Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Koji bi mi privatni vrtić u Gajnicama preporučili?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Koji bi mi privatni vrtić u Gajnicama preporučili?

Mama sam 18 mjesečnog dječaka, a sredinom 7. mj. dolazi još jedna beba. Nadam se da ću starije dijete uspjeti upisati u državne jaslice, ali za svaki slučaj razmišljam o tome da ga prije toga upišem u privatne, kako bi se naviknuo na društvo ostale djece te da izbjegnem ili bar ublažim probleme vezane uz adaptaciju na boravak s većom skupinom djece. Naravno, željela bih da adaptaciju prođe prije rođenja druge bebe.

U Gajnicama sam i zasad mi zbog blizine dolaze u obzir dva privatna vrtića. Jedan od njih je Kućica. Njih još nisam stigla kontaktirati, pa ne znam puno o njima. Drugi vrtić je onaj u okrugljačkoj koji se reklamira kao "mini vrtić", a to u stvari jedna teta u svojoj kući čuva šestero djece različite dobi. Nju sam kontaktirala, djeluje kao vrlo ugodna osoba, soba u kojoj čuva djecu je uredna, ima i svoje dvorište sve izgleda OK. Sama se nahvalila kako je radila u privatnom vrtiću i da je bila jako dobra. Međutim ne sviđa mi se što je inzistirala da na razgovor dođem nakon što roditelji odvedu djecu, tako da nisam imala prilike vidjeti kakva je situacija kad su i druga djeca tamo.
    Kod vrtića kućice ne sviđa mi se što nemaju svoje dvorište i sve mi djeluje nekako skučeno. Ne znam kakve su tete ni grupe. Čini mi se da je za početak za mog malog bolja manja grupa, ali dok ih ne kontaktiram i ne raspitam se o svemu nemogu stvoriti nikakav sud o tom vrtiću.

Zanima ima li tko kakvih iskustava u vezi s ovim dvama vrtićima?
    Svaka informacija je dobrodošla.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj je u Kucici, evo skoro mjesec dana(sa prilagodbom). Jaslicari su odvojeni,tete su mi super. Nemaju nazalost svoje dvoriste (rijetko koji privatni ima) al kad je lijepo vrijeme idu vani. Ja sam sa njima super zadovoljna zasada. Imas i onaj vrtic Lu u Stenjevcu.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

E da,ne znam koliko ih je upisano (mislim da 15) al dnevno ih dode nekih 8-9.

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ovak... moja necakinja je isla u taj mini vrtic dok nisu dobile mjesto u drzavnom i moram ti reci da moja sogorica i nije bas bila presretna.... cesto bi dosla po malu iza pola 5...a teta je vec bila "ljuta" (ipak zena radi do 4 na drugom kraju grada) a pri upisu se nije spominjalo da je radno vrijeme do tad i tad.... mislim....

Nadalje, zena sama kuha za sve njih i cijelu obitelj tako da za to vrijeme mogu samo pretpostaviti kako se moze zabaviti i posvetiti djeci....

Cesto je mala bila sva mokra i zmazana....a u to vrijeme kad je ona isla bilo je oko 6-ero djece, a svi oko godinu, dvije dana.... a zena samo jedna...

Nije mi to bas neka fora...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Znam da roditelji razmišljaju o svakakvim varijantama za čuvanje svog djeteta. Isto tako znam da se ljudi svakojako snalaza da zarade novce i ne podcjenjujem ničiji rad, ALI...
    Čuvati kod kuće 5-6 djece je u krajnju ruku ilegalnu, dalje, nema nikakvu dozvolu za rad sa djecom, nikakav nadzor. Ona u stvari ima vrtić, ali smatra da je ona nešto posebno i ne podliježe nikakvim zakonima.Tu je i pitanje sigurnosti i pitanje odgovornosti. Na žalost takvo pitanje se postavlja tek kada se nešto dogodi.
    Ta osoba je ili vrlo hrabra ili nepromišljena, daleko od odgovorne.
    Iskreno se nadam da je toj djeci tamo lijepo i da su roditelji zadovoljni, nemam ništa osobno protiv. Ja gledam sa stručne strane, a tu se javljaju mnoga pitanja. Kada ta osoba kuha, kakvi su joj sanitarni uvijete. Npr u vrtiću su jako strogi što se tiče unošenja hrane u vrtić. Osoba koja ima dodir sa hranom mora imati dva puta godišnje sanitarnu kontrolu, posebnu odjeću za kuhinju, sva hrana mora biti kontrolirana itd
    Ako se slučajno dogodi slučaj trovanja, tko snosi odgovornost?
    Dalje se postavlja pitanje, što da se nešto desi teti, bolest, nesvjestica, a ona sam sa svom tom djecom.
    Uf, toliko je toga...
    MOje pitanje je kako se roditelji usude ostaviti dijete na takvom mjestu?
    Bez ikakvog papira, bez ikakvih dozvola, programa.
    Imati vrtić , tj odgajati tuđu djecu je velika odgovornost.
    NIkada ne bi dala dijete na takvo mjesto, niti bi se ikada usudila sama nešto tako činiti

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Veki ti je dobro odgovorila. Ja sam isto našla oglas za tu igraonicu, ali
    čim sam skužila da to nije baš sve legalno kod mene nije dolazilo u obzir.
    Isto je rekla da dođem vidjeti nakon što djeca odu doma - to me odmah odbilo, zvuči kao da nešto skriva. Pitam kako se zove vrtić - nema imena, to je zapravo vrtić pod krinkom neke igraonice.
    Moj sin je isto u Kućici, još malo dva mjeseca, jako sam zadovoljna. Nadam se da ćemo dobiti u kvartu mjesto za najesen, zbog cijene i lokacije, ali me strah novih odgakateljica, ove su nam super.
    Moj glas je definitivno za Kućicu.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Koji bi mi privatni vrtić u Gajnicama preporučili?

Citiraj bubicina mama prvotno napisa
    Drugi vrtić je onaj u okrugljačkoj koji se reklamira kao "mini vrtić", a to u stvari jedna teta u svojoj kući čuva šestero djece različite dobi.
    :shock: prestrašno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj gusi-gusi prvotno napisa
    Isto je rekla da dođem vidjeti nakon što djeca odu doma - to me odmah odbilo, zvuči kao da nešto skriva.
    malo OT- ali meni je ovo baš suprotno. Užasava me "nepisani običaj" prema kojem tete u vrtićima i učiteljice u PB, s vrata svakodnevno "malo porazgovaraju" s roditeljima i obave informacije u hodu i tako recimo 25x dnevno za to vrijeme je posve sporedno što ostala djeca u skupini rade.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj sin je isto u Kućici, još malo dva mjeseca, jako sam zadovoljna. Nadam se da ćemo dobiti u kvartu mjesto za najesen, zbog cijene i lokacije, ali me strah novih odgakateljica, ove su nam super.
    Moj glas je definitivno za Kućicu.
    O.T. U jaslicama? Ide sa mojim onda

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala svima na savjetima i prijedlozima

U petak smo bili u dv Kućica. Moram priznati da mi se tamo sviđa. Ravnateljici nije smetalo da dođemo dok su djeca tamo. Čisto je i uredno, sva djeca djeluju zadovoljno. Čim se neko dijete zaplače, tete reagiraju. Mali je bio s nama i odmah se počeo igrati sa svim što je mogao dohvatiti i sve je razgledavao. Jedino je bed što su sad popunjeni, ali kažu mi da u 9. mjesecu uvijek ima mjesta. Znači ako ne upadne u državne jaslice može tamo bez problema što . Za ovih par mjeseci preko ljeta bumo vidjeli kako ćemo, ako zagusti pomoći će mi mama.

S obzirom na sve teta u Okrugljačkoj definitivno otpada kao opcija.

Za vrtić Lu sam čula, ali on je malo dalje, ipak probat ću i njih kontaktirati.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj je onaj najglasniji Salim se...
    Drago mi je da vam se svida tamo,ja sam stvarno zasada jako zadovoljna njima.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    Isto je rekla da dođem vidjeti nakon što djeca odu doma - to me odmah odbilo, zvuči kao da nešto skriva.
    malo OT- ali meni je ovo baš suprotno. Užasava me "nepisani običaj" prema kojem tete u vrtićima i učiteljice u PB, s vrata svakodnevno "malo porazgovaraju" s roditeljima i obave informacije u hodu i tako recimo 25x dnevno za to vrijeme je posve sporedno što ostala djeca u skupini rade.
    Pa nije ni to dobro, ali ja sam to odmah usporedila s situacijom kad sam išla pogledati kako je u Kućici - tamo sam bila kad su obje odgajateljice u grupi i ravnateljica, s kojom sam obavljala razgovor i koja me uputila u sve, a odgajateljice su se bavile djecom.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa
    O.T. U jaslicama? Ide sa mojim onda
    Super, nadam se da su si dobri .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •