-
Savjeti o ručku
A, L i K imaju 18 mjeseci. Sve obroke normalno jedu osim ručka. Zapravo s A nema problema, on je gurman, ne znam šta ću s L i K. Evo kako to izgleda kod njih:
oko 7h: kruh sa sirnim namazom, džemom i mlijeko
9-9.30 jogurt ili voćka
12 bočica mlijeka
oko 14.30-15h ručak: kod A sve prolazi, kod L tako tako a K jednostavno ništa neće. Ponekad prođe ako u ručak stavim jogurt a ponekad K i to bojkotira. Onda ništa ne dobije do popodne, njoj to ne smeta.
17-18 jogurt voćni ili obični, voćka
oko 20h večera: griz od kukuruza, ječma, raži ili pšenični, sirni namaz uz kruh, keksolino.
A ima 11,2, L 10, 2 a K 9,3 kg.
Danas mi je pedijatrica rekla da bih im trebala ručak dat u podne i odvikavat ih od te bočice u podne. Probala sam, nije išlo. Znam da ne mogu to uspit u jedan dan, ali... Puno sam sama s njima, dadilja mi je otkazala prije 2 tjedna, pomogne mi jedna susida, teško mi je sve to izvest i organizirat. Planiram ih na jesen dat u jaslice a znam da je tamo ručak oko 12h. Moj L jednostavno ne može jest na žlicu kad je umoran, ponekad se dogodi navečer da plače od gladi a ne može jest i onda mu damo bočicu. POpije je i mirno zaspe.
I još nešto, A i K zaspu u hranilici a L odnesem u krevet, uzme medu svoga, pustimo priču i on uskoro zaspe. To je oko 12. Navečer kod L isto a A uzmem kod sebe na krevet i onda brzo zaspe a K uzme otac pa i ona ukskoro zaspe. Kako vaši?
-
Ja imam iskustva sa samo jednim malim nejedačem, ali ti iz svog iskustva mogu reći sljedeće:
Tvoja pedijatrica ima pravo. Moj L. (koji sad ima dvije godine i osam mjeseci) je počeo ozbiljnije jesti tek kad sam mu u potpunosti ukinula bočicu, a to je bilo negdje oko godine i pol. Zasitio bi se mlijeka i normalno da nije htio jesti. Nije išlo preko noći i zahtijevalo je vremena i truda, ali se na kraju isplatilo. Pokušaj se nekako organizirati da stvarno pomakneš taj ručak. Ako su oko 12 preumorni za jesti, daj im ručak u pol 12 ili u 11. Ili onaj jutarnji međuobrok pomakni na 11, pol 12, stavi ih spavati, pa im onda kad se probude daj ručak kao što sad radiš.
Inače imate super ritam. Mi se još nismo pomakli od tri obroka dnevno: oko 9 doručak, oko 15 ručak, oko 20 večera. Ako mu između dam bilo što, uključujući i sok, mogu zaboravit da će sljedeći obrok pojest.
-
Je li tvoj L i dalje pije mlijeko na bočicu ili si mu bila ukinila samo onu za uspavljivanje?
-
evo kak smo si mi posložili obroke.....moji su sad 28 mjeseci....količinski relativno ok pojedu ali uglavnom zafrkavaju u toku obroka...jaaaako teški su za probat nove stvari...
6:30-7:00...boca mlijeka (nemam ideje kak da se toga riješim iako mi to olakšava ujutro obzirom da je R uuuužasno nervozan kad je gladan)
9:00...kruh, sirni namaz, domaći pekmez, maslac
11:00...juha (mesna, povrtna, ajnpren)
spavanje od 12:00-14:00
14:30...ručak
17:00...griz pšenični, od pira, običan jogurt s kukuruznim pahuljicama, ponekad gotov puding (kad mi se žuri nekud)
20:00...boca mlijeka
ako smo između 17 i 20 doma onda oko 19:00 dobe još nešt na kruh, a ako nismo onda usput odemo do pekare pa uzmemo tamo nešt ili nosimo sa sobom banane, kekse,...
od voća jedu samo bananu, jabuku (R i B), grožđice i brusnice...ostalo NIŠTA :/
moji su isto mrvice, ne znam točno al imaju oko 12 kg...
-
Adriana, ja sam mu bočicu i adaptirano mlijeko ukinula skroz-naskroz kad je imao godinu i pol. Nakon toga je tekućinu pio i još uvijek pije iz čaše (još je jedno kratko vrijeme u igri bila ona čarobna čašica, a onda normalna čaša), a mlijeko samo kravlje.
-
Osoblje foruma
bruni, ne jedu nikakvo svježe voće ili povrće?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma