-
uvid u papa test
Kako doznajete rezultate svog papa testa? Nazovete gin ili oni kažu da će u slučaju lošeg nalaza nazvati vas? Ili odete do ginića i tražite da sami vidite nalaz?
Ja sam bila ovaj prvi slučaj-zvala sam za rezultate. Jučer sam tražila na uvid svoj papa test od prošle godine, koji je kao bio uredan, a ja godinu dana poslije imam cin III. A na papiru lijepo napisano "6 mj" i u kućici isto tako prekriženo 6. Isto tako prekriženo "upala".
Ništa od toga meni sestra nije rekla. Rekla mi je samo da je papa uredan. I ja sam se na sljedećoj papi pojavila za godinu dana, kao što se i radi kod urednog nalaza. Da mi je rečeno da je citolog napisao papa za 6 mj., naravno da bih je napravila za 6 mj i vjerojatno bi cin bio manji.
Što reći? Izvikala sam se na sestru, ona se ispričavala da vjerojatno nije imala papir ispred sebe, jer da su oni samo javili da je papa uredan i ona to prenijela meni. Pa sam onda još vikala, kako može ženama prenositi rezultate bez papira ispred sebe?
I rekla je da više neće tako raditi.
Svejedno, ja sam vjerovala i opekla sam se. Preporučam svima da tražite OSOBNI uvid u rezultat, jer bi meni možda situacija bila drugačija da sam tako napravila.
-
jooj, žao mi je
ja isto uvik zoven telefonom pa pitam :/
-
Ja nazovem, sestra mi kaže kakav je (upalu ako je IIa računaju kao uredan i na njemu piše b.o., a za IIb ide terapija). Vidim ga prvi sijedeći put kad idem ginekologu.
-
Ja do prije godinu dana nikad nisam vidjela kako izgleda nalaz pape. Isto sam uvijek dobivala informaciju : sve OK.
Onda su nas iz firme poslali na sistematski tako da sam dobila u ruke svoj nalaz pape. Uglavnom, ja se sva unezverila jer je bio križić u toj kućici "upala". Otišla svom giniću u roku 24 sata sva u panici da bi mi on rekao da je to normalan nalaz :? . Onda sam pregledavajući papir vidjela negdje na drugom kraju papira da piše b.o.
Ove godine nalaz mi je isti, križić kod upale, b.o.
-
-
meni isto kazu samo - uredan. sto meni znaci - kontrola za godinu dana (default)
i tako prosli put nes sam cekala sa kartonom u ruci, i povirim ja - a ono isto pise kontrola za 6 mjeseci. pitala sam onda ginekologa zasto to pise pa je on rekao dobro onda dodi za 6 mj na kontrolu
nije mi bas jasno, jer ja nisam razumila nista na cijelom papiru osim tih 6 mj, pa nisam znala zbog cega...
-
ja obavezno pitam doktore da mi daju fotokopiju od svakog vaznijeg nalaza koji uradim.
ponekad je tesko, uzdisu, ili medicinske sestre nemaju vremena, ponekad su u pitanju neke slike etc. sto je malo teze da se fotokopira, ali u principu se malo po malo sakupi hrpa vaznih informacija, a to je jako vazno ako zelite jos sa nekim da prodiskutujete svoje stanje ili mozda promijenite doktora...tako da ja pitam bez pardona
ne znam da li je i kod vas tako, ali mogu lako da zamislim da svako ima pravo na uvid u vlastiti zdravstveni karton, a narocito ima argumente u ruci svako ko placa privatno...
-
Ja rezultate svog papa nalaza ne mogu saznati telefonom. Sestra neće reći, jer kaže- može zvati bilo tko i predstaviti se da ste vi. Nalaz je osobne prirode i možete ga dobiti u ruke samo osobno. Dakle, od sestre dobijem nalaz i odmah ga nosim ginu da ga on vidi. Gotovo za 5 min., samo eto- mora se osobno.
-
ja uglavnom nazovem i pitam, a prošli put se potrefilo da sam bila na pregledu kad mi je očitavao nalaze i isto je pisalo kontrola za 6mj i mogu ti reći da si mi dala dosta za misliti.
-
-
Osoblje foruma
pa to mora stajati kod vas doma, socijalni gin svaki mi uvijek daje nalaze??!a samo sebi prepiše u karton(ili sada na komp) :?
ja nazovem, a kad imam vremena odem po nalaz.
-
Da, meni se isto čini da su za socijalne giniće upale normalan nalaz i da to ne treba liječiti. Ja u to više ne vjerujem, svaka upala se treba liječiti, i treba napraviti briseve da se vidi ima li bakterija koje uzrokuju upalu ili su u pitanju kronične gljivice koje isto mogu uzrokovati upalu.
Ja sam prvi put (kod privatnika) saznala da imam veliku ranu na rodnici, od poroda. Takve rane mogu biti plodno tlo za prodor bakterija. Moj socijalni ginić mi to nikad nije rekao.
Ja sam još za taj papa platila 90 kn, da bude brže, a ona se meni ne udostoji pročitati nalaz kako spada.
Moj gin je poprilično za promijeniti, jedino me drži što hoće napraviti briseve bez problema, i uglavnom što ga tražim, napravit će. Ne znam kako će se ponašati doduše, kad dođem drugi put, jer sam jučer stvarno poludila u ordinaciji, doduše, vikala sam samo na sestru.
Eh, da još mi on veli, bio nedavno na nekom kongresu, konferenciji, šta li, o HPV, i navodno je sad preporuka da se kod urednog pape kontrole rade svake DVIJE godine, i da on sad tako preporučuje ženama. Ja mu kažem pa nemojte, pa je li vidite što se meni dogodilo, a on meni da takve su preporuke. :shock:
I sad tako preporučuje ženama. :/ Stvarno ne znaš što bi rekao.
-
-
Uglavnom idem osobno vidjeti nalaz i dr. me uvijek pita da li ga hoću za doma, ili da ga stavi u karton. Ako nemam vremena dolaziti, nazovem telefonom, onda obično tražim i dr. na telefon da mi on očita nalaz.
-
nazovem pa mi sestra kaže. Kad dođem idući put da mi nalaz.
Smo kod mene taj idući put nikad nije na vrijeme
Kad je nalaz uredan kasnim bar godinu dana, a kad nije onda se malo discipliniram.
-
Ako je označeno ono reaktivne promjene povezane s upalom, to je uredan nalaz, tj. to ima svaka spolno aktivna žena (odnosi se na uobičajeno promijenjene stanice kod žena koje su spolno aktivne) - to mi je nekoliko ginekologa potvrdilo.
-
Dodje mi doma u poštanski sanducic, na poledjini nalaza je pojasnjenje i ev. preporuka za neku terapiju ako je potrebna kod nekih manjih upala npr. Gardnerella v. i sl.
Ako je nesto ozbiljnije dr. obavezno nazove...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma