-
Čirevi
Da vam sad ne objasnjavam u detalje svoj problem, ukratko, imam problema sa cirevima koji su poceli u trudnoci. Najcesce se naprave...tamo dolje
. Nisu veliki a ni bolni, ustvari su ko malo veci pristevi. I ne, nisu urasle dlake. Ali stalno su tu, kad jedan prode drugi dode.
Sad je to eskaliralo do toga da imam jedam ogroman, al stvarno ogroman...dolje... I jedan nesto manji na nadlaktici s unutarnje strane.
Imala sam i jednog na sisi.
Uzas! Nikad prije trudnoce mi se to nije dogadalo. Pazim na imunitet kolko mogu, a niti ne osjecam neku pretjeranu iscrpljenost niti sam pod nekim vecim stresom, klasicno sam umorna mama 19-mjesecnjaka.
Sta bi mogla poduzet u vezi s tim? Ima li neki prirodni lijek?
-
jesu to kao potkožni prištevi ili možeš nešto istisnuti?
-
opisi ga malo detaljnije..jel ima bijeli vrh...jel upaljen...???
-
Nisu potkozni, mogu istisnut nakon nekog vremena, vrh nije bijeli nego zuti, onak fuj gnojno.
Kad stiscem ne mogu sve odjednom nego svaki dan pomalo dok sve ne ode. I onda se povuce.
Oko ovog sad novog velikog je crvenilo okolo i to dosta jako, promjer je cca 3-4 cm.
Dovoljno detaljno il hocete jos gnjusnih opisa?
-
hm. imaš li inače problematičnu kožu?
malo mi je čudno što ti se pojave tako jedan po jedan i na raznim mjestima.
(intimno područje i podlaktica :? )
ako ti se već upale čim se pojave, bilo bi dobro otići u ljekarnu da ti daju neku kremu antibiotsku. ali što se preventive tiče, ništa mi ne pada na pamet.
-
Nikad nisam imala problematicnu kozu, samo od prije par godina mi izbiju jaci crveni pristevi na bradi prije menge. U pubertetu nikad nista, osim po ledima povremeno.
Ni meni sve to nije jasno, prvo sam mislila proci ce, jedno vrijeme mi je bio imunitet slabiji pa sam mislila da je od toga, ali sad to vec predugo traje. Malo mi je bed otici dermatologu a cak ni ne znam dal je to njegovo "podrucje".
-
Koksy, moje prišteve (poveći, pojedinačno pred mengu i ovulaciju najprije samo na bradi,a sad i po čelu, uz kosu i oko nosa; odnedavno i po prsima tu i tamo) uzrokuje povišen hormon nadbubrežne žlijezde unatrag koju godinu. Od danas sam na decortinu kako bi snizili vrijednosti (i ja uspjela zatrudniti) pa ćemo vidjeti.
Inače sam ih samo premazivala sebamedovim gelom (mislim da djeluje antibitski i suši ih), bez istiskivanja, no svejedno mi dugo ostaju mali ožiljci kada prođu.
-
vikki, kako si skužila da ti je u pitanju hormon nadbubražne žlijezde?Naime i ja imam prišteva (veće i manje) stalno ali se naročito povećaju oko ovulacije i u PMS-u. da i moram napomenuti da se pojavljuju i na vratu i uz kosu, nos itd...vadila sam hormone štitnjače, testosteron i bilo je sve ok. kada sam pila yasmin ten mi je bio savršen?
eto ako netko ima ideju nek' se javi. tnx
-
Meni su se pojavili prije par godina pa sam bila na Yasminu nekoliko ciklusa (zbog ciste) i reguliralo se (čak sam i zatrudnila zatim). Moj soc. gin. mi je još tada rekao (po dlačicama na bradi i prištevima) da imam viška muških sp. hormona, no nije me slao dalje niti sam ih vadila.
Nakon sto pretraga zbog teškog zatrudnjivanja i spontanih pobačaja tražila sam dr. Radončića u Viliju da mi preporuči i te pretrage (muške spolne i nadbubrežnu), inače su me uglavnom uvjeravali da su mi ti nalazi sigurno uredni jer inače ne bih uopće mogla zatrudniti (dakako da i oni mogu varirati). I kad sam dobila nalaz (vadila sam u Petrovoj i čekala mjesec dana, u privatnim labosima je nalaz isti dan i oko 150 kn je) svi su složno zaključili da jeproblem jednostavno rješiv - decortin (kortikosteroid). Dokle, vidjet ćemo (za dva tjedna kontroliram DHEAs (nadbubrežnu) i androstendion koji je pri gornjoj granici ref. vrijednosti (a testosteron, ukupni i slobodni je u redu).
-
-
vikki ti isti simptomi mogu biti i zbog policisticnik jajnika, barem je kod mene tako. Dakle, dlakavost po bradi i prsima (kak to ruzno zvuci al stvarno se radi o par dlaka) ti pristevi, sklonost debljanju, viam muskih hormona... Nikad mi nitko nije preporucio kontrolu nadbrubrezne zlijezde, sve se to pripisalo mojim "divnim" jajnicima.
-
koksy, što se policističnih jajnika tiče znam su isti simptomi sa prištićima i dlakama ali isto tako su jajnici povećani, hormoni su ti u inverziji (mislim LH i FSH tako nešto???) i vide se vodene ciste na ultrazvuku. meni su prijašnjih godina govorili da imam PCO ali sada kao nisu više pa sam malo zbunjena. kako ti znaš da ti je PCO?
-
Ja nemam PCOS (LH i FSH su o.k.) niti sam ga imala ikad. Imam uredne cikluse (27/28 dana) i uredne ovulacije (prema bazalnoj temperaturi i UZV-ovima). Zato mi valjda dugo nisu ni htjeli dati da radim nadbubrežnu i muške sp. hormone.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma