Tko je od te trojice doktora u pravu, tko će znati... što je najpametnije napraviti, također... zato ti napravi, imajući u vidu to što si o svom miomu saznala, ono što ti "srce" govori da je najbolje. A to da si imala 12 embrija je tako fenomenalna stvar da to ne mogu opisati... Ja ti od sveg srca držim fige da jedan od sljedećih, ma što prije, ostane...Jill prvotno napisa
![]()
Ajme, da je meni dočekati barem jedan... Jedan jedini, da barem znam da je do njega došlo. Eto, kako iste stvari izgledaju različito iz različitih perspektiva.![]()
Danas je moj dan za totalno samosažaljenje.![]()
Podvlačim crtu iza posljednjih 14 mjeseci i rezime je... :/
- histeroskopija
- nakon nje ciklus od 2,5 mjeseca zbog kojeg otpada termin za IVF i koji završava punkcijom ciste
- sljedeći ciklus na godišnjem koji dovršavam Dabrostonom pa je zato trajao normalno
- ciklus nakon toga prirodna ovulacija, folikul pobjegao prije punkcije pa se radi AIH
- ciklus na klomifenu, folikul raste puno prebrzo (na prvom uzv je već 23 mm) i radi se AIH
- ciklus na klomifenu, dolazi do punkcije, ne aspirira se js
- prirodni ciklus za "odmor"
- stimulacija s 30 ampula u 6 dana - nikakva reakcija, tj. jedan folikul koji ne raste; pokušaj okončanja toga ciklusa Dabrostonom - bez menge; nakon mjesec dana Dabroston opet 10 dana - menga; ciklus je trajao 2,5 mjeseca
- 3. dc na uzv se vidi folikul/cista od 17 mm, punkcija na 6. dc, naravno, bez js; prava menga tjedan dana nakon punkcije
Sad sam u tom ciklusu, nakon te prirodne menstruacije... na prvom uzv se sve činilo super, doktor je bio zadovoljan, i startali smo s klomifenom. Na 7. dc, na istom jajniku na kojem je prije 2 tjedna punktirana cista, opet folikul/vjerojatnije cista, od 17 mm.
Zato malo pišem, nekako... bojim se da bih mogla još nekoga izdeprimirati, ali nadam se da ću, u stvari, utješiti. Jer ja bih tako silno voljela da mi se barem jednom aspirira barem jedna jajna stanica... a da se ona i oplodi, da dospijemo do transfera... ne usudim se ni sanjati.![]()
Dođe mi danas da vrištim, plačem, ali ne činim ništa od toga.Mislim da ću danas i sutra saditi cvijeće u žardinijere na balkonu, ali osjećam se... sasvim tupa.
Već mjesecima škicam izlazne strategije, otvoren je topic paralelno s mojim mislima u tom smjeru... i pitam se koliko sam daleko od sazrijevanja te odluke.