-
nepravilan rad srca u trudnoći
Mog srca, da ne bude zabune. Kad legnem na lijevu stranu, odjednom ubrza, nekako mi postane skroz nelagodno tako ležati. najčešće se to "ubrzanje" dogodi kad tako legnem, ali zna i iz čista mira, ne često, ali jednom dnevno sigurno. To sam primjetila posljednjih 10-ak dana, a trudna sam oko 8,9 tjedana, dakle na samom startu.
Što učiniti, pitati svog ginekologa ili liječnika opće prakse? Smijem li na daljnje pretrage, eventualno? Imala sam srčanih bolesnika u obitelji, s obje strane.
-
Kako stojis s tlakom?
Meni se to dosta cesto dogada iz razloga sto imam niski tlak.
-
Isto nizak. U prošloj se malo podigao pa je bio odličan, uglavnom 120/80-90.
Ali nije srce lupalo. :/ Jesi ti pitala išta liječnika o tome?
-
Ja inace imam nizak tlak, ali u prosloj trudnoci (pred kraj) mi se dogadjalo da mi donji naraste i da se osjecam kao u vakumu (razlika medju tlakovima bi mi bila svega 20 mmHg). Povremeno je to bilo zacinjeno i jacim lupanjem srca.
Bila sam u Suncu kod kardiologa na pregledu i UZV srca, i srecom sve je bilo OK.
Nakon poroda nisam vise imala takvih problema i nadam se da se to nece ponoviti i u ovoj trudnoci.
Odi na pregled, nije zgorega... drzim ti fige!
-
i meni se desava jace lupanje srca. trudna sam 9 tjedana.
jucer sam cak mjerila puls bilo je oko 98 otkucaja u minuti.
isto kod mirovanja, jucer lezala i gledala sam tv...
spomenut cu ginekologu na iducem pregledu.
-
Mislim da smo pisale o tome. Tahikardija je normalna u trudnoci (ali ne non stop). t.j. samo ako puls ne predje 110 otkucaja u minuti. Onda se treba zabrinuti.
Moja ginek. je rekla da popijem casu vode i da legnem malo na ledja. Ljeva ruka moze biti prema gore.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma