Mama sam 18 mjesečnog dječaka, a sredinom 7. mj. dolazi još jedna beba. Nadam se da ću starije dijete uspjeti upisati u državne jaslice, ali za svaki slučaj razmišljam o tome da ga prije toga upišem u privatne, kako bi se naviknuo na društvo ostale djece te da izbjegnem ili bar ublažim probleme vezane uz adaptaciju na boravak s većom skupinom djece. Naravno, željela bih da adaptaciju prođe prije rođenja druge bebe.
U Gajnicama sam i zasad mi zbog blizine dolaze u obzir dva privatna vrtića. Jedan od njih je Kućica. Njih još nisam stigla kontaktirati, pa ne znam puno o njima. Drugi vrtić je onaj u okrugljačkoj koji se reklamira kao "mini vrtić", a to u stvari jedna teta u svojoj kući čuva šestero djece različite dobi. Nju sam kontaktirala, djeluje kao vrlo ugodna osoba, soba u kojoj čuva djecu je uredna, ima i svoje dvorište sve izgleda OK. Sama se nahvalila kako je radila u privatnom vrtiću i da je bila jako dobra. Međutim ne sviđa mi se što je inzistirala da na razgovor dođem nakon što roditelji odvedu djecu, tako da nisam imala prilike vidjeti kakva je situacija kad su i druga djeca tamo.
Kod vrtića kućice ne sviđa mi se što nemaju svoje dvorište i sve mi djeluje nekako skučeno. Ne znam kakve su tete ni grupe. Čini mi se da je za početak za mog malog bolja manja grupa, ali dok ih ne kontaktiram i ne raspitam se o svemu nemogu stvoriti nikakav sud o tom vrtiću.
Zanima ima li tko kakvih iskustava u vezi s ovim dvama vrtićima?
Svaka informacija je dobrodošla.![]()