Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Uspavljivanje tandema - položaji

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Uspavljivanje tandema - položaji

U kojem ste položaju uspavljivale svoje sisavce?
    Imam dječaka od 2,5 god i sedmodnevnu djevojčicu. Zasad sam ih uspavljivala u položaju za koji sam se sjetila da ga je jednom opisivala Tiwi - tako da legnem na bok, sina stavim na donju siku, a kći potrbuške na sebe i njoj dam gornju. Tu zasad staje moja kreativnost, pa molim prijedloge!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sjesti na kauč ili fotelju

manje dijete na jednu stranu, veće na drugu

kad oboje zaspu ili zaspe starije polagano se pomičeš i ispuštaš starije tako da ga polegneš na kauč/fotelju

onda mlađe uspavaš do kraja ako treba i odneseš gdje već spava, a starije naknadno preneseš gdje već spava

noću ista stvar samo ne na fotelji nego u poluležećem položaju na krevetu

istina, moji položaji za uspavljivanje tandema su bili ograničeni jer mi je ova veća koka i pol

i čestitke

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tomita čestitam

Iako ima nekoliko položaja koji
    se preporučuju kod tandemskog dojenja
    nisu svi prikladni i za uspavljivanje.

Možeš probati i na način da si ti u polusjedećem
    položaju, dječak ti sjedne u krilo a bebu držiš u naručju
    i djelomice je položiš u njegovo krilo.

Isto tako dok si u polusjedećem položaju možeš
    bebu poduprti jastucima i namjestiti je u tzv
    položaj nogometne lopte: beba je licem okrenuta
    tebi tj dojki, tijelo joj je pod tvojom rukom, otprilike tvoj lakat
    na njenoj guzi. Rukom pridržavaš bebin gornji dio leđa i glavicu.

Kod ovog položaja pripazi da ne odmakneš bebu
    previše od dojke da se ne bi beba morala istezati
    prema dojci ili da se ti ne moraš nad nju naginjati.

Druga dojka je slobodna za velikog sisavca.

Nadam se da sam ti bila od pomoći

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tomita, probaj kad ih središ za spavanje, prvo nahraniti malecku a dečku reci da malo pričeka i mazi ga. Pa kad malena poklopa i zaćori (kod manjih to bude brzinski) onda nek se dečko naklopa i pomazi. Pa kad i on zaspi - vjerojatno ćeš zadovoljno još malo gledati po sobi a onda ili utonuti u san ili otić oprat suđe

E da, nekad sam znala i pbratno, šprvo velikom a onda malo, ali najčešće je bolja varijanta bila da manji prvi doji jer i brže zaspi, a veliki se zna strpiti.

U dnevnom mi je uspjelo samo par puta jer su znatiželjni do nebesa, pa moraju sve vidjeti - proučiti i nema onda zaspivanja. Nego u sobu na krevet.

Sretno

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tiwi baš tako funkcioniramo posljednjih dana, oboje istovremeno sisaju, pa kad ona zaspe onda ju spustim i još se dodatno pomazim sa sinom.
    Što se strpljenja tiče, kod njega je nažalost jedina opcija odmah ili sad...tako da ovo sa "pričekaj" rijetko kad prolazi bez pobune.
    Hvala svima na prijedlozima!

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kod nas nema šanse da se namestimo sve tri! Duni sika zna da ispadne iz usta, pa joj je moram namestiti...ali kojom rukom???
    Zato ih moram jednu pa drugu.Redosled odredjuje količina nervoze...njihove, ne moje

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Je, kad su skorz male bebe onda im trebaš pomoći da uhvate cicu, a obično su ruke zauzete pridržavanjem da se svi zajedno nekud ne skotrljamo
    Kad se Gregor tek rodio, a ako su baš morali obojica u isto vrijeme onda mi je bilo najlakše u sjedećki u kauču: u krilo prvo veliki, pa na njega mali, ili ležećki za uspavljivanje tako da je mali na meni, a veliki bočno - no to mi je bilo turbo neudobno. Na svu sreću veliki mi nije tražio cice za uspavljivanje već ćešće samo moju prisutnost i maženje, a to se onda da složiti...
    Puno je lakše kada malo očvrsnu. Sad možemo tandemirati i dubeći na glavi (sad mali dotrči čim vidi velikoga )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •