Nisam sigurna je li ovo za izazove, ili na obiteljsko-kreativni kutak... nek moderatorice procijene.
Imam nešto vrta, i puno posla u njemu. Povrtnjak nisam startala ove godine jer ni cvijetnjak, živicu i travu (e, i beton) ne održavam kako treba; nisam spretna u organiziranju dječurlije dok vrtlarim... jednostavno to ne znam organizirati tako da stvar funkcionira. A prejasno mi je da drugi to mogu - pa očito ja nešto krivo radim.
Moj četverogodišnji sin čim dođe na zemlju povileni i radi takve svinjarije da mi prisjedne vrtlarenje čim izađemo vani; mislim ipak da nije do njega, nego do moje konfuzije i neznanja na koje on reagira samoorganizacijom (inače je dijete od reda, strukture, organizacije i rutine... pa ako je ja ne pružim, on je izmisli... kako, ne pitajte).... One stvari koje ja radim suvereno, on oponaša, ali ja u vrtu stvarno gledam i češkam se po glavi i ne znam kako bih sebe, a kamoli njih.
Imam četverogodišnjaka, imam bebu od deset i pol mjeseci koja hoda, i zna plijeviti travu i bacati u kamiončić koji sin odvozi u kompost. Beba više ili manje plijevi korisne biljke, ali je tako mala da ipak ne napravi takvu štetu da bih joj branila. No, dok ona plijevi ja ne mogu ništa drugo raditi jer moram biti uz nju, naravno, što znači da moj sin sam provodi svoju agrikulturu sa svim raspoloživim oružjem i oruđem. Ponekad zalijeva vrelom vodom biljke ako je vani zima, vadi lukovice motikom, trga travu skupa s tulipanima, baca zemlju u zrak, ili slaže šoder u vrt gdje treba proći kosilica.
Da bebu stavim u ogradicu? A što sa četverogodišnjakom? Krene raditi nešto, onda mu dojadi (vrlarenje je zen, što znači da je dosadno), pa vileni i radi svinjarije. Što s njim? Any idea?
Fakat ne znam... da je do mene i da živimo od zemlje pocrkali bismo od gladi...
Jel može step by step manual o vrtlarenju s malom djecom u vrtu? Što, kad, koliko, kako, dokle?
frida izmjenila naslov

Odgovori s citatom
) - trajanje radnje - dvije i pol minute

valjda zna
) pa se suncokret "razgranao" i napravio isto nekakav buket mini suncokreta, izgledalo je prekrasno.