Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: povraćanje + broljev - bez temperature ?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno povraćanje + broljev - bez temperature ?

cijelu noć smo budni - red povraćanja, red proljeva.
    što god stavi u usta odmah u luku paovrati, sad već samu sluz povraća, strašno. temperature nema, ništa ga ne boli, osim što je iscrpljen.
    ja se nadam da nešto od te vode koju pije i ostane u njemu, plaši me dehidriranje. Što bi to moglo biti? Imamo još dve ure do pedijatrice. Jel moguće da je rota bez temperature?
    Postoji li nešto što bih mu mogla dati da se to smiri? probala dati kamilicu, ispovračao ju momentalno

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

joj čak sam i naslov uspjela zazeznut

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

iskreno ne znam što je to, ali vezano za kamilicu - jedna pedijatrica nam je rekla da bolje ne, već je bolje dati šipak (ne toplo ili vruće jer isto potiče na povr., već mlako);
    za proljev je dobar čaj od dunje
    sve pomalo piti.

da mu date rehidromiks?

nazovite pedijatricu i provjerite.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moguće je. Mnoge crijevne viroze (ne nužno rota) dolaze bez temperature.

Može biti i nešto drugo - moj stariji je zaradio salmonelu, 10 dana ga je intenzivno držalo (proljev/povraćanje) a od temperature ni T. I nismo se tog jada mogli riješiti 3 mjeseca... No, obična viroza je vjerojatnija stvar.

Najveća opasnost je da dijete dehidrira. Mi smo davali tekućinu (voda+rehidromix ili samo voda prokuhana) NA ŽLIČICU ili na slamku, često, ali minimalne količine. I onaj (kršitelj koda)ov sok od mrkve sam imala doma iako su ga moji dečki mrzili iz dna duše (ORS 2000 ili tako nekako).

Pedijatricu NAZOVI prije nego odeš onamo. Objasni situaciju, reci da dijete ne može čekati na red, već da bi bilo dobro da ga odmah pogleda, da se ne patite u čekaonici.

Sretno!

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

je li proljev zelen?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ajme peterlin beskrajno ti hvala na ovom savjetu da zovem pedijatricu, nije mi to uopće palo na pamet :/
    dakle ona kaže da pomješam pola čaše coca-cole s vodom i da mu to dajem na žličicu svaki 15 minuta, da će od toga prestati povraćanje. I da odem po rehidromix u apoteku, neka to pije. neka mu ne dajem danas jesti, nego sutra po malo. Ne moramo dolaziti.
    Sad sam mu dala jednu žličku te cole s vodom, morala ići kupit kolu, mi to nikad nemamo doma, nije još nikad probao. Užas, veli da pika, ne znam dal će htjet opet.

nije zeleni proljev, boja je onako standardna samo što smrdi kao kuga

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam djeci davala colu, ali moja kuma jest - rješenje za pikanje je da promiješaš dobro žličicom da sav CO2 izađe van...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako ti neće dobrovoljno piti rehidromix, otopi ga u manjoj količini vode od propisane i daj mu na špricu kao lijek 5 po 5 ml, ne puno odjednom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •