Nisam u vašoj skupini, mislim ja sam još uvijek ispod 35 (još nekoliko mjeseci), ali zaintrigirala me tema o endometriju.
Kod mene je sve super osim toga, a nedavno sam pročitala ovaj članak
http://www.associatedcontent.com/art...ed.html?cat=52
Ukratko, treba trošiti B-kompleks, vitamin C barem 500mg svakih 4 sata, Omega masne kiseline (3-6-9 kompleks), Sylimarin, bromelin, i neke od antioksidansa kao što su zeleni čaj, alfa lipoična kiselina, resveratrol (ima ga u crnom vinu i kupinovom vinu, jedna čaša na dan je dovoljna prema Dr. Ozu iz Oprah showa) ili piknogenol (ima ga u bobičastom voću tipa brusnice, borovnice, crni ribiz)
A sve to u cilju uništavnja slobodnih radikala u organizmu izazvanih stresom, kako bi endokrini sustav bio što zdraviji. Utječe na poboljšanje estrogena, koji pak dalje zadebljava endometrij.
I posljednje što se spominje je svakodnevno vježbanje.
Citiram sao dio, budući je žena nakon 40. rodila još dvoje djece.
I jošI am living proof that making positive diet and lifestyle changes will dramatically improve fertility. After six healthy babies I began miscarrying at the age of 40, totaling five consecutive miscarriages. After making these changes in my lifestyle, I went on to have 2 more healthy babies, both were boys, at the age of 43 and 45.
Mene je ovo najviše brecnulo, jer ja sa 34 godine imam menstruacije koje treju 1-2 dana i nekoliko dana spotinga.By making some lifestyle changes I regained a good blood flow and longer menstrual cycles, and I am still experiencing good blood flow today.
Pa sam istraživala malo o prirodnim načinima pojačavanja menstruacije i zadebljavanja endometrija.