Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Odlično iskustvo s Graco 0+

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Odlično iskustvo s Graco 0+

Za sve VAs koji tražite početnu AS pišem svoje iskustvo u želji da nekome pomognem, jer znam koliko sam vremena provela na ovom forumu tražeći najbolje rješenje za početnu AS.
    1.SIGURNOST Prvi uvjet na testovima je ok,
    2. DULJINA KORIŠTENJA- za ovu sjedalicu zaista vrijedi da se može duugo koristiti jer ima nekoliko dijelova koji se skidaju kako bi je dijete što dulje koristilo. (Posljednje otkriće koje sam saznala na ovom forumu je skidanje jednog dijela stiropora čime smo uspjeli dočekati u ovoj AS 78 cm i 10,5 kg i nadam se još koji cm).
    3. BAZA ILI POSTOLJE što svakako preporučam jer je to toliko praktično naroćito za one koji će se puno voziti ulaziti i izlaziti iz auta, i vrlo se lako montira.
    4. TEŽINA Meni je ovo bilo važno i ova AS spada u najlakše tj. 3 kg. Jer s vrmenom kad težina djeteta poraste, težina AS postane jaaako bitna.
    5. CIJENA - vrlo bitno da je cijenom najpovoljnija!!! tj. definitivno ima najbolji omjer vrijednosti i uloženog novca.
    6. DODATCI - Ima sjenilo za sunce, presvlaka je periva u perilici i vrlo se lako skida.
    Eto toliko!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a koji je to model tacno?
    da li pashe na graco kolica (npr. mosaic)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Odlično iskustvo s Graco 0+

Citiraj nia prvotno napisa
    2. DULJINA KORIŠTENJA- za ovu sjedalicu zaista vrijedi da se može duugo koristiti jer ima nekoliko dijelova koji se skidaju kako bi je dijete što dulje koristilo. (Posljednje otkriće koje sam saznala na ovom forumu je skidanje jednog dijela stiropora čime smo uspjeli dočekati u ovoj AS 78 cm i 10,5 kg i nadam se još koji cm).
    Ovo mi nije jasno? To skidanje stiropora je prema uputama proizvođača?Možeš pojasniti na šta misliš?

Inače, uz sve ove pozitivne stvari koje si napisala sa ovom AS, njihove AS rijetko dobro prolaze na testovima, osim prosle godine, kada je model GRACO Logico S HP mit Grundgestell prosao dobro na testu.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Model je Graco junior i mislim da paše na sva graccova kolica, meni to nije bilo bitno jer nisam smatrala pametnim dijete voziti okolo u AS. A kolica sam kupila Mutsy jer mi graccova nisu zadovoljila visinu ručke.

Deaedi naravno da je po uputama proizvođača i tako je označeno na tom dijelu koji se miče, inače on služi da smanuje kut sjedenja,( kao i još jastučić za novorođenče) a kad dijete naraste skida se da bi sjedalica postala dublja.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Cak je Graco logico s hp prilikom koristenja bez baze pokazao najbolje rezultate u dosadasnjim testovima za sjedalice grupe 0+, pa cak i od maxi cosi cabriofix sa easy fix-om (isofix) ili roemer baby safe sa isofixom. Tako da se i bez isofixa i vise nego sigurno dijete moze voziti. :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ovo mi nije jasno? To skidanje stiropora je prema uputama proizvođača?Možeš pojasniti na šta misliš?
    Ispod navlake na mjestu guze postoji jedan dio od stiropora koji se miče.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne bi ni ja dete vozila naokolo u AS, ali ako zaspi u kolima, najlakse je prikopacati AS na kolica i ne buditi

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pridružujem se zadovoljnima ovom AS
    P. će uskoro napuniti godinu dana, ima 13 kg i 80 cm i još stane u nju! Izvadili smo stiropor ispod guze
    Uskoro ćemo preći na kategoriju 9-18 ( Romer king plus), zasad se još vozi u Graco 0+. Još se ne ustaje samostalno i bolje je da se vozi obrnuto od smjera vožnje bez obzira na težinu.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj imela prvotno napisa
    Još se ne ustaje samostalno i bolje je da se vozi obrnuto od smjera vožnje bez obzira na težinu.
    pa nije baš. AS 0+ je testirana i predviđena za dijete do 13 kg. kada dijete ima više od 13 kg ne smije se više voziti u toj sjedalici. ukoliko se dijete teže od 13 kg ne diže samostalno na noge, jedini izbor je kombinirana sjedalica.

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pridružujem se pohvalama, po svemu sam bila oduševljena s njom, davala je dojam apsolutne sigurnosti, održavanje je bilo super lako, nakon dvoje djece i dalje je bila bez imalo pohabanosti bez obzira i što se često iznosila iz auta, prenašala, nanašala, koristila ponekad i na kolicima itd. Pored svega toga ona je i dalje bez ogrebotine pa se sad treće dijete vozi u njoj.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    Još se ne ustaje samostalno i bolje je da se vozi obrnuto od smjera vožnje bez obzira na težinu.
    pa nije baš. AS 0+ je testirana i predviđena za dijete do 13 kg. kada dijete ima više od 13 kg ne smije se više voziti u toj sjedalici. ukoliko se dijete teže od 13 kg ne diže samostalno na noge, jedini izbor je kombinirana sjedalica.
    Dobro, ona je na granici, nije prešla 13 kg i mislila sam da nije problem još koji dan voziti se u 0+. Činilo mi se sigurnije :/

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    Dobro, ona je na granici, nije prešla 13 kg i mislila sam da nije problem još koji dan voziti se u 0+. Činilo mi se sigurnije :/
    ako nije prešla 13 kg onda je apsolutno sigurnije, imaš pravo. ali kad pređe 13 kg trebate se odlučiti za sljedeći korak a taj će ovisiti o stupnju razvoja djeteta.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala na savjetu.
    Nadam se da će uskoro ispuniti sve uvjete za prelezak u sljedeću kategoriju

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Citiraj nia prvotno napisa
    Vau!!
    A baš sam razmišljala kako neće J još dugo biti u njoj i da ćemo morati kupovati neku 0-18.
    Najljepša hvala na ovoj informaciji!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jeste da smo sitniji ali moj E se do danas vozio u ovoj AS (zahvaljujući ovom stiroporu) i baš danas smo je ostavili u vikendici i namontirali novu Tobicu
    E. ima punih 20 mj.

Tetka Bo

Početno

Podižem temu!
    čitam o autosjedalica, i što više čitam manje znam....

ovdje me zbunila jedan stvar...
    na testovima je GRACO LOGICO S HP ocijenjena jako dobro i tu ju je netko nahvalio...

netko drugi je spomenuo GRACO JUNIOR (ili tako nešto) koju se može kupiti u TL...
    te dvije AS nisu iste?
    molim pomoć...
    taman kad sam mislila da sam našla dobru sigurnu AS ( i pri tom prihvatljive cijene) nisam sigurna je li to ta....

ovo je sjedalica koju se može naći u TL, ali uopće neznam koji je to model i kako je ocijenjena na testovima
    http://www.turbolimac.com/Products/T...-95971959.aspx

pliz pliz pliz pomagajte!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

što se tiče logico s hp i junior modela pronašao sam sljedeće:

Under the line of Graco Group 0+ category there are two major Infant car seats available such as Graco Logico S HP car seat and Graco Junior Baby. They differ from most important functional aspects such as seating position, safety harness system and other standard measurements. It is a rearward facing car seat and suitable for baby weight up to 13 kg i.e. from birth till 15 months. This Graco car seat enables new parents to click the car seat into and out of the pushchair without disturbing the baby when she is taking a long nap.

It is the updated version and has couple of improvements such as colour coded indicators using bubble and soft fabric deep seating position. This infant car seat is specially designed to give new parents the comfort of easy installation using baby car seat base, which is separately sold by Graco. It is available in three colour-ways such as Air, Autumn and City.

ovaj model Grazia koliko sam vidio po netu ide u kompletu s kolicima i pod imenom Grazia se baš ne spominje. ono što mene muči kod te sjedalice je da uz nju piše još uvijek samo stara EC regulativa R44/03 umjesto sad već sasvim uobičajene i novije R44/04

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •