Citiraj icyoh prvotno napisa
Citiraj betty blue prvotno napisa
mene zanima, kad dvije osobe ulažu jednak napor u neki posao, dakle jednako se trude i jednako predano rade hoćete li vi koji ste na rukovodećim pozicijama (ja nisam dosad bila pa ne mogu govoriti) ipak dati prednost onome koji vam je simpatičniji? odnosno onome koji vam osim tog predanog rada još daje do znanja koliko vas poštuje kao šefa i kako je vaše mišljenje za njega u rangu s termodinamičkim zakonima?
defitivno bih dala prednost osobi koja osim znanja i napora pokazuje i nekakvo osnovno poštovanje prema šefu, kolegama i položaju.
Mislim pa logično je - ako sam 10h dnevno u uredu poželjno je da sam s ljudima koji imaju "dobar odnos prema poslu" - ne znam se bolje izraziti. Danas je ponuda radne snage jako velika i puno je lakše naći radnika nego novi posao (za većinu naravno). Pa poslodavci gledaju i na druge kvalitete. Pod ovim naravno ne podrazumjevam uvlačenje u "dupe" nit izvještaćeno smješkanje šefu - osobno ne trpim takve ljude.
Već naprosto ovako - ako je xx šef onda on valjda ima i veću odgovornost (i iskustvo ?? znanje??) od osobe xy. I xy mu kao takav može pokazati neko poštovanje....ne sad da mu se klanja kao Bogu.

Ja to gledam ovako - kolege (i podređeni i direktor) mi ne moraju biti najbolji prijatelj. Ne mora znati kako se moje dijete zove nit koji auto MM vozi. No očekujem da uvijek bude ljubazan, pristojan i radi na tome (zajedno sa mnom) da nam radna atmosfera bude što kvalitetnija, a produktivnost bolja. Mene netko ne mora voliti - zaista nisam takva osoba i to me nije briga. No želim da me cijeni kao kolegu/šefa i pošteno odrađuje svoj posao. I to bez da narušava radnu atmosferu (tračanjem, podmetanjem, cerekanjem i sl..)
Slažem se...s tim da nije isključivo sigirno da kao takav šef ima veće iskustvo, znanje od xy osobe (koja je dio njegovg tima na nižoj rang poziciji)...upravo zato ne očekujem poštovanje, jer znam na koji način u Hrvatskoj šefovi postaju šefovi...i sama sam se uvjerila u to jer su me zamijenjivali drastično manje kvalificiraniji ljudi koji su bili rođaci vlasnicima i direktorima....Dakle, ako sam tu gdje jesam - u ulozi šefa, naravno da ću dati sve od sebe da tm funkcionira, ali ću taj "mind up" set pokušati ugravirati i u odnose svojeg tima koji će razumijati način poslovanja, a ne da im je on nametnut bez ikakve komunikacije! Inače, treba se čuvati lascivnih osoba i u životu, a da ne govorim na poslu!

Deaedi, ...što se kave tiče - ja osobno ne pijem kavu niti pušim, pa sam u tom smislu govorila kako se ne vidim na stalnim puš-pauzama sa šefovima (dakle, ništa po defaultu..nisam antiprotivna ničemu)...nažalost, oni koji su pili kave i pušili s njima - bolje su prošli....