Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: Gdje s djecom dok radite u vrtu...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Gdje s djecom dok radite u vrtu...

Nisam sigurna je li ovo za izazove, ili na obiteljsko-kreativni kutak... nek moderatorice procijene.

Imam nešto vrta, i puno posla u njemu. Povrtnjak nisam startala ove godine jer ni cvijetnjak, živicu i travu (e, i beton) ne održavam kako treba; nisam spretna u organiziranju dječurlije dok vrtlarim... jednostavno to ne znam organizirati tako da stvar funkcionira. A prejasno mi je da drugi to mogu - pa očito ja nešto krivo radim.

Moj četverogodišnji sin čim dođe na zemlju povileni i radi takve svinjarije da mi prisjedne vrtlarenje čim izađemo vani; mislim ipak da nije do njega, nego do moje konfuzije i neznanja na koje on reagira samoorganizacijom (inače je dijete od reda, strukture, organizacije i rutine... pa ako je ja ne pružim, on je izmisli... kako, ne pitajte).... One stvari koje ja radim suvereno, on oponaša, ali ja u vrtu stvarno gledam i češkam se po glavi i ne znam kako bih sebe, a kamoli njih.

Imam četverogodišnjaka, imam bebu od deset i pol mjeseci koja hoda, i zna plijeviti travu i bacati u kamiončić koji sin odvozi u kompost. Beba više ili manje plijevi korisne biljke, ali je tako mala da ipak ne napravi takvu štetu da bih joj branila. No, dok ona plijevi ja ne mogu ništa drugo raditi jer moram biti uz nju, naravno, što znači da moj sin sam provodi svoju agrikulturu sa svim raspoloživim oružjem i oruđem. Ponekad zalijeva vrelom vodom biljke ako je vani zima, vadi lukovice motikom, trga travu skupa s tulipanima, baca zemlju u zrak, ili slaže šoder u vrt gdje treba proći kosilica.

Da bebu stavim u ogradicu? A što sa četverogodišnjakom? Krene raditi nešto, onda mu dojadi (vrlarenje je zen, što znači da je dosadno), pa vileni i radi svinjarije. Što s njim? Any idea?

Fakat ne znam... da je do mene i da živimo od zemlje pocrkali bismo od gladi...

Jel može step by step manual o vrtlarenju s malom djecom u vrtu? Što, kad, koliko, kako, dokle?

frida izmjenila naslov

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

..a dok je muž doma?!? :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jel bas moras imati povrtnjak i cvjetnjak?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj nely prvotno napisa
    ..a dok je muž doma?!? :/
    Pa, onda jedemo, mazimo se, peremo djecu i idemo spavati...
    I malčice vrtlarimo.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    a jel bas moras imati povrtnjak i cvjetnjak?
    Pitanje je gdje metnete djecu dok vrtlarite. Ne razumijem odgovor.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da je samo to pitanje, ne bi bilo tvog opširnog objašnjenja

iz tvog posta čitam da je vrtlarenje u vašem slučaju velika komplikacija, pa te pitam mora li ga uopće biti.

možda krivo čitam, tko će ga znati

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Odredi jednu gredicu i sa starijim skupa otkopajte, zakopajte...
    Nek donese vodu, polije.
    Sve s ručicama, nek je blata posvuda
    To bi mu moglo biti interesantno.

Ili stolicu i malu klupicu vanka, nek crta kako mama radi.
    Njemu mala kolica, sanduk zemlje, nek ju prenese u drugi koji mami treba i tako joj pomogne.
    S lopaticom grabi, u kanticu pa u sanduk.

Obucite se ko vrtlari, s kapicom na glavi, neku dužu majicu i na posao.
    Pjevate usput, pričate kako kome ide posao.

Napominjem, ovo su situacije koje su vremenski (moje iskustvo) mogle trajati cca 45 min, a to ti je mislim za početak sasvim dovoljno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Stara gajba (vrtić) i van! Nek beba bude u svojoj ogradici...

Nemam direktnog iskustva, jer kad smo se dočepali grunta moji su imali 2 i 3 godine. Starijeg vrt nikad nije zanimao (on je dijete tehnike i milija mu je kosilica, cijevi i kabeli) pa je obično kaskao za tatom i teglio kutiju alata. Mlađi (moje dijete ) je dobio svoju gredicu po kojoj je kopao... svoj alat kojim je to činio itd. Ni danas ne znam kako mi je uspjelo, ali nije dirao "moj" vrt, osim kad su dozrele jagode, a tada su oba bila unutra. Uz malo sreće možda nađem slike. Išlo je nekoliko sezona dok nam se nisu pojavili gadni crveni puževi i slistili vrt do daske. Daklem, sad nemamo vrta, pa dijete uredno plijevi cvjetnjak i ide mu.

Još ideja: na orah i šljivu u blizini smo objesili ljuljačke pa su se gospoda ljuljala dok sam ja kopala. Znali smo im montirati i šator (kad je bilo toplije) pa su nas puštali na miru.

Inače, htjela sam ustati rano ujutro i kopati dok spavaju, ali moji su ranoranioci i nikada mi nije uspjelo da odem u vrt, a da oni ostanu u kući, iako sam tako namjeravala.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ifi, moj baulja okolo po dvorištu.
    Nekad se zaigra s nečim, ima pješčanik, tobogan, loptice pa se ili zabavlja s tim
    ili se penje po stepenicama
    Nekad ga stavim u ljuljačku pa trčim od njega do cvijeća i tako.
    Uglavnom ono što bi u "normalnim" okolnostima napravila za 30 min, s njim radim 3 dana.

Nekada su nečakinje vani pa se zabavlja s njima.
    To mi je ustvari i najbolja opcija.

Kaj ti se malac ne želi igrati sa sekom?
    Bilo bi idealno da se oni poigraju a ti u međuvremenu nešto napraviš :/

Ne znam kakvo ti je dvorište, koje su ti opcije.

Ako je zagrađeno, bez rupa i potencijalnih opasnosti - pusila bi ih neka hodaju okolo i zabavljaju se kako sami žele.
    Ako već žele s tobom raditi, daj im neki dio koji je njihov pa neka sade, čupaju štogod....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dam im kantu, lopatu, grablje, motiku, zaljevacu.... I kazem im sto da rade. Kad im dosadi posao, odu kuhat blato u kanti. Ili iskopaju rupu, pa u njoj nesto prckaju.

Cetverogodisnjaku se moze fino objasniti sto se u vrtu radi, a sto ne. Postoje pravila, ko sto postoje i u kuci.

Zato umjesto da izadjes u vrt bez ideje sto ces raditi, sjedni s malim i dogovorite se zajedno sto cete tocno raditi npr. pola sata. A bebu stavi u ogradicu za to vrijeme.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja kopa sa mnom
    i sadi
    i to bude nered
    bilo je lakše dok je bila skroz mala, ona bi iz kolica gledala kako radim
    sad skupa beremo šparoge

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja ko marta osim sta imam samo jednoga
    kad mu dosadi kopanje uvijek je raspolozen za kuhanje blata ili kako on to zove kuhanje otrova.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kužim ja problem.... I moji su dugo dugo bili naviknuti da sam stalno s njima i nad njima. Meni je upravo taj grunt pomogao da stvari dođu u ravnotežu. Tamo su moja djeca naučila sama sebi naći zabavu (u početku nije dugo trajalo, poslije je bilo sve bolje) tj. nisu tražili toliko pažnje kao unutar 4 zida.

Ifigenija, samo naprijed - bit će sve to dobro, čak i ako ne bude sve "po špagi" ove godine ili slijedeće, to je način da u dogledno vrijeme ipak bude upravo tako.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ifigenija, nemoj si postavljati previsoke ciljeve. Pa koliki cvjetnjak imaš i koliko moraš raditi u njemu?
    Ja unaprijed sebi odredim što ću napraviti. Znam da to uz malog ne može biti neki veliki posao, ali i što će ti veliki posao i briga, cvjetnjak za opuštanje. Nemoj si stvarati takav presing, kao da je, uostalom, važno kako će to sve skupa ispasti. I. mi obično pomaže, a ako nemam strpljenja za to onda sve obavim u hodu, dok se on zabavlja s nečim drugim.
    Nedavno mi je pomagao nešto saditi pa sam ga jučer ulovila kako kida listove narcisa i pokušava ih zasaditi

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja svakako želi sudjelovati. Strašno. Puštam je da kopa, da se zaspe cijela zemljom, ali izludim kad mi krene po sadnicama koje sam teškom mukom isklijala.

Recept - ako imaš kome dati da ih pričuva na sat - dva, učini to. Bar dok obaviš zahtjevnije i dugotrajnije poslove.
    Ako moraju biti uz tebe, bit će frkovito, pokušaj ih nečim zainteresirati, ali računaj da će brzo htjeti raditi baš ono što i ti. Moja je mirnija ako joj cijelo vrijeme objašnjavam što radim i pričam priče što sam posadila i što će izrasti. Nakon nekog vremena ipak kreće u akciju da mi pruži konkretnu pomoć, onda joj kažem da mi ne smije dirati sadnice inače idemo smjesta u kuću. Ona ih svejedno dira, ja je odnesem u kuću, ona urla, pa ja kao popustim ali kažem da idući put idemo u kuću i tamo ostajemo. Nakon toga ostvaujemo kakav-takav suživot.

Pokušaj starijeg zaposliti da pazi da mala ne radi veliku štetu, ne znam može li to funkcionirati.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pjescanik?

tobogan? ljuljacke? ta vozila na pedale - nek se utrkuju naokolo?

da im das (bar ovom starijem) neku plasticnu posudu pa nek unutra sadi svoje biljke? ne mora pravo sadit, neka sadi sto nadje po vrtu...

ja sam periodicki htjela (to je u stvari bilo "moranje" koje dolazi iz totalne posvecenosti djeci i svemu oko njih i onda ti se nesto u kostima valjda poremeti i jednostavno moras nesto drugo radit jer ces inace eksplodirat ) bavit se, recimo, vrtom. ponekad bi uspjela, ponekad manje. cesto mi je vrhunac bavljenja poljoprivredom bilo obrezivanje jednog simsira ispred kuce (jedno jedino stabalce pa sam ga oblikovala bas ko stabalce - lopta na stapicu ) - trajanje radnje - dvije i pol minute

uglavnom - nek radovi koje zelis raditi smiju biti nesavrseni - to ce ti puno znacit. prekopaj ovlas, posijaj u letu, presadi dvije danas, cetiri iduci ponedjeljak i tako...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moje i dječakovo jutrošnje obično prihranjivanje biljaka ispadoše pranje balkona od sat vremena

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

baka-deda servis
    pa ti lijepo sama u vrt i da vidiš zen-a

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pušćam je da baza okolo
    Mada, ja nikad nisam sama "na livadi" uvijek ima barem deda. Pa ona hoda od jednog do drugog i razgleda šta se radi, pomalo "pomaže", beskrajno se prlja, "bere cvijeće" (čupa iz korijena) i na kraju obično završi sva mokra i ciktava od sreće kad zalivamo baštu predveče. I tako bude jedna nasmijana brljavica

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Drage, čitam ovlaš jer planiram rođendansku zabavu, kuham, spremam, čistim, peglam, sve u isto vrijeme - onako maminski.
    Svaki mi je post
    I osjećam ono unutarnje meškoljenje jer ste me pomaknule iz mrtve točke; tako živo ste mi dočarale kako to izgleda kod vas, i iako sad još ne mogu odgovoriti, pitati, proživjeti sve što bih trebala želim se zahvaliti.
    Mislim da je ovaj topic put ka sretnoj vrtlarici i sretnoj djeci...

hvala!

usput, vrt je prevelik u smislu da je sa sve 4 strane kuće, nije ravan, ima stepenica i zidića, ima koprive i opasnih dijelova, tako da je to dodatni izvor stresa za mene, pa stvarno moram pazit na njih, i ne mogu ih baš pustit kak bih htjela, čak ni mog četverogodišnjaka... al bit će to bolje... djeca rastu.

A ogradicu - na sunce...

Vidim već da moram razdvojit čeprkanje s njima, za njih, i pravo vrtlarenje, odnosno poslove koje mogu s njima, poslove koje mogu "uz njih", uz zabavu i podmićivanje, i one u kojima mi treba odrastao čovjek da pomogne.

E, i naravno da ne mora biti savršeno... to je najteža lekcija, al bit će i najvrednija, jel tako

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ifi, da si mi bliže, sad bi te cmoknula!
    Tejk it izi amogo! End veri souli!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

koprive naberi i skuhaj u obliku raviola

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hm....L. sa svoje 2 i sa svoje 3 obozava biti u vrtu i, naravno, raditit sta i ja radim.

vrt obidjemo zajedno, vidi "opasnije" zone i dogovorimo se da tamo ne ide. naravno da ce kad tad otici, i vise puta, ali ce biti opreznija.

ako cupam korov, oce i ona cupati, samo ona cupa sve redom.
    pa joj se posvetim i dam dio di je trava da to cupa.
    ako sadim, oce i ona saditi pa sadimo zajedno ili joj dam dio di ce sama rovati.
    ako grabljem, grablje samnom, a spas nam je i dio gdje je pjescanik.
    zaljeva samnom, bilo smrkom, bilo svojom kanticom.

ista stvar je i doma na balkonu.

znaci- ukljucim ju u aktivnosti

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nekad sam se hvalila svojim cvjetnjakom i okućnicom 8) .
    Kako se mališa rodio, sve mi je podivljalo, jer je bilo u drugom planu. Sad sam se ponovno uhvatila svog hobija, a i nužda me natjerala da si konačno uredim okućnicu.
    Jučer sam donijela neko cvijeće i tegle, a onda se cijelo društvo uhvatilo "posla" punjenja tegli. Zemlje je bilo i na rukama i na odjeći i u glavama, ali cvijeće nam je prekrasno.
    Jedno totalno novo iskustvo. Danas nastavljamo

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Još smo puzači pa još ne znam kako će se izjaloviti moj plan da Maši napravim njen kutak u vrtu, za sada je stavim na travu pa dok ja zalijem sadnice ona pase tratinčice i maslačke . Tako dobijem 2-7 minuta, ako ne zaletim se dok spava pa uzmem baby alarm sa sobom; jutros sam uspjela posaditi 6 jagoda :D (još jedna čeka u kantici)!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e jučer sam ja imala dan za sađenje svega i svačega, morala sam ostati doma pa smo nas dvije posadile, presadile i rasadile zbilja štošta. Nekako smo se dogovorile, najveći problem je što ne pali ono da joj dam njezinu gredicu, lončić, bilo što, nego voli sudjelovati baš na istom mjestu i u isto vrijeme gdje i ja radim.

Ovako to na primjer izgleda: ja trpam zemlju u lonac za cvijeće pomoću lopatice. Ona odmah hoće lopaticu. Prepuštam lopaticu i dok ona pokušava lopaticom, ja nastavljam raditi isto rukama. U roku odmah ona isto zaključi da je to zanimljivije raditi rukama. Ja ponovo uzimam lopaticu. Pogađate, i ona ponovo želi lopaticu. Na kraju je lonac nekako bio pun.

Još jedan problem je što veći pas koristi svaki moj trenutak nepažnje da je oblizuje po licu, ona urla, a manji pas, ljubomorna zvijer, napada većeg ispuštajući krvožedne zvukove. Tako sam kad god bih recimo išla po vodu, po drugi lonac, bilo što, morala jednom rukom prenositi i nju da ne ostane na milost i nemilost psinama (koje sam mogla i vezati, ali i to mi je bilo žao). Sve u svemu, lijepo jutro.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

volim te čitati ali najčešće nemam što pametno za napisati a što već nije napisano.

ja svoje dvogodišnje dijete metnem pored sebe jedino što kod nas uspijeva samoniklo bilje pa može s njime raditi što ga volja.
    trinaestogodišnje dijete ne mećem nigdje po vrtu jer ne iskazuje želju za vrtlarenjem.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, i ja volim samoniklo bilje

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Drage moje babe-vrtlarice, ovaj topic mi je već donio puno blagodati. Danas sam ukucala par nekih štapova i označila sinov vrt. To je bio pun pogodak. Mala je bila u kolicima, ja sam štihala, mali ugrožavao svačiji život s motičicom, ali preživjeli svi skupa. Onda smo sijali sjemenke, bacali komposta, i bilo je super.
    Jedino sam malo preozbiljno shvatila stvar, pa sam sijala po svom običaju - pod pravim kutem i uz tri vaser-vage, inzistirala na rasporedu, nastojeći na njega prenijeti tu svoju fascinaciju redom.
    jedino sam se uzdržala od toga da mu slažem sjemenke prema visini, boji, izgledu i stilu biljaka. to je smio birati sam od deset ponuđenih. Čak sam se ugrizla za jezik kad si je usred cvijeća posadio ni više ni manje nego origano koejg se domogao protuzakonito.
    Malo sam ga ubila u pojam, pa je pred kraj već bio odustao i otišao raditi nešto drugo, ali ajde, vrtić će biti lijep :/
    Hm... moram se pohvaliti. Na četiri mjesta je radio rupe po svom ćeifu, i unutra sasuo po cijele vrećice sjemenja, a ja nisam ništa rekla. Pustila sam.
    Ponosna sam na sebe.
    Malena je bila u kolicima, a zatim sam je pustila da vrtlari. dobrih dvadeset minuta je čupkala mentu koja mi niče i bacala je u kanticu. Koja dobra beba! S vremenom je dovatila i bracinom vrtnog patuljčića pa i njega pospremila među korov, al dobro.
    Onda je temeljito oprala ruke u kanti za polijevanje vode.
    Zadovoljna sam.
    Svaki dan tako i možemo čak urediti vrt bar donekle! :D :D :D
    hvala vam, vaši savjeti i iskustva su hm... pali na dobro tlo
    Još nisam sve primijenila, al budem. I ono sa zemljom po glavi i posvuda.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apropos vaservage i razapinjanja konca za sijanje u liniju - ove sam godine posijala mrkvu u nekakav "tribal" uzorak a luk u spiralu niklo - prekrasno :D :D mislim da vise necu nis sadit pod pravim kutem

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    apropos vaservage i razapinjanja konca za sijanje u liniju - ove sam godine posijala mrkvu u nekakav "tribal" uzorak a luk u spiralu niklo - prekrasno :D :D mislim da vise necu nis sadit pod pravim kutem
    Moram se oduprijeti da proračunavam spiralu u terminima zlatnog reza, simetrije, a tribal da ne shvatim isuviše estetski. :/
    al, dobro, čim znamo svoje mane, na pol smo puta do rješenja

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aaaaaaaa, mislim da si u zabludi - apstrakcija nije bez smisla i dubljeg znacenja (bar mi tako tvrdi frendica koja je na njoj diplomirala valjda zna ) tako da mislim da joj se mozes slobodno prepustit nema straha od - anarhije i nereda

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

npr. fraktali izgledaju apstrakto, ali su u savršenom matematičkom redu 8)

http://flowtv.org/wp-content/uploads...10/fractal.jpg

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bjutiful!!!!!

moram nac nesto za sijanje

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o djzs
    jos nisam suncokret posadila

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    o djzs
    Svaki put se sjetiš kada naletiš na neku ovako temu i obećavaš da hoćeš sutra...
    Eto, javi nam kada ga posadiš!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

jel se moze promjeniti naslov?? mozda u gdje s djetetom dok radite u vrtu? ovo metnete mi bode oci....

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi sutra idemo u Zagorje, frajerica si je u TL kupila kompletan vrtlarski pribor (made in china, smrdi ko kuga ), na Splavnici smo kupile cvijeće i jedva čekam da vidim njezino vrtlarenje :D

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    jel se moze promjeniti naslov?? mozda u gdje s djetetom dok radite u vrtu? ovo metnete mi bode oci....
    A meni je to baš simpa.Shvatila sam to kao ironiju,ne doslovno.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    meni je baš bilo fora!

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    o djzs
    Nisi baš rođena cvjećarka, ha?

Ifigenija, meni je jako drago da su uspjela malo "oladiti".
    Mi smo jučer isto nešto malo radili, frajer mi je pomagao pa sam se često sjetila tebe, razmišljala zašto razbijaš glavu s time, tako je manje važno, pored svih ostalih briga, kako će vrt izgledati. I baš sam si bila cool 8), jer mene to više uopće ne uzrujava, radi što hoćeš, važno da si sretan.
    BTW, I. je jučer plastičnim škarama za papir rezao redom listove ljiljana, irisa, narcisa, zapravo svega što mu je palo pod ruku.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Od kada je lijepo vrijeme,meni s djecom nikada nije bilo lakše.Leon po cijeli dan kosi travi, u kolicima zajedno odvozimo korov,metemo dvorište ,cvjeće smo posadili :D

Sada pokušavamo organizirati i vrt budući da je nužno ograditi taj dio jer imamo pse koji vole sve što je novo ..

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ifi je skroz kul, ja bi izludila da mi je sve sjeme usula u jednu rupu. Inače jedna teta mi je pričala kako je njoj neka životinja sjeme od suncokreta zatrpala u neki lonac za cvijeće, onako puno toga u rupu (valjda vjeverica :? ) i da su svi suncokreti niknuli u buketu i procvjetali čak ali mali kao tratinčice... mora da je izgledalo super, tko ima viška sjemena suncokreta...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nama je sada vrt pun vreća gnoja kojega treba rastegnuti

i moja 16-o mjesečna živahnica

i puno zidića, škala, kako je to kad si na brdašcu

ja ne mogu ništa pored nje korisno napraviti :/

s ovom velikom je ok, ona kuha blato i to, ali svejedno moram paziti

jedva preživim i da samo njih usklađujem

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ti si meni Ifigenija super i baš mi je gušt čitati tvoje teme, s tim da ih sve shvaćam kao veliku zafrkanciju. Ali ne znam koliki bi mi gušt bio npr živjeti s tobom. Opusti se malo.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Ifi je skroz kul, ja bi izludila da mi je sve sjeme usula u jednu rupu. Inače jedna teta mi je pričala kako je njoj neka životinja sjeme od suncokreta zatrpala u neki lonac za cvijeće, onako puno toga u rupu (valjda vjeverica :? ) i da su svi suncokreti niknuli u buketu i procvjetali čak ali mali kao tratinčice... mora da je izgledalo super, tko ima viška sjemena suncokreta...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ti si meni Ifigenija super i baš mi je gušt čitati tvoje teme, s tim da ih sve shvaćam kao veliku zafrkanciju. Ali ne znam koliki bi mi gušt bio npr živjeti s tobom. Opusti se malo.
    Trina, dođi pa vidi kako je sa mnom.
    Pisanje i pravi život ti nije uvijek u suklađuživotu je hiperbola. Ja čim pričam zvučim ko Indiana Jones. A dosadna kućanica. Moć riječi.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Meni je jarac pojeo gornji dio suncokreta do nekih pol metra iznad tla(prije cvatnje i prije nego je dokusurio ostatak vrta ) pa se suncokret "razgranao" i napravio isto nekakav buket mini suncokreta, izgledalo je prekrasno.
    Sigurno će i Maša imati takvih kreacija, baš me zanima na šta će mi sličiti vrt ove godine

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dobila još sjemena suncokreta :D
    pa još sadim
    ali one ajvine moram posebno čuvati

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Jutros se gospon nadigo prije sedam. I išlo odmah van vrtlariti. Osvojili smo jedan do sad ljudskom nogom netaknut dio vrta koji me tako bolio, činilo se da taj dio treba dinamitom, i nikako drugačije. Uspjeli. Do pol deset. Malo jesam držala bukvice i prigovarala, al mislim da je za nas to korisno i nekako terapeutski.
    Ja sam inače jedna od onih mama koje imaju razumijevanje i živce slona; i djeca su mi stvarno super, onako znaju za sebe svašta, poznaju se, uklapaju se u društvo cap-cap, imaju razne oblike prehrambenih i drugih disciplina, kreativni su, ma svašta. Al izazov je jednostavno bit bez aktivnosti, i slušat bez dubljih tumačenja.
    Tako da je vrt trening upravo tog što nam nedostaje.
    Dosadno je, e, je. I treba bit. I teško. E, tako i treba.
    I nemoš radit što hoćeš u mom vrtu. Da, ne možeš. I nema vrdanja, previše objašnjavanja. Korisno nam je to. Bit će to dobro, kako je krenulo. Falio je onaj jedan klik.
    U svim našim normalnim aktivnostima ja uvodim previše koncentracije, previše kontakta, previše sadržaja. U vrtu se valjda ja po sebi oladim, i samo zurim, kopam, šutim, pa mi djeca nisu navikla. A treba mi to.
    Navići će se.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •