Sanja79 :D :D :D
Ljubimo te ja i bebice![]()
Sanja79 :D :D :D
Ljubimo te ja i bebice![]()
iako vas već duže vrijeme p,ratim tek sada se javljam.za dijagnozu azospermije saznali smo prije otprilike godinu dana.na zadnjem pregledu kod urologa napisano je ovo;SE 3,L 12,3 E6,57, urea 5,71, kreatin 99,ac uricum 289.urin 2L,nešto bakterija,urin PCR-negativan.ejakuatna mikroplazmu i ureoplazmu-negativan.hormoni-E2 237,LH7,02 ,FSH15,1,Prolaktin115,testo15,5, f testo50,8. kontrolni spermiogram-rijedak nepokretni spermatozoid-azoospermia.ostale bakteriološke pretrage-nalazi u izradi.obzirom na navedeno stanje,te na dob bračni par indicirano uputiti u jedan od centara za ART ,a gdje se može bolesniku uz biopsiju testisa učiniti ˇˇretrivalˇˇ tehnologija izdvajanje spermatozoida za icsi.temeljem daljnjeg histološkog nalaza biopsije testisa odlučit će se o daljnjem urološkom liječenju.e sada....imam milion pitanja.ali postaviću vam za sada damo jedno.gdje otići na biopsiju,jer još uvijek mi nije jasno dali se u hrvatskoj spermiji zamrzavaju ukoliko se pronađu putem biopsije?
Dobro nam došla i što prije otišlA!!!cosmic girl prvotno napisa
e sad azoo i hrvatska su na klimavim nogama,jedini koji ti nešto rade(mada po meni loše) su na VV-u mislim ima i privatnih polilinika koje će pokušati ali sve se to skupa razvuče u nedogled barem je tako na VV, u nas je kolko ja znam zabranjena biopsija testisa ali neki je ipakj rade,mi je nikada nismo napravili.Moj ti je savjet da pod hitno izabereš neku od klinika iz inozemstva je u nas nažalost mislim da je mali uspijeh kolko se sjećam jedna cura iz Splita i ajvica su uspjele kod nas ostavriuti trudnoću ,kolko se sjećam da su možda od ajviciniog M zamrzli sjeme na VV ali isto tako ima slućajeva gdje to ne naprave!!
cosmic girl, dobro nam došla, ali ti želim da što prije odeš odavdeiz vlastitog iskustva savjetujem da ne gubite vrijeme na vv-u, oni zaista rade divne stvari, ali za azoo parove nemaju senzibiliteta - da to tako kažem! mm isto ima fsh 15, i sa tribestanom, bioastinom, čajem od gdina Mije mi uspjeli "izbaciti" dovoljno spermija za icsi. bili smo privatno u rh, ostavarili trudnoću, ali nažalost u 8. tjednu missed ab. obzirom na aktualna događanja u vezi Zakona o mpo, i mi naveliko razmišljamo potegnuti vanka, imsi ovaj put! javit će se cure koje su bile u belgiji, pragu, pitaj sve što te zanima i sretno!
hvala na dobrodošlici!!ivica-k proćitala sam vašu priću i zanima me kod kojeg urologa je TM išao u osijeku?vidim da ste dobili dijagnozu nakon 1 spermiograma,mi smo dobili nakon 3.sva tri su ista osim što u zadnjem ima nešto više leukocita.MM nije dobio nikakvu terapiju nego na zadnjem pregledu da se upućuje na biopsiju.i što uopće znaći retrival tehnologija?pio je ćaj od gdina Mije ali ništa..malo sam zbunjena zašto doktor upučuje na biopsiju a ona se ne radi ovdije.jednostavno neznam odakle krenuti.moja soc. ginekologica nema baš previše sluha za ovaj problem tako da se nemam kome obratiti da nas uputi dalje.
hvala na dobrodošlici!!ivica-k proćitala sam vašu priću i zanima me kod kojeg urologa je TM išao u osijeku?vidim da ste dobili dijagnozu nakon 1 spermiograma,mi smo dobili nakon 3.sva tri su ista osim što u zadnjem ima nešto više leukocita.MM nije dobio nikakvu terapiju nego na zadnjem pregledu da se upućuje na biopsiju.i što uopće znaći retrival tehnologija?pio je ćaj od gdina Mije ali ništa..malo sam zbunjena zašto doktor upučuje na biopsiju a ona se ne radi ovdije.jednostavno neznam odakle krenuti.moja soc. ginekologica nema baš previše sluha za ovaj problem tako da se nemam kome obratiti da nas uputi dalje.
otprilike tako sam se i ja osjećala prije godinu dana - nisam znala kud i kako!? mm je bio u kbo kod dr. Koprolčec, nakon 1 spermiograma, uputio ga na biopsiju, ali smo zaključili da to nema smisla, niti bi nešto zamrznuli niti u kbo rade icsi, pa smo se uputili na VV. tamo mm imao 0 prvi put, radili punkciju - opet 0, drugi put u centrifugatu bilo spermija dovoljno za icsi, ali dr. Peroš želi razmotriti i opciju biopsije - pozdravili se s njima! Paralelno gurali privatno, u dvije poliklinike mm svaki put ima spermija u ejakulatu, čak i nativno...ostatak priče znaš! Ne znam što ste sve probali od suplemenata za eventualno poboljšanje spermiograma i koliko još vremena možete/želite utrošiti na to, ali ja bih počela pripremati teren za inozemstvo
evo da ukratko ispričam borbu za naše spermije.
Od 2007 m.m je pio sve što sam mu davala , Tribestan,Bioastin, vitamin c 500mg ,čajeve Mijine , amino kiseline sve za spermije- prehrana se promjenila ..
Uglavnom sa azoo došli do oligospermije i čak se našlo spermija u komorici - zdravi ali ja sam odvojila dobre dvije godine i novaca i živaca da dođem do spermija i sama sam ih pokrenula a u v.v su rekli 2007 da spermije nikada nećemo imati i da lijeka za azoo nema na ovome svijetu.
Uglavnom ja sam odvojila godine i posvetila se samo istraživanju spermija i pokrenula Spermatogenezu jer oni nemaju vremena za nas-lijeka nema , sam si pomogni kako znaš da dođeš do icsi - onda oni nastupaju.
To je zaista čudno da za te spermije nisu izmisli lijek ali ovi pripravci što smo mi koristili nama su donjeli našeg bebača.
Mi si sami možemo puno toga pomoći, samo napominjem treba odvojiti puno vremena i ne odustajati-
ajvi sjećam se sve priče,razgovora ,straha i evo sad ste stigli do cilja![]()
Evo mene dugo se nismo cule Ajvice![]()
![]()
i svim ostalim curama ja sto se tice sperme MM nisam mogla nikako poboljsat poslje varikokela sam mislila da ce mi M izludit
poceo biti grintav i nervozan kad smo otisli na punkciju i kad se vidilo da opet nema nista tada sam ja
pa doktor predlaze biopsiju krenuli smo sa
jer smo znali da je i to neka sansa iako je bila zadnja nalaze sam cekala sa blagim :shock: kad sam cula da doktor izgovara nasao sam 12 slamki dobre sperme :D :D :D ja sam vec bila trudna
![]()
ustvari prije luda al nema veze nasoj sreci nije bilo kraja nakon 13 god braka ja u postupku
![]()
nazalost prvi nije uspio ali ne znaci da drugi nece jel tako cure
ja se raspricala sorry
![]()
![]()
![]()
ajvice ćestitami svima ovdje želim da krenu tvojim putem!! ivica-k jedno pitanjce?koliko je spermiogram u osijeku detaljan?negdje sam proćitala da je najdetaljniji u petrovoj.jer smo zvali lab u osijeku i tamo su rekli da nije da ih nema,nego ih ima premalo da bi se nešto dalje brojalo.na spermiogramu su bile sve - - - -!
metkovk@ :D to je skoro po jedna slamka za svaku godinu braka!!!!!!!
Evo da se i ja malo javim. Nema nista jos novo ali MM pije vec 3 mjeseca Tribestan, Bioastin, neke cajeve, i vitamine all in one. Neznam dali da mu kupim da pije vitamin B ili da ostane samo na ovim all in one. Jer one imaju i vitamina a, b, b12, b6, folnu kiselinu i ostalih stvari. Nadam se da ce mo ubrzo uspjeti nati par kodamada sperica za postutak.
edinas, molim te možeš li napisati koje vitamine pije tm, mislim na te all in one
hvala unaprijed![]()
![]()
On pije GNC vitamine. Neznam dali to ima kod vas kupiti posto mi zivimo u Americi. Moguti ti napisati sta sve imaju u sebi.
molim te napiši šta ima u njima, hvala![]()
ivica-k imaš pp.
hej cure moje, gdje ste mi :? :?
negdje se na moru kupaju...ah tako i treba...možda i ja odletim u osmome mjesecu..
pussaa od nas dvoje![]()
![]()
Ajvice, ja nisam na moru, na žalost, ali planiram otići
![]()
![]()
ajvice,nisam ni ja na moru.....jos! u petak idem do ponedjeljka,cisto da se bucnem malo,pa onda u nove raden pobjede
Fato,znas li je li pocelo izdavanje pasosa? sad kad se meni zuri,oni zaglavili sa biometrijskim.....![]()
![]()
![]()
Savko jutro na putu do posla vidim redove za pasoše desetinama metara duge.![]()
Oni počinju raditi u 8 sati ujutro, ali već u sedam velike su gužve, ljudi stoje i čekaju u redu. Ma užas živi, još nas s ovim pasošima zaj....., ne upadosmo u ovu bezviznu šemu, na žalost. Ma nama je sve ovdje ionako što bi se reklo, u banani.
![]()
a ja škiljim nigdje nikoga- ma mislim svi se kupaju a ja ravnam krevet jer nemam snage za ništa
![]()
![]()
Skroz sam izmorena, iscrpljena baš je to čudno kada si trudan :shock: :shock: sve je nekako drugačije i nekako ti svi idu na živce jer ti postavljaju glupa pitanja -pa nisam baš za neko društvo![]()
![]()
Ovdje je pakleno vruće..![]()
ajvice ja sam tu..nema kupanje ove godinemora da stedimo za bebu....uf kad bi ja bila kuci iz istog razloga ko i ti
![]()
Aj molim te pricaj nam malo kako je to biti T...kako se osjecas? Moze i na pp
I ja sam tu... Ovaj topic se ne napušta...
Ja sam ok, borim se, imam posla preko glave. A dusa mi spava...
Marti, ja obecala pa slagala- cucemo se ove sedmice...![]()
Imate mahanje od mene![]()
pa ovako marti tu ću ukratko a na pp opširno
![]()
![]()
Kao prvo kronični umor, odjednom neka nervoza pa onda sve superM.m je skužio i okolo svima priča kako će staviti čepiće na uši
ma nemoj? kao ono on ne zna što ja hoću ,šta mislim -pa sve super pa odjednom ovo pa ono a znaš kad ti muški krenu ogovarati nas žene
![]()
![]()
Inače mm je rekao da sada mi trbuh izgleda kao bundevica![]()
ja sam mršavko znaš kako je smiješno onako maji trbuščić..
Inače ne znam jel ovo od Utrogestana ali ja samo da sam u G poziciji jer neki napor kao šetnja kratkog vijeka- što od umora što od nervoze kada mi svi postavljaju neka glumpava..tupasta pitanja..![]()
Inače sada konačno sve jedem to se ne bira, sve redom želja nekih posebnih nemam , mučnina nemam sve ok..ali sam se skroz promjenila onako psiha mi je sva uspavana![]()
Da najsmješnije je što sam se preselila u boravak, već odaavno ,tako da mi m.m sam spava i sa mnom se preselio moj špijun macan Jule od milja Bubi koji me poslije transfera ne ispušta iz vida kao da kuži- on je moj čuvar![]()
![]()
Malo me smetaju mirisi parfema, to uopće ne koristim- smeta me ti jaki mirisi a miris kavice to me ne smeta normalliš![]()
![]()
eto..pussa od nas dvoje![]()
ajvi, ma ti si meni sjajna![]()
i ja sam ovdje, odmarat ćemo sredinom kolovoza....nemam mira, kujem plan za dalje![]()
svima![]()
bas uzivam citati trudnicke slatke muke![]()
Sanja![]()
A sad ~~~~~~~~~~~~~~~ za sve cure iz ovog pdfa i trudne i netrudne![]()
cure,zar cemo dopustiti da se zaboravi ova tema?
ja vas sve pozdravljam,malo smo se odmarali u Makarskoj,evo me ponovo ,spremna z anove pobjede!
![]()
tu sam i ja![]()
tuzna jeste li dogovorili postupak u Prag?
nismo jos
mm je bio istekao pasos,pa vadi novi,a dr. mi je rekao da mu se javim kad mm bude imao u rukama pasos ,te da posaljem kopije,a oni ce nama garantno pismo,jer nam treba viza
mi odlucili idemo prvo na konsultacije,da se sve dogovorimo,da vidimo put,da znamo kad,ako bog da krenemo u postupak,gdje idemo.
neka kosta koliko kosta
a,onda cemo tamo zakazati termin za konsultacije,mislim da to ide tako
et,nadam se za koji mjesec da i ja krecem u svoj prvi postupak
iskreno,bojim se jako. nisam uopce puno o tome citala,o pripremama,o lijekovima,o tome sta je dobro piti od biljnih preparata da se tijelo i matrnica sto bolje pripremi za sve to...
![]()
Hi cure i ja sam tuzna li iko kako je prošao FET kod Ive77?
Iva77 ~~~~~~~~ bejbe za tebe![]()
javit ce se ona, mozda je jos u Pragu, nadam se da ce uspjeti ovaj put![]()
nadam se i ja da ce joj biti dobitan ovaj postupak,pa da se svi skupa radujemo malo!![]()
Evo javila se na odbrojavanj, FET prosao i vadi betu 14.08 pa evo i ~~~~~~~~~~ za uspjeh
Cure, trebam malu pomoć.
Prijateljica mi ima muža koji ima azoospermiu i zanima ju dali se negdje u Hrvatskog obavlja biopsija testisa???To je navodno zabranjeno kod nas...
Gdje god pita, svugdje ih otpile...
ja sam iz BiH,ali sam na forumu relativno dugo i biopsija testisa je bila zabranjena,a i sa novim zakonom je doslo do velikih promjena(na gore,kad je u pitanju interes parova koji se bore sa neplodnošću).
po meni,najbolje je raditi biopsiju u Mariboru,ceka se,ali vrijedi
mi smo isli tamo prije 2 godine i vrlo smo zadovoljni tretmanom.
![]()
ma cure mojeste me neznam jel od hormona ili ... kad sam vidila da se brinete zamene
hvala vam sto ste tu
![]()
nocas smo doputovali pa sam se jutros na kratko javila a ovo tek sad vidim![]()
Iva77 draga moja, vjeruj, non stop si u mojim mislima. Biće ovaj put ako Bog da dobitni.iva77 prvotno napisa
![]()
![]()
cure,jedan dan sam dopila ovu privatnu poruku:
"Draga moja, vidim da je ovo uglavnom site gdje žene razmjenjuju savjete kako se nositi sa azoospermijom u braku. Moram priznati da je predanost koju pokazujete fenomenalna.Svaka čast.Osjećam potrebu da svoje (nevjerovatno) iskustvo podijelim.Ja sam muškarac, u tridesetima, prije 2 godine mi je dijagnosticirana azoo.Moja bolja polovica je reagirala otprilike kao i vi, (puno bolje nego ja, mene je slomilo) s puno potpore i željom da se borimo do kraja, zajedno. I jesmo. Išao sam na sve moguće terapije (u VV), dugotrajno clomifen, posebna prehrana, inozemstvo, nekoliko punkcija oba testisa, da ne prepisujem nalaze, fascikl mi je debel sigurno 5 cm. A inače sam savršeno zdrav.Jako sam to teško podnio, i bez svoje drage, ne znam kako bih dalje.Jako želimo djecu, a moj nalaz, užas.Spermija, spermatogeneze, ni u tragovima.Nula.Šta god da radili, nema promjene.sasvim slučajno čuo sam za nekog iscjelitelja u Osijeku (sad sam već odavno spreman na sve). Otišao sam i naišao na jednog simpatičnog čovjeka, Osječanina koji je 15 godina bio na tibetu i bavio se nekom njihovom tehnikom iscjeljivanja, preko stopala.Pred vratima mu je sigurno 20 ljudi.Da skratim, čovjek mi je pregledao STOPALA, ostalo nije ni dotakao i rekao da mi je stara fizička ozljeda skrivila ovu situaciju ( kako ju je vidio isto ne znam), da vjeruje da mi se može pomoći i nešto mi je pritisnuo.Od onda me testisi žare, trnu i osjećam promjene.To je najavio i rekao da kada to prestane, da se odem testirati, ali nisam izdržao.Prije 3 dana sam radio spermiogram – IMAM SPERMATOGENEZU I SPERMIJE!!!!Neću se praviti da znam što je napravio jer nemam pojma.Što god da je, svaka mu čast i neizmjerna hvala.A pazite ovo – košta 50 kuna.Čovjek se zove Josip, radi u hotelu Mursa (bivši Željezničar, žuta zgrada na samoj pruzi u Osijeku) na trećem katu ima trajno sobu u kojoj radi.Probajte.Što imate za izgubiti.Ovo je zaista istina, koliko god nevjerovatna, ali zahvalan sam Bogu što mi ga je poslao.Ima nade.Lijepi pozdrav vama, svima, sretno!"
poslala sam tom covjeku pp i pitala smijem li svima vama reci za ovog covjeka,mozda neka od vas zna nesto detaljnije,rekao da je ok,mozda jos nekom pomogne,ali on nema nikakav broj,samo je otisao u taj hotel
et,samo sam htjela da znate...
![]()
Tužna hvala ti što si sa nama podijelila tu informaciju,
već vrtim po glavi kako da kažem MM da i to utrpamo u raspored![]()
Uzgred da pozdaravim sve hrabre azo cure i da vam se napokon predstavim.
MM i ja saznali smo za azo u oktobru 2007.
Od tada:
-FSH. oko 10 malo iznad granice LH kako kada od 4-8
-Vrlo komplikovani endokrinološki nalazi i prijedlog klomifen 3 mjeseca- ništa (trebali smo povećati dozu ali je doc ipak odlučila da to neradimo već da idemo sa biopsijom)
- Travar u Mostaru
- Homeopatija malo
- Dodaci (Acetil L-Karnitin,L-Karnitin, arginin i ostali dobro poznati ..sada smo samo na tome uz grdne pare ....)
Sada smo odlučili kod Reša u Postojnu ali nam još nije poslao pozivno pismo a i to će uskoro krenuti
Još... ja sam na homeopatiji ko kontam da se to primi ako bude došlo do toga jer sam bila užasno nervozna i prepuna stresa.![]()
Samo da znate da vas redovno pratim i do neba zahvaljujem iskustvima koje dijelite sa svima
Pusa
nami,nazalost,ista diajgnoza kao i kod nas.
i mi smo bili na biopsiji i ne znam koliko je pametno vise davati pare na obicnu biopsiju kad je mnogo djelotvornija micro tese(obicna-uzima se dio tkiva testisa,traze se spermiji,a micro t.-nekim se microskopom traze spermiji po kanalicima,jer se moze vrlo lako desiti da se prilikom uzimanja tkiva testisa(kako se to zove ne znam) ne uzme dio gdje ima spermija,da su oni na drugom mjestu,a mikrosklopom se kod micro t. oni traze).
mm i ja idemo na micro,kad smo 2007 isli u maribor na obicnu,micro nije bila poznata ,nitio smo znali da se igdje radi.
kod mm su normalni hormoni,pa nisu nista nasli sa obicnom testikularnom biopsijom.
sad kad mislim,odmah bih isla na micro,da je tad bilo,a cak u nekim klinikama se i ne radi obicna,nego se podrazumijeva micro tese
drzite se,svi smo skupa u ovome,dijelimo iskustva i vrlo je lijepo znati da nisi sam na svijetu sa tim problemom,ili da neko ostvari trudnocu sa ovakvom dijagnozom!
![]()
P.S. za ovog ciku iz Osijeka,mogli bi se raspitati oni koji tamo zive....![]()
![]()
bok drage moje
![]()
evo da se javimo nas dvoje..mi smo vam dobro ,sve nam paše za papti,ne povraćamo...svi nas maze a nama je dosadno užas
![]()
Doma sam stalno, vani je prevruće da bih išla u šetnju a i nemam još uvijek snage..
Utorak idem na drugi uzv, joj cure moje jedva čekam vidjeti moga bebača![]()
Moj ginek. je presretan, a bio je skeptičan kao i svi ali samo ja nisam i evo moj miha je tu ili mihica![]()
Tužna pitaj Ivicu da ti ispita za toga čiku??Tužne jeste vi pili onaj moj Tribestan i Bioastin- znaš da je nama pomoglo došli smo od azoo do oligospermije-ali pili smo od 2007 sredina godine negdje kada smo krenuli..
Sjećam se te skoro dvije godine načekivanja i straha, nikada neću zaboraviti tu borbu, za tu azoo stvarno treba jako puno vremena da se taj fsh spusti i da spermatogeneza počne raditi spermije.
velika pussa od nas dvoje![]()
![]()
da,ajvice,poceo je mm piti i tribestan i bioastin prije nekih mjesec dana.
uh,nisam znala da je tm pio 2 godine dok je dosao do nekih rezultata!![]()
mi smo planirali da mm pije dok ne odradi micro tese.
posto smo iz BiH,moramo poslati kopiju pasosa u prag,pa oni nama garantno pismo...teko onda viza,pa razgovor u Pragu,pa tek onda dobijemo termin za postupak.
et,mm ce pit trib. i bioastin sve dok to ne odradimo.
uh,uzivaj,blago tebi,valjda cemo sve mi nekad drzati nase bebace u rukama...
![]()
Dali se ta micro tese biopsija radi u Mariboru? Ili je bolje otići u Prag?
Koliko vidim , u Hrvatskoj se nigdje ne radi...![]()
Koliko to košta ako nije tajna?
Moja prijateljica je u popriličnoj depri zbog tog šokantnog saznjanja jer mužu na zadnja 2 spermiograma nije pronađen niti jedan spermij. Radio je dosta pretraga (osim punkcije i biopsije) i jedino što ne odgovara je povišen FSH. Navodno je razlog azoospermije prekasno spušteni testisi u djetinstvu. Dali da ima kakav stručnjak za takve probleme u Zagrebu ili je najbolje odmah otići van? Bilo su na VV-u, u Suncu, na Rebru, no svi su ih onal lagano otpilili da je to to.
Molim vas za savjet i odgovore. Svaka informacija je dobrodošla...
Hvala unaprijed!
Ajvice, šta je bio uzrok azoo kod tm?
Ma rekli su u v.v- da navodno nespušteni testisi- što je istina jer se moj m.m sjeća da je bilo frke kada je bio mali, ali nije bilo operacije i tako je nastupila azoo.
Međutim sve u svemu , zadnji nalaz su poslali sa šifrom n97 što objašnjava dijagnozu nespuštenih testisa i sekretorna azoo-uglavnom živa katastrofa a njemu se spermiji počeli pojavljivati čak i u komorici - zahvaljujući Tribestanu, Bioastinu i ostalim kemijima što je pio skoro dvije godine.Ma joj kada se sjetim , vjerujete mi da mi je zlo i suze mi krenu od te zločeste azoo.![]()
![]()
![]()
maya1982, i ja čekam odgovor iz Praga za cijenu mikrotese pa da uporedim razliku i konačno odlučim.
A već sam bila pokrenula sve za dr.Reša u Ljubljani ali onda pomislim Prag ima bolje rezultate a i radi mikrotese pa iako je dalje možda je bolje... možda![]()
Šta vi cure mislite o ovoj dilemi...
Kad nešto bolje sagledam jako je malo trudnoća iz Postojne ...hmmm
Trunči,Belinda,Regi i od naših slučajeva ništa nije do kraja završeno tj do bebaća :?
Ne znam samo razmišljam naglas i dvoumim se kuda da krenem