Stranica 11 od 12 PrviPrvi ... 9101112 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 582

Tema: "azoo statistika"

iva77 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj nami prvotno napisa
    maya1982, i ja čekam odgovor iz Praga za cijenu mikrotese pa da uporedim razliku i konačno odlučim.
    A već sam bila pokrenula sve za dr.Reša u Ljubljani ali onda pomislim Prag ima bolje rezultate a i radi mikrotese pa iako je dalje možda je bolje... možda

Šta vi cure mislite o ovoj dilemi...
    Kad nešto bolje sagledam jako je malo trudnoća iz Postojne ...hmmm
    Trunči,Belinda,Regi i od naših slučajeva ništa nije do kraja završeno tj do bebaća :?
    Ne znam samo razmišljam naglas i dvoumim se kuda da krenem
    pa ja bi ti savjetovala da ides odma u Prag mislim bolje su opremljeni od dr Resa ali svakako ti o tome odluci
    i da cesto mi belinda padne na pamet sta li je s tom curom bas bi volila da se javi
    cure svima

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo jednog zanimljivog odgovora od doktora sto sam nasla na jednoj starnici. Nisam mogla naco temu o Tribestanu pa samo ovo stavila ovdje ja mislim da nema problema.

Nivo: Member

Tribestan
    --------------------------------------------------------------------------------

Poštovani doc zanima me Vaše mišljenje o Tribestanu? Da li da pokušamo popravit očajan nalaz (oligoasthenotheratho...) - ima li uopće smisla?
    Unaprijed hvala na savjetu!
    Antonija

28-07-2009 u 08:26 | Odgovor na post

dr. sc Erden Radončić
    Nivo: Moderator
    Registriran: 11-03-2008
    IP: Logged

Re: Tribestan
    --------------------------------------------------------------------------------

Čini se da ima smisla; kod određenog broja pacijenata čini se dosta dobro djeluje, no da li kod svih - ne možemo znati dok ne provjerite. Kako se radi o dijetetskom pripravku, ne spada u lijekove pa se kupuje u biljnim i sličnim ljekarnama

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo primjer Tribestana sa nulice na oligospermiju..azoo/oligospermija - meni je tribes. donio moga bebača

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure,samo da vam javim da je jedna od forumasica uspjela saznati ko je covjek iscjeljitelj iz osijeka koji je pomogao covjeku koji je meni poslao onu pp (mislim da sam ju ovdje nakacila?)da mu je isti iscjeljitelj pomogao da dode do spermatogeneze,prije toga same nule
    pa,et,ako koga zanima...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa
    cure,samo da vam javim da je jedna od forumasica uspjela saznati ko je covjek iscjeljitelj iz osijeka koji je pomogao covjeku koji je meni poslao onu pp (mislim da sam ju ovdje nakacila?)da mu je isti iscjeljitelj pomogao da dode do spermatogeneze,prije toga same nule
    pa,et,ako koga zanima...
    tuzna mene zanima
    pošaljo na pp

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ajde pliz i meni pošalji pp

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

rebecca,ajde sad ti meni posalji podatkew,greskom sam izbrisala taj pp...

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ups,rebbeca

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i ja bi na pp informacije o tom čudotvorcu!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure,je li se to kod nas nista ne desava?
    ev,cekamo danas betu forumasice iva77...nadajmo se velikoj cifri.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Samo da se javim, tu sam, citam sve, ali ne znam sta bih vam pisala... Postala sam kao masina za hranu, samo sto pojedem nesto- opet mislim sta cu sljedece... hehehe Sve ide ok, jos mi je sve nevjerovatno... ¨~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za ivu i njenu danasnju betu...

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jutro,cure!
    ne znam gdej bih pitala,pa cu ovdje.
    naime,ja sam prije dva dana poslala mailom skenirane pasose na onaj mail iz praga (pronatal@mbox.vol.cz).
    prije 20-ak dana sam se dopisivala sa dr.Mardesicem i slala sam mailove na tu adresu,odgovarao u roku od par sati,eventualno sutradan.
    medutim,sad sam poslala mail jos prije dva dana,sa tim skeniranim prednjim stranama pasosa da bi nam poslali garantno za vizu,medutim,dr. mi nije nista odogovorio niti nakon jucerasnjeg maila da li je sve dobio i je li sve ok.
    sad,mene zanima zna li neko kako uopce ide procedura za to garantno pismo( to bi mogli znati oni koji zive u BiH kao i ja) i jos bitnije : zna li neko zasto se on ne javlja? je li na godisnjem?
    gotovo mjesec dana sam ganjala te pasose,cekala sa ogromnim nestrpljenjem dan kad cu moci poslati pasose njima,a sad ne znam niti da li je primio,trebam li mozda faxom...tu je problem sto ja nisam nikad sa danicom razgovarala,samo sa njim.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo samo da se javim. Nista novo. MM je prestao piti tribestan 1 sedmicu pa ce opet od ponedelja da koristi. Malo pauze posto ga koristi vec 3 mjeseca.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tužna ja ti ne mogu pomoći, ali ti predlažem da s pitanjem probaš na topicu Pronatal Prag ili privatne klinike, brže ćeš dobiti odgovor

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Drustvo i mene zanima ko je taj cudotvorac i da li je neko od devojaka odavde imao kontakta sa njim?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Merycica,
    Malo sam slala postove našim forumašicama iz Osjeka i saznala sam info vezano za naručivanje, radno vrijeme i sl.
    On je ustvari refleksolog koji radi sa timom u tom hotelu. Tim ima i fitologa i bioenergetičara. Ivica K je išla da se raspita ali nisu njim bili nešto oduševljeni pa neće ići. Ja sam vrlo zaiteresovana ali mi je malo daleko (iz BiH sam) a i sada mi nije zgodan trenutak, u svakom slučaju kanim se pa možda se i nakanim.

Ako neko sazna nešto neka nam javi pleaseeee

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne mogu da dopustim da nam ode tema na drugu stranicu

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi bili u sub u njega, on je refleksolog i bioenergicar, iako bioenergiju koristi iskljucivo da sebi pomogne pri tretmanu... bio je u zgb za vikend i planira i dalje dolazit jer mu gospodin koji nam dao njegov broj sad planira redovito nalazit smjestaj u zgb
    Moj utisak je ok s obzirom da bas ne vjerujem u to, al posto i mene „obradia“ na 5 min nekako sam blize vjerovanju, iako smo pretezak slucaj mi azoo, nikad ne treba gubit nadu, posto je nemamo bas iz znanstvenog dijela...
    M je radia skoro sat ipo, i nista mu nije proslo da tako kazem (posto poanta je da nije nista zacepljeno) po njemu je zacepljeno sve od kolina do testisa, iako M nikad nije niti zginca nogu pa mi nije bas jasno, radia mu i oko kicme, al ni tuda nema prolaz do testisa (sve se nadam da mu bar to sta sredia posto mu cesto znaju trnit ruke) tu M osjeca kako ga trnci prolaze, i on drza ruku na to mjesto sve dok to nije stalo...
    Sve u svemu pokaza mi je sta trebam radit i da ako u bilo kojem momentu sta osjeti da zovemo i vjerojatno da dodjemo na daljnje tretmane... po tome pari posten jer nas nije nagovara da idemo u njega dalje... nikome nista ne obecava vec samo pokusavat i vjerovat...
    Posli M je mene nagovoria da probam, malo masira te refleksne tocke i trazi problem, a posli je polozia ruke 10cm od mojih nogu, ispod kolina i mogu vam rec da sam ja osjetila nesto tj neko kao strujanje do povise kolina, da bi posli proslo kroz cijelo tijelo i na kraju najvise osjetila u glavi, stvarno neobicno, te reka kako to tako treba proc ako je sve ok, te da sam jedna od tisucu koja nema niti jedan problem (uvijek sam bila posebna)
    Tako da u principu nije pomoga MM jer on nije nista osjeca dok mu pritiska refleksne tocke, niti tu bioenergiju nije osjetia, al eto malo cemo vjezbat sami pa nikad neznas, nema se sta izgubit
    Na kraju skoro nije ni naplatia tretman jer M nije pomoga, cak M dao broj od gospodina sta dao reklamu preko pp i lipo se napricali, sve u svemu M sve to ostavilo pozitivan utisak, a to mi najvaznije jer on treba najvise vjerovat
    Malo o njemu... kaze kako je bia invalid 100% te da kad su dosli ljudi iz tibeta da su uzeli 10 najgorih slucajeva, i njega medju njima te radili pola godine na njemu, nakon cega je on isa s njima u tibet na jos 1 godinu te usput ucia tu tehniku, kaze da je bia biljka, nijem i slijep, a sad hoda, govori i vidi (iako sve malo losije) tako da pari istina... a sta da vam kazem osim da 200kn nije puno za izgubit a proba si

palmica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Bili smo u Belgiji. Radili onu dubinsku aspiraciju testisa, koju nam je dr preporucio da probamo pre micro TESE.
    I nista nisu nasli
    Sad cekamo histopatoloski nalaz, pa da vidimo sta i kako dalje.
    Pozdrav za sve!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

palmica baš mi je žao ali nemojte odustati jer vidiš i sama šta sve dr prognozira pa se na kraju pojave!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Palmice drugarice gde ste radili taj zahvat,u kojoj klinici,kakav je postupak i kao si zadovoljna?

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Palmice, stvarno mi je zao...
    Pustite da malo vrijeme zalijeci i tu ranu, i onda razmislite sta dalje...

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

palmice Mogu da zamislim kako ti je tesko dali ste razmisljali za opcija donator?

Sanja trudnice draga, kada se mozemo naci na skype? Nama se blizi put u Gent..jedva cekam

regina, tuzna, fatamorgana, merycica, nami

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj palmica prvotno napisa
    Bili smo u Belgiji. Radili onu dubinsku aspiraciju testisa, koju nam je dr preporucio da probamo pre micro TESE.
    I nista nisu nasli
    Pozdrav za sve!
    palmice,zao mi je. za utjehu,kod muza sanje 79 nakon biopsije nisu nasli nista,kao i kod mm,a onda nakon micro tese i ICSI postupka,trudna!
    meni je ta prica slamka spasa...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj palmica prvotno napisa
    I nista nisu nasli
    Pozdrav za sve!

Palmice, pokušaj da odtuguješ svoju tugu i baci se na planiranje, biće bolje ako Bog da. Nije mi jasno gdje si bila u Belgiji i da li pod dubinskom biopsijom podrazumijevaš microtese?

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

eto danas MM radi spermogram nakon tribestana...drizte nam fige.. nisam bas neki optimista :/

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

drzimo fige!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

marti_sk,~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za plivače!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

marti_sk držim ti fige
    uvjek budi optimista

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

marti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Marti ~~~~~~~~~~~~ do neba da bude finih spermića

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

marti_sk~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za plivace

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala vam ali 0 ostaje 0

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme marti bas mi je za

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hej Marti, ako je nula u ejakulatu, ne mora značiti da je nula kad se uradi biopsija. Iskreno, ja se i ne nadam da će mm imati spermića u ejakulatu poslije Tribestana, nego da će ih naći kvalitetnih za oplodnju biopsijom ako Bog da.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mozda treba tribestn duze vrijeme koristiti

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

fatamorgana i ja se tome nadam....

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bravo,fato,citas mi misli! evo,ajvica i njm su koistili 2 godine tribestan da bi imali par spermija za oplodnju u centrifugatu ejakulata,cini mi se.
    a,sa fatom se slazem 100 %,ja mm necu ni slati na spermiogram,ja se,ako i ona,samo nadam da ce to pripomoci da s enad ekoji spermic metodom micro tese....
    prionite na micro tese,draga marti! jos ima nade

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hej Marti, sjećaš se da je Ajvicin muž koristio Tribestan skoro dvije godine zar ne?? Ma biće valjda i za nas nekog hajra. Stvarno više ne znam šta da radim šta da mu dajem da pije.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

fato,

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jeste od Ajvice muz koristio tribestan 2 godine. Moj muz korisiti tribestan 3 mjeseca pa pravi pauzu od 2 sedmice i onda opet tako ce mo pokusati bar godinu dana. Ovo me vise izludi.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nešto kontam, donedavno nisam ni znala da postoji razlika između micro TESE i obične TESE jer sam mislila, pa pri oba postupka koriste se mikroskopom. Međutim, kad sam vidjela da se pretraga kod micro TESE radi odmah na licu mjesta satima, skontala sam da je to drugačije. Malo sam istraživala i po netu i vidim da je micro TESE noviji postupak, tj. počelo se u novije vrijeme sa njegovom primjenom. Istražujući web stranicu Praške klinike, primjetila sam da nigdje ne spominju micro TESE i vidim da su se više specijalizirali za žensku neplodnost (to je isključivo moj zaključak jer sam čitala teme naučno-istraživačkih radova doktora koji tamo rade). Ne znam, stvarno ne znam......

Sanja_79, kada su tm radili micro TESE u Gentu, jesi li vidjela možda, da li je to drugačije od onoga što radi dr. Reš?

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

fato,res,kao i ovi u Mariboru rade obicnu biopsiju,tada,2007 nisam ni ja znala da uopce postoji micro tese,niko ju nije ni spominjao.
    a,nadam se da dr.mardesic cita mailove,jer sam ja pitala rade li micro tese i on napisao: da ,micro tese radimo,bla,bla,bla.
    dakle,ako nista,vidio bi da ne pitam za tese bar kad pise.nadams e,jer meni prag ne bi ni bio opcija ako ne rade micro tese i skrenula sam mu paznju na to.

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Sve to stoji da se mozda treba piti dugo vreme, ali ja nemam nameru izgubiti jos 1 ili 2 goidine, a da rezultat ostane i nakon toga 0...nemam zivce za to...ovako cemo znati na cemu smo, pa zdravje da ostanem sad trudna onda cemo eksperimentirati za 2 djete..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj marti_sk prvotno napisa
    Sve to stoji da se mozda treba piti dugo vreme, ali ja nemam nameru izgubiti jos 1 ili 2 goidine, a da rezultat ostane i nakon toga 0...nemam zivce za to...ovako cemo znati na cemu smo, pa zdravje da ostanem sad trudna onda cemo eksperimentirati za 2 djete..

Marti draga, i ja sam tako razmišljala, trčala da nešto ne propustim, da što prije nalaze izvadim da ovo da ono, a sve u cilju da ne gubim vrijeme. U jednom momentu, ja sam u toj silnoj zbrci i trci bila izgubila sebe. Sada, kažem sebi, polako neka sve ide svojim tokom. Glavom kroz zid ne možemo. Što će biti biće. Ovo ti govorim iz razloga jer vidim koliko si sebi tempo zadala, a to je pogubeljno. Nikada ne znaš, kada će i da li će Dragi Bog dati dijete. Šta znaš, možda bude spermića, ali jednostavno ne bude trudnoće (puj,puj nedo Bog). Pliz, pokušaj malo da se umiriš.

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ma draga ja sam smirena, uopste ne zurim..htjela sam reci da ne verujem mnogo u te tablete i cajeve, nekome pomazu nekome ne, evo dobili smo rezultat i mislim da je suludo da sad opet probamo s tabletama pa da vidimo dali ce biti pomaka nakon 1 godinu. Mi vec imamo zakazan termin u Gentu za konsultacije, vidjet cu sta ce oni reci, ipak mislim da je micro tese pouzdanije od tablete, bar cemo znacti na cemu smo..ima ili nema plivace, pa ako nema idemo na sledecu opciju (donor). Vec je 1,5 godina prosla od kad smo saznali za dijagnozu. A ja sam se i pomirila da mozda nece nikad uspjeti

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

marti_sk, žao mi je što nema ništa u ejakulatu, ali sigurna sam da vas u Gentu čekaju lijepe vijesti

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj marti_sk prvotno napisa
    Hvala vam ali 0 ostaje 0
    nama je puno puta bila O i to čak nalaz koji smo nosili u MB bio je ogromna O i išli smo bez ikakve nade da će se pojaviti spermiji ALI dr Va nam je rekao da će oni ponoviti spermio i samo smo za to išli u MB i sad imamo 7 tubica smrznutih sjemena i dr je rekao da je optimističan zato nikadsa se ne zna jer kako je on rekao sve ovisi tko gleda i kakva je oprema laba a naravno uvijek postoji micro TESE.
    Zato:NIJE O UVIK O!!!!!!! Ne daj te se!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

MM je pio i čaj od MIje ali ništa nije pomogao najbolji mu je nazalz bio sa VIt E cinkom i selenom!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa
    marti_sk, žao mi je što nema ništa u ejakulatu, ali sigurna sam da vas u Gentu čekaju lijepe vijesti

Marti, upravo iz tog razloga ja mm dajemTribestan, da nam ako Bog da, poveća vjerovatnoću da se s microtese nadje kvalitetnih. Ne znam šta da ti kažem osim, da ja ne mislim prestati davati Tribestan mm sve do microtese postupka. Pa, bio on za 6 mjeseci ili godinu. Sve u svemu kad se sabere, znam kako se osjećaš

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •