Kako doznajete rezultate svog papa testa? Nazovete gin ili oni kažu da će u slučaju lošeg nalaza nazvati vas? Ili odete do ginića i tražite da sami vidite nalaz?
Ja sam bila ovaj prvi slučaj-zvala sam za rezultate. Jučer sam tražila na uvid svoj papa test od prošle godine, koji je kao bio uredan, a ja godinu dana poslije imam cin III. A na papiru lijepo napisano "6 mj" i u kućici isto tako prekriženo 6. Isto tako prekriženo "upala".
Ništa od toga meni sestra nije rekla. Rekla mi je samo da je papa uredan. I ja sam se na sljedećoj papi pojavila za godinu dana, kao što se i radi kod urednog nalaza. Da mi je rečeno da je citolog napisao papa za 6 mj., naravno da bih je napravila za 6 mj i vjerojatno bi cin bio manji.
Što reći? Izvikala sam se na sestru, ona se ispričavala da vjerojatno nije imala papir ispred sebe, jer da su oni samo javili da je papa uredan i ona to prenijela meni. Pa sam onda još vikala, kako može ženama prenositi rezultate bez papira ispred sebe?
I rekla je da više neće tako raditi.
Svejedno, ja sam vjerovala i opekla sam se. Preporučam svima da tražite OSOBNI uvid u rezultat, jer bi meni možda situacija bila drugačija da sam tako napravila.