hm, ne znam kaj bi iskomentirala...ako si ti zadovoljna, onda sam i ja. Ako si tužna, onda sam i ja. Ako si razočarana, onda sam i ja.Test je negativan
Bit će, bit će![]()
hm, ne znam kaj bi iskomentirala...ako si ti zadovoljna, onda sam i ja. Ako si tužna, onda sam i ja. Ako si razočarana, onda sam i ja.Test je negativan
Bit će, bit će![]()
ne bih te htjela jos dodatno plasiti, ali je meni test isto bio neg kad sam nosila blizance :D a jos sam ga radila kod ginica, jer im nisam vjerovala (testovima).
a mozda je zbilja prerano...a mozda su u sumi...
uglavnom, sretno, i ako nije sada +, bit će![]()
Meni je u 2. trudnoći test isto bio negativan kad sam ga prvi put radila (a nije bilo prerano). Onaj kojeg sam radila par dana nakon toga je bio pozitivan.
laumi prvotno napisa
I meni je bio negativan...
ako sad ipak nisi trudna, onda znaš što treba raditi da postaneš![]()
hi, hi.....rahela prvotno napisa
Ne mogu da vjerujem da ovo pisem, nekoliko sati nakon mog prvog posta na ovoj temi, ali izgleda da ti necu moci prepricavati kako je imati troje djece(((((( Oko 13 sam obilno prokrvarila i jos krvarim. Bila kod dr, bebac je i dalje tu, dobila injekciju progesterona, i sada lezim i ne disem, za malo. U osam idem ponovo na uzv. POkusavam biti optimista, koliko je to moguce....
Nadam se da ce ti drugi test biti ok, i da ces uskoro dobiti zdravu bebicu
cruella ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu!
O, žao mi je! Iskreno se nadam da će sve biti dobro!!Cruella prvotno napisa
cruella, držim fige da sve bude dobr![]()
cruella, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da beba ostane!![]()
Hvala vam puno na podrsci, mnogo znaci. Sad je vec bolja situacija, beba je ok, stvorio se hematom od napora i sad se mora mirovati, strogo, da bi lagano iscurio. Ipak se nadam dobrom ishodu...
Cruella prvotno napisa
~~~~~~~~~~~ da sve bude dobro!
cruella, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da beba ostane i da sve bude ok.
Ifi, da ti bude onako kako si želiš ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cruella, bit će dobro,izmolit ćemo nešto za tebe i bebu,drži se,imamo mi neke veze tamo gore![]()
cruella,nadam se da će sve biti dobro. I sama sam prošla nešto slično u početku trudnoće,ali hvala bogu,evo sad držim svog malog dječaka u naručju![]()
Cruella ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ifigenija, a kaj smo s tobom? Nisam u toku pa pitam - jesi ili nisi?
Moja je želja velika. I strah. Oboje radimo, nemamo nikakvu pomoć sa strane. Imamo krov nad glavom, dosta mjesta. to nije problem. Problem su financije, jer želim i to dijete odvesti u ZOO, na more, na izlete, kao što vodim i kćer i sina. Bojim se kako ću sve moći uskladiti. Radim 9 sati dnevno. Muž svakako radi. To je žalosno da me sve to koči, ali želim da i trećem djetetu mogu nešto i pružiti u životu, osim moje ljubavi.
Je li netko u sličnoj situaciji?
Smajlić, ja sam u takvoj situaciji za 1. dijete...s tim da imam puno većih fin. problema...i odgađam...
![]()
Znam nekih par priča kako im se baš sa 3. djetetom sve posložilo, iako dok se dijete nije rodilo sve bilo užas i u rasulu. Radi se o neplaniranoj 3. trudnoći... i baš su mi te priče tako![]()
Maslačkica je u pravu. Ja sam zatrudnila s 1. djetetom, a bez stalnog zaposlenja (dakle, i bez porodiljnog), bili smo podstanari i tek sam tada dobila stalni posao. Muž je bio nezaposlen punih 8 godina, radio stalno honorarne, nesigurne, očajne, očajne poslove, i tek kad sam 2. put zatrudnila dobio napokon dobar, stalan posao.
Kad sam 3. put zatrudnila muž dobio i promaknuće, funkcija neka i tek sad možemo pokriti troškove.
Mi stalno mislimo da ta djeca imaju neke prste sa svemirom, ona sređuju teren za sebe dok je mama trudna i treba im vjerovati kad odluče da se baš tada i baš kod nas odluče roditi.
Moja šogorica na nas s prezirom frkće nosom (ona ima jedno već veliko dijete) jer smo glupani koji ne znamo izračunati da dijete košta 3000 kuna mjesečno i njoj ne pada na pamet da žrtvuje svoj fitnes,izlaske, sve moguće kozmetičke tretmane, putovanja itd. radi djece.
Njezina je računica ispravna i teško će te itko utješiti da je djecu financijski i organizacijski lako odgojiti. Samo iz velike želje možeš ući u rizik, a teško ćeš to racionalnim razlozima opravdati. No,ako je financijski zbilja teško, nema smisla ići glavom kroza zid (ako nisi posve spremna na glavobolju).
Hvala, cure. Vidjet ćemo. Još sam si ostavila malo vremena,do 35 g 8)
Nije meni uopće do mene i mojih potreba, ja jedino kaj si priuštim je frizer svakih 8 mjeseci. Meni je najviše do toga da i trećem djetetu mogu pružiti što pružim ovoj djeci, a što isto nije puno u odnosu na druge, al eto, oni su zadovoljni. I ne bi htjela da u bilo čemu zakinem ovu djecu zbog trećeg djeteta - kao, sad si ni par dana mora ne možemo priuštit.
AL opet, želja je tako jaka, osjećam da mi fali, i to nije hir od prije 2 mjeseca, već me to "proganja" godinu dana.
I opet, da na poslu objavim trudnoću, najprije bi sa šefom imala duuge razgovore jer se jedva dočekao da se vratim sad s porodiljnog, a odradila sam cijelu trudnoću. Ah, ne znam. Pričekat ću još neko vrijeme. Možda se u međuvremenu samo "dogodi"
![]()
Šogorica je tu samo kao primjer jer mi je najbliža (i najotrovnija), ali nisam te uopće shvatila kao nju, malo tko si baš može to sve priuštiti.
Meni je frizer =farbanje kod kuće, muž i četkica, a troškove bitno režem tako da odjeću za djecu uopće ne kupujem jer sam tako razgranala mrežu donatora da moje cure kad nešto novo donesem ni ne pomišljaju na kupovinu već pitaju - a od koga smo to dobile? Isto tako, ne čuvam u ormaru odjeću od jedne za drugu već što je lijepo i očuvano šaljem drugima, a ja opet dobijem od treće, četvrte mame i tako ukrug.
Cure obožavaju to pakiranje- a kome ćemo ovo, a kome ovo?
Mala djeca to ništa ne unište, a dok još ne kuže modu, moram tu uštediti da možemo, ono što ti kažeš, na izlete i na more. Nekako vjerujem da gdje ima za dvoje, i treće će se nekako "prišlepati", i moje je još malo, vidjet ću tek.
Jedino ti za posao nemam riječi utjehe, meni je muka pri samoj pomisli na moje s posla, a još moram biti sretna što imam posao jer je nezaposlenost najteža.
Oprosti, znam da sam dosadna, stalno se javljam, ali kad osjetim da netko jako želi dijete, a istodobno osjetim da je baš dobar u toj ulozi, poželim ga ohrabriti, kad god došlo to dijete, ne mora odmah.
Ima tu na forumu i nekih drugih koje traže ohrabrenje za iduće dijete, ali neke sam ocijenila da nisu dovoljno stabilne ni za jedno, a kamoli za više, pa njih ne ohrabrujem.![]()
![]()
Nena-jabuka, za ovo ti šaljemOprosti, znam da sam dosadna, stalno se javljam, ali kad osjetim da netko jako želi dijete, a istodobno osjetim da je baš dobar u toj ulozi, poželim ga ohrabriti, kad god došlo to dijete, ne mora odmah.![]()
I nisi dosadna, bez brige!
smajlić, ako je želja ogromna i ako smatraš da imaš neke osnovne uvjete, samo naprijed. Što se tiče posla, znam po sebi, za 1. trudnoću me dočekala koma reakcija kojoj se nisam nadala, pa evo ipak se sve posložilo drugačije dok sam se vratila, a več sam razmišljala i o drugom poslu.
Znam da su financije teško pitanje, i teško je odvagati koje će nam biti potrebe za nas i djecu kroz par godina, to je veliki problem. I kod nas se puno puta javlja raskorak između želje i mogućnosti. Mene nekako uvijek brine što ćemo kad krenu u školu, fax,... kako ćemo onda, ali evo opet se nadam u budućnosti još barem jednom članu, pa kako bude, ljubavi mu sigurno neče nedostajati. Ah, a htjeli bi i kuću, vjerujem da će se i za nju negdje posložiti kockice.![]()
Evo i ja da se oglasim![]()
Moja treca beba ima skoro 5 meseci.Prosle godine u ovo vreme sam ocajavala i vagala zasto i da li?![]()
Imam dva vec velika sina od 8 i 9 godina i taman smo se lepo sredili,mogli smo uzivati s njima,putovati,ici svuda...
A onda trudnoca...
Oduvek mi je ostao zal za curicom,a vreme je neumitno odmicalo,razlika je vec bivala povelika(prevelika?)
Nisam mogla zamisliti da je ne zadrzim niti da je zadrzim.
Prosla sam kroz tezak period odluke,kako ce izgledati nasa buducnost?
MM nije bas bio odusevljen,vise zabrinut,kako cemo odgojiti,odskolovati i izvesti na put troje dece...
Ipak,odluku je prepustio meni,i utoliko mi je bilo teze.
Onda sam na ultrazvuku ugledala maleno telasce,glavicu sa sve nosicem na malom liscu i znala sam-to je to :D
Radila sam genetsku analizu ,tako da sam odmah znala da je cura,i mojoj sreci nije bilo kraja!
Danas sam mama najsladje curice u svemiru i vrlo se ponosim sobom.
Svi oni koji su sumnjicavili mogu samo da zavide sto nisu bili hrabri za svoje vise dece.
Ne bih ovaj osecaj menjala nizasta na svetu.
Nije lako,da se razumemo,pogotovo ako su sva deca jos mala.
Moji momci obozavaju seku,svima se hvale i vidim da sam i njima ulepsala detinjstvo time sto ih je vise od dvoje.Vec zapitkuju,kada cu biti ponovo trudna,pa da svaki ima svoju seku![]()
Zato mame koje(ako)se dvoume-samo napred!
Sve se resi i slozi kako treba,bas kada treba.
A ljubav nam daje krila i snage i onda kada se cini da posustajemo.![]()
Jednostavno moram kvotati nekoliko rečenica. kao prvo, draga Fidji
dakle, da, obožavam svu svoju djecu, ali možda sam još uvijek pod utjecajem hormona ili što li, ali ovo je čista ljubav!Fidji prvotno napisa
![]()
Kao što Apri jednom reče za Zrina - umrla bih da je nisam rodila. I da nismo iskoristili BAŠ TU ovulaciju, kad mi je dr rekao da će za dan-dva biti ovulacija. Zamislite, tad bi mi moja Lora zauvijek "pobjegla" (kad ovo nekome kažem, obično me malo čudno gledaju). A tak je preeeekrasna i preedraga
ovako sam se i ja osjećala nakon drugog. U trenutku dok sam rađala drugo, tj par minuta kasnije u rađaoni, znala sam da još nisam gotova, da ću se sigurno još jednom vratiti ovdje. i veliku želju sam dobila već kad je druga beba imala 1,5 god. I znam da nisam sad imala ovo treće dijete da bih uvijek sigurno jako žalila za time. A ako već planiram troje, što onda čekati? Da rađam s 40, a planiram već sad (31)? Da čekam da osjetim onaj dašak slobode o kojem Nena-jabuka priča pa da mi se više ne da? I zato mi je bilo logično sad roditi još jedno, bez obzira što je razlika između prvo dvoje bila veća nego između drugo dvojeŽelim još djece, kao što kaže Litala - osjetiš da nešto fali - gledam svoju djecu i znam da to nije to, fali još koja glavica
Nakon trećeg sve je sjelo na svoje mjesto![]()
Kažu da tek s trećim dolazi uravnoteženost. Uvijek sam mislila da se to odnosi na odnose među djecom, ali eto, spominjete i majčinu uravnoteženost. Možda ima i nešto u tome. Iako se možda MM ne bi uvijek složio s vama
Da dođe i četvrto, ne bi bio bed, iako plan je oduvijek bio troje, i što vrijeme ide dalje, oboje smo odlučni u tome da definitivno troje (Malo nam fali energije u zadnje vrijeme), ali da se sluuuučajno dogodi, bilo bi svakako dobrodošlo. E i na ovu izjavu me ljudi malo čudno gledaju
Već je i troje malo egzotičnije, a četvero bi valjda bilo čisto ludilo
![]()
Točno ovako je i kod nasIonako nikam ne možemo navečer vani, ionako nam je kuća džumbus, ionako imamo pune ormare dječje robice, puno dvorište kojekakvih "vozila" na pedale i slično, svi niži ormarići su puni igračaka, kuhaju se juhice i variva, ionako sva djeca dosele u naš krevet... valjda ćemo izdržat još desetak godina pa da se situacija smiri i da imamo veću djecu s kojom se svašta može![]()
I imamo prijatelje koji imaju četvero i oni su mi stvarno prekrasna obitelj, a kak se dosta često družimo kraj njih uvijek dobijem volje za još. isto su kao i mi i puno naših poznatih s više djece visokoobrazovani, imaju i svoje privatne biznise, imaju vremena za nke stvari u životu za svoj gušt...nisu zato prestali živjeti...samo je potrebna dobra organizacija i event. mala pomoć...inače uopće mi je glupo to naglašavanje obrazovanosti, ali stvarno je činjenica da se veći broj djece uglavnom pripisuje niže obrazovanim ljudima. kakva predrasuda!
Ma ja bih samo rekla HRABRO!
(vidi potpis ponosne majke 8) , a nadamo se jos)
Mi smo u malom stanu (33m2), svi u jednoj sobi, veseli i zdravi, Bogu HVALA.
Naravno da dodje i do loma, vrlo rijetko, al' to nam je poticaj za jace zajednistvo.
Fakultet, zaposleni, ali skromna primanja, neki bi rekli prosjek (cak ulazimo u cenzus i dobivamo DD),
ali krize nema (jer skromnost nam je vrlina 8) )
Bog stvara zivot i brine se za njega, van nase logike i racunice.
Svima koji se dvoume zelim hrabrosti, vjere i ljubavi.
![]()
Ma biti će super. Ništa ne brini. I mene je strefila spoznaja o 3. trudnoći, ali na kraju je ispalo kao najbolja stvar u mom životu.
p.s. Ne kužim ova nabrajanja gdje je važno spomenuti fakultetsko obrazovanje?!! Time želimo reći "Imam što za raditi i da nisam majka, pa je moj razlog da budem majka veći od tog da si dam smisao kojeg si ne mogu dati bez majčinstva?"
I slazem se s Lutonjicom. Bas se čini da je pravi trend postalo imati troje (i više) djece.
A oni sa 5.6. su redovito katolici. Njima to sve ide glatko i lijepo bez obzira na sve vanjske okolnosti. Nije da se ismijavam. Tako stvari stvarno izgledaju.
E sad, ako niste katolici i još nemate završen fakultet, možda da dvaput razmislite?Šalim se.
Sretno u svakom slučaju.![]()
Ako vidiš da si tužna bila sa negativnim testom, znaš što ti je činiti.Ako si, s druge strane, osjetila olakšanje, znaš što ti je (ne) činiti.
Cure, divne ste!![]()
marpesia, to spominjanje faxa nema veze ni s cim, osim (u mom postu) pokusaja da se razbije mozebitni mit da se vise djece radja u obiteljima na selu, manje urbanim gradovima, nize ss, znas kako to ide....
I meni su takva poredjenja i predrasude bljaki.
Ma, ne zato, možda je bilo bolje ni ne pisati o tome kad se ne zna cijeli kontekst. To je sasvim nebitno u cijeloj priči, ali sam ja, konkretno, na poslu doživjela posprdnih komentara tipa "šta se vi o kontracepciji savjetujete s onima na Kozari boku?" ili iza leđa "šta će njoj posao kad ta ionako samo rađa, mogla je ostati i na OŠ". Gluposti žive koje ne zavrijeđuju opravdavanja, ali sam negdje s tim rečenicama u primozgu navodila i ovo o obrazovanju, nekako su me znale bocnuti te primjedbe i predrasude u društvu, mada, kažem, nebitno.Marpesia prvotno napisa
Ne bih se složila uopće!Strobery Shortcake prvotno napisa
Ali ako imate želju za još jednim dijetetom, sigurna sam da ćete uspijeti!
Moram priznati da su mi koma komentari tipa di ima za jedno ima i za drugo .. itd. Ja sam više za kvalitetu nego kvantitetu. Ali isto tako uživam u svojima, a i namučim se. Cest la vie1
Kako vas je lijepo čitati..... vi ste već na trećem i još biste, a ja se borim , s tim da li ću drugo. tj.znam da bi htjela ali ne znam kad, tj. i sad bi...ali previše razmišljamm, razmišljam i razmišljam a zalomit se neće, ne štitim se ničim ali pazim na dane onako otprilike... i mrzim trenutke u kojima stalno vidim našu obitlej s još jednim malim sltkim članom (priželjkuje se curica, ali bitno da je živo i zdravo), tj. volim te trneutke a mrzim one, kad smo negdje i u trenutku mi prođe, a zamisli da sad imam malu bebu, ovo ne bi mogli ..jer ipak moja ribica ima već 5 godinu i svašta se može s njim......
(što se tiče MM on je za, samo što on radi jako puno,tako da znam da je većinom sve na meni)
a mogu reć da i mrzim što od malena nisam onako odriješita odlučna , nego uvijek nešto joj pa da, pa ne...možda....dođe mi da vrištim na samu sebe....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Kod mene to jezgrovito i bez imalo uvijanja kažu:Nena-Jabuka prvotno napisa
- nek rađaju neobrazovane žene...
Ajoj.
A ja se samo sjetim kako je obrazovanje za žene više ili manje uvedeno s ciljem da budu bolje matere
![]()
Noćas su urlali oboje, uvatilo ih ludilo nakon bučnog rođendana. I mislim si - a,a, treće-nix.![]()
je, je, to sad misliš, nakon neprospavane noći. Čim malo dođeš k sebi, želja će se vjerojatno opet pojaviti.Ifigenija prvotno napisa
![]()
P.s. tako je barem kod mene 8)
mi oduvijek znamo da ćemo imati troje djece. sad imamo Doru i Martina na razmaku od 2 god i 5 mjeseci. treće želim imati kad maleni bude oko 4 godine.
Ponekad i moji klinci imaju loš dan pa su prezahtjevni i plaču, al to nikako ne može utjecati na moju želju za još jednim bebačem. Pa i mi imamo loših dana.
ili prvi put kad M bude kasnila 1 dan...smajlić prvotno napisa
ili kad sretneš frendicu sa malim smotuljkom u marami...