi na to..

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

to je pred karj trudnoće normalno, bez panike , vjerojatno se radi o malo grubljem pregledu (kopao da vidi jel se otvaraš i sl.), jedino ako je krvarenje jako baš ono da curi onda kod doktora, a inaće nemoj brinuti...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj jasna_mirakul prvotno napisa
    Ja sam isto krvarila al ne znam točno u kojem tijednu....

Čini mi se da si spominjala negdje knjigu koju pišeš, mislim da će ti trebati jako dobar lektor.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ledolin@

Ne uznemiravaj se previše..zna se desiti pred kraj trudnoće..

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I koja je svrha tih vaginalnih pregleda?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Vjerojatno vježbanje i praksa...ginekološka, jasno..

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nema svrhe, zato mene moja gin. ne pregledava, sad sam u 19 tj, i pregledala me jednom i to na moj zahtjev jer sam bila bolesan i užasno sam kašljala i sve me boljelo dolje pa sam se prepala i htjela kompletnu "obradu", inaće sam uzv i vaganje, tlak., a s P su me non stop gledali i šerafili i uvijek im je ostalo krvi po rukavicama kod zadnjih pregleda, a kad sam se počela otvarati u 38 tj, radili su amnioskopiju i onada dan pred termin i porodila sam se za 12h..... Šerafe bezveze dolje..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala...

vec se smirilo

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa

Ja u cijeloj prosloj trudnoci nisam bila vaginalno pregledana niti jednom - rek'o doktor da to ameri vise ne prakticiraju
    I sad sam kod istog doka i isto jos ni jednom - nadam se ni nece.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam hospitalizirana zbog obilnog krvarenja nakon vag. pregleda u 35. tjednu trudnoće

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

gledaju dal se otvaras i kakav je cerviks, meni je dr. uvijek gledala i vaginalno. a pred karaj trudnoce rade amnioskopiju, ja npr nisam nis bila otvorena u 40 tjednu pa sam isla na ctg da vide dal je beba dobro. ja sam malo krvarila nakon tih pregleda pred kraj, al su rekli da je to normalno u malim kolicinama. makar imam ruzno iskustvo s amnioskopijom, radila mi neka dr i bas mi je bila simpa, rekla mi je da bebi ima smeđo crnu kosicu, i moj anđeo se rodio par dana iza toga i nasred v. fontanele imao tri ogrebotine, ja mislim da je to ta simpa dr zgrebala, nije imo ko drugi.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mene je jednom raščačkao, jako sam krvarila, počela odmah čim sam izašla i ja se vratila, opet je pogledao i rekao da je to od pregleda.

A amnioskopija.... a joj, umirem već sada od pomisli na to.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam nakon pregleda u 40+1 tjednu lagano krvarila i kasnije tog dana mi je puknuo vodenjak i drugo jutro sam rodila .

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa

gledaju dal se otvaras i kakav je cerviks, meni je dr. uvijek gledala i vaginalno. a pred karaj trudnoce rade amnioskopiju, ja npr nisam nis bila otvorena u 40 tjednu pa sam isla na ctg da vide dal je beba dobro. ja sam malo krvarila nakon tih pregleda pred kraj, al su rekli da je to normalno u malim kolicinama. makar imam ruzno iskustvo s amnioskopijom, radila mi neka dr i bas mi je bila simpa, rekla mi je da bebi ima smeđo crnu kosicu, i moj anđeo se rodio par dana iza toga i nasred v. fontanele imao tri ogrebotine, ja mislim da je to ta simpa dr zgrebala, nije imo ko drugi.
    I dalje pitam koja je svrha, osim da se zadovolji ginekološka znatiželja?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa

I dalje pitam koja je svrha, osim da se zadovolji ginekološka znatiželja?
    nisam ginekolog pa se nebi htjela pravit pametna, a iskreno nije da znam previse jer nisam imala nikakvih komplikacija u trudnoci. al sumnjam da je to znatizelja ginekologa. kolko ja znam ak se trudnica pocinje otvarat prerano to se vidi samo vaginalnim pregledom i onda se nekoj preporuci mirovanje, a prije su davali i pre - par, a ak je dosta otvorena onda se sasije. a pred kraj, gledaju plodovu vodu i ak je mekonijska mislim da se ide na indukciju. kad cu ucit za ispit valjda cu vise znat pa cu napisat ak treba. mislim da se ipak sve radi sa razlogom, al hvala Bogu vecina trudnoca bude uredna pa ispadne da su pretrage bile " nepotrebne ". al po mom misljenju bolje sto " nepotrebnih " nego da se s bebom nesto zakomplicira. a zakaj ste tolko protiv vaginalnih pregleda, neugoda ili? ( nije provokacijsko pitanje, zanima me ). ak se radi o neugodi onda je ona nepotrebna, ja isto radim u bolnici i svakodnevno sam u dodiru sa pacijentima, i kad su skroz bez odjece i meni je isto dal perem ruku il " neki drugi " dio tijela, al mislim i na pacijenta, ak moze i zeli dam mu da sam taj dio opere i naravno sakriven je od pogleda drugih pacijenata i osoblja.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mihim, potpisujem.

Ja nemam ništa protiv vag. pregleda. Tu su s razlogom.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vaginalnim pregledima se ništa ne dobiva. Ukoliko se žena prijevremeno otvara to ne mora ništa značiti - ima i tu na forumu cura koje su bile otvorene dosta puno prije nego su rodile. Ako postoji neki problem, žena će to osjetiti (obično je otvaranje popraćene bolovima u preponama i kontrakcijama). Istraživanja su pokazala da strogo mirovanje vs. normalno kretanje ne pokazuje neke dobrobiti po ishod trudnoće.
    Serklaža može koristiti, ali je u svakom slučaju vrlo rizični zahvat. http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=147&Show=1204
    A svaki vaginalni pregled može izazvati prijevremene kontrakcije, krvarenje ili infekciju.

Zato je preporuka Svjetske zdravstvene organizacije da se vaginalni pregledi u trudnoći rade što je moguće rjeđe.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

svako ima pravo na svoje misljenje . ja osobno nisam protiv pregleda, a kaj se tice mogucih komplikacija onda ak izaziva kontakcije mislim da se nebi trebalo ni -eksat u trudnoci, krvarenje - nemam iskustva kod samog pregleda, al nakon amnioskopije mala sukrvica je normalna, a infekcija to je istina, al zato idem kod osobe u koju imam povjerenja i znam da radi kak treba, nebi se usudila bas bilo kom. a amnioskopija, to, ne znam, nebi se usudila odbit jer je potrebna. a ak netko ne zeli ima pravo odbit, al gin onda napise da je odbijeno da on ne snosi moguce komplikacije ak se dese. i WHO ih preporuca - znaci nije bespotrebno. al uvijek postoji izbor.

nikka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni su ti vaginalni pregledi KOMA, moj dr. je stvarno pažljiv, ali drugi dan cijeli trbuh me rastura

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je dr bio jako pažljiv pa u trudnoći nije bilo problema. Radila sam ih svaka dva mjeseca.
    Dapače, bila sam dan prije termina na pregledu i tu noć mi je pukao vodenjak. Ne znam jel je to bilo inducirano pregledom, ali je sve uredno prošlo. (ukljušivši porod i oporavak nakon).
    Ja se uvijek povodim mišlju da moj dr zna što radi (stvarno je bio zlatan) i nisam se bunila što me pregledavao. Imala sam maksimalno povjerenja u njega.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Danas sam (35 + 5) bila u prvi put na pregledu u trudničkoj ambulanti na Sv.Duhu.
    Nakon pregleda koji je trajao doslovno par sekundi (gurnula prste i izvadila ih, bez nekog čačkanja ili stiskanja) otišla sam na wc i primjetila par svjetlih kapljica krvi na dnevnom ulošku.
    Znam da to nije neuobičajeno nakon pregleda, ali svejedno sam se, da imam miran vikend, vratila u ordinaciju i pitala sestru koja mi je potvrdila da je to sigurno od pregleda.
    Međutim, sad kad sam došla doma imam što vidjeti; cijeli dnevni uložak i gaćice su natopljeni krvlju, a kad sam se krenula oprati nisam uspjela ući u kadu - potočići krvi su mi se doslovno sljevali niz noge na pod :/

Nekako mi se čini da ovo ne spada u normalno krvarenje poslje pregleda o kojem se ovdje priča?

Na kraju da napomenem, na pregledu je sve bilo ok, kao uostalom i uvijek do sada, a nikad, nikad, od zadnjeg dana zadnje menstruacije pa do danas nisam prokrvarila niti kapi.

Što da radim? sad mirujem i ležim, uopće me strah ustati se da se nešto opet ne izlije... valjda će mi se smiriti krvarenje? ako ne, moram natrag u bolnicu jel tako?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ako tako jako krvariš i ne prestaje svakako nazovi i objasni kakvo je krvarenje , pa ćeš vidjeti što će ti reći .

Ja sam nakon zadjnjeg pregleda (doduše u 41.tjednu ) lagano krvarila i kasnije popodne mi je pukao vodenjak i drugo jutro sam rodila .

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj rinče prvotno napisa
    ako tako jako krvariš i ne prestaje svakako nazovi i objasni kakvo je krvarenje , pa ćeš vidjeti što će ti reći .
    Definitivno nazovi i pitaj. Baš tako jako krvarenje nije za zanemarit, iako sam sigurna da nije ništa pogotovo jer je na pregledu sve bilo dobro. Jel doktor imao malo jaču ruku?

Zazovi i miruj, vibram da prestane

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala vam cure
    nisam još zvala, legla sam i mirovala i dok mirujem ništa ne curi, ali evo sad sam opet ma wcu vidjela (iako u znatno manjoj količini), još uvijek curi svježa, svjetlo crvena krv
    Nazvat ću ih svakako, ali pričekat ću još pola sata dok mi ne dođe muž...imam osjećaj da čim spomenem krvarenje u 36. tjednu da će mi reći da odmah dođem....
    i što onda, ako mi kažu da dođem, zar će mi takav izranjavani cerviks opet pregledavati rukom???
    neće me valjda zadržati??? :?

btw, doktorica stvarno nije bila gruba, a vaginalni pregled je trajao doslovno koliko mi treba da izgovorim "vaginalni pregled"

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Samo ti idi na pregled, po meni je 36. tj. prerano da bi toliko krvarila nakon pregleda. Ja ni sa 40 + 5 nisam tolko krvarila kad me pregledao najgrublji doktor kojeg sam susrela u svom zivotu.

Javi kako je proslo! Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nadam se da si otisla u bolnicu, mislim da nikak ne smijes tak krvarit i nemoj cekat ni sekunde. ja sam na zadnjem pregledu mrvicu krvarila al to je bilo smeckasto i malo, rekli su da je to normalno.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hej, samo da vam se javim... krvarenje je u toku jučerašnjeg popodneva najprije skroz prestalo (par sati je bio skroz čisti uložak), a onda sam kasno navečer vidjela, doduše ovaj put tamno-smeđu mrlju.

Nazvala sam hitnu ginekologiju na sv. Duhu, javio mi se neki jako ljubazan tip, sad mi je baš žao da nisam pitala s kim pričam, (nadam se da nije bio neki noćni čuvar ili domar ) i baš me sve detaljno ispitivao - kako krvarim, koliko, kakve boje... uglavnom rekao mi je da je to sigurno od pregleda i ako više ne bude crvene boje nego samo tamno smeđe, da se ne moram brinuti i ne moram dolaziti..
    ako se pak pojača ili opet postane svježa krv, rekao mi je da dođem...

uglavnom, da skratim, više nije bilo svježe krvi, ali i danas sam na wc papiru zamjetila tu i tamo ostatak te tamno-smeđe krvi, ali budući mi je on i rekao da je moguće da se to pojavi i danas, ne brinem se baš(previše :/ )

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

aj super onda!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

naručena sam ponovo u bolnicu na vaginalni pregled kad ću biti 37+3.. sad u svijetlu ovog događaja sve si mislim kako to izbjeći?

Mislim, čemu?? Što je tako bitno što se može vidjeti pregledom u 38. tjednu?
    Ako sam otvorena, to je ok, zar ne, nije prerano ako porod krene... ako sam pak zatvorena (sad sam na zadnjem pregledu, ovom "krvavom" bila uloživa za vrh prsta) i dalje je ok, imam se vremena otvoriti.

zanima me što bi vi napravile?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj uskoromama prvotno napisa
    naručena sam ponovo u bolnicu na vaginalni pregled kad ću biti 37+3.. sad u svijetlu ovog događaja sve si mislim kako to izbjeći?

Mislim, čemu?? Što je tako bitno što se može vidjeti pregledom u 38. tjednu?
    Ako sam otvorena, to je ok, zar ne, nije prerano ako porod krene... ako sam pak zatvorena (sad sam na zadnjem pregledu, ovom "krvavom" bila uloživa za vrh prsta) i dalje je ok, imam se vremena otvoriti.

zanima me što bi vi napravile?
    Ja sam otišla privatno na uzv da mi pogleda protoke i posteljicu jer su me pregledi u bolnici uznemiravali.Rodila sam u 39 tj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •