Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Hod i govor

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Hod i govor

Drage mame, Limačica je navršila 2 godine. Zdrava je djevojčica, no nešto nas mući :/ , naime njen govor je jako loš i škrt. Koristi svega 10tak razgovjetnih riječi, rečenice ne slaže (inaće SVE raumije).

Ako pitam "di je mama?" Kaže "tu je i pokaže na MŽ", ako pitam "tko je to? ili Zovi mamu"....NEĆE!!! Ovo je samo primjer. Ako tražimo od nje da nekoga pozove ili kaže kaj je to,ona NEĆE!
    Molim vas ako netko zna kako da ju potaknemo da priča?!?

Drugi problem je što je u nazad 2 mj počela hodati (povremeno) na prstima? :? Do sad je hodala normalno i ne radi to stalno, ali malo smo se zabrrinuli. Trebamo li otići liječniku ili ne, s obzirom da samo povremeno tako hoda i da je do sad normalno gazila cijelim stopalom? Ili možemo nešto sami ućiniti po tom pitanju?

Hvala vam na odgovorima

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ovo za hod na prstima (ako je do tada hodala ispravno) kažu da je normalna faza.
    A za govor mislim da također nije još alarmantno. Ako se želiš smiriti odite logopedu.

Datum pristupanja
    Apr 2004

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I šmizla hoda na prstima povremeno, unazad nekoliko mjeseci. Mislim da joj je to novo "otkriće", kao i skakanje u dalj i u vis, koje takođe praktikuje. Vježba motoriku
    Za govor potpisujem čokoladu

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I moja curica ima 2 godine i skoro pa ne priča ništa. No, ja se ne brinem. Razumije sve a više pokušava pjevati (voli muziku) i oponaša neke zvukove iz crtića. Mamu zove samo kad joj nešto prigusti! Kasno je i prohodala a sada nikad ne sjedi, osim na tuti. Tek nedavno je otkrila puzanje. Uglavnom, bez panike!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I da, hoda na prstima ponekad, u igri...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mislim da je sve to normalno ali da ako se brinete lijepo odete logopedu i bit ćete mirni

moja M. ima 13 meseci, ne hoda na prstima (osim kad pokušava nešto uzeti sa stola) ali zadnjih tjedan dana hoda u rikverc :?
    valjda joj je to sad neka nova fora

sve su to faze, i najčešće prođu

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I moj malac hoda u rikverc. Stalno nešto pjeva, proizvodi razne zvukove al govorit neće. Baš kad je neka frka kaže mama. Prije je govorio papati, mama, baba, ba (baciti), pa-pa i kad sam počela raditi (s njegovih 13 mj) dečko prestao pričati

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    I šmizla hoda na prstima povremeno, unazad nekoliko mjeseci. Mislim da joj je to novo "otkriće", kao i skakanje u dalj i u vis, koje takođe praktikuje. Vježba motoriku
    Za govor potpisujem čokoladu
    Ovako isto i moja sa motorikom, još se i vrti u krug i onda kad joj se zavrti stane i kaže: Pazi past će Iva
    Kasno je prohodala, išli smo na vježbice i jako je oprezna. A priča na mamu Jučer joj je nogica zapela na kaucu i pocne plakati. Sad je ja tješim i kažem kako je nogica sama zapela i da ne mora plakati za svaku sitnicu. A ona meni odgovara: A mama, nisam tila ( htjela ) :shock:

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hvala vam cure, od srca.
    Znaći to su vjerojatno samo prolazne faze?! Bumo malo obratili pažnju, pa ak postane prečesto, idemo doktoru, jer za sad je povremeno.

I još nešto, SLINI, konstantno slini, zubići su svi vani, ona i dalje slini?! :?
    Dajemo joj da često žvače kekse, voće i tad je OK al ćim prestane jesti sline se samo slijevaju?!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

sin moje prijateljice slinio je do 3 i pol godine. imali su modni dodatak -pamučnu maramu onako kulerski svezanu oko vrata (u vajaterp-stilu ) koju je stalno nosio. prošlo ga.
    naravno, možeš se raspitati kod pedijatra i o tome.

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mališa je do drugog rođendana pričao 10 riječi. Do tada sam na kalendar zapisivala svaku novu riječ koju je progovorio. Onda je došla faza kad nisam više stizala zapšisati tu bujicu riječi koje je dnevno usvajao. 6 mjeseci kasnije pričao je rečenice od po 6 riječi, i pričao je praktički bez prestanka.
    Hodanje u nazad, hodanje na prstima i slično su nove vještine koje klinci usvajaju. Treali bi ići doktoru da to ne radi, ovako je sve 5 :D
    Kod klinaca je u biti fora to što oni kao da ne mogu usvajati više vještina istovremeno - ako baš sad savladava slaganje puzzli, onda ne napreduje u govoru. Tako na primjer Mališa dok je "vježbao" sunožno skakanje, bio je potpuno okupiran s tim - i ni sam čim drugim...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i moj dvogodisnjak jos prica svojim jezikom ali primjecujem da se svaki dan njegov rijecnik povecava za bar jednu novu rijec :D

za razliku od nase curice koja je sa godinu dana vec sklapala recenice od 3-4 rijeci.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala svima na odgovorima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •