Kao prvo, zahvaljujem Neni za preporuku knjige Zeleno za zdravlje i MGrubi na linku za stranicu (sirova hrana forum) na kojoj sam skinula tu knjigu (sada vidim da ju je flower stavila ).
Prošli tjedan sam uglavnom miksala voće, a danas sam bila kod svojih na selu i donijela zelenjavu tako da sutra krećem sa zelenim.
Za početak donijela sam si listova mrkve, cikle, celera i blitve.
Pitanje: u receptima uglavnom piše špinat, može li i blitva?

Već dugo nisam bila ovako motivirana za nešto po pitanju zdravlja i prehrane ali sada baš imam volju, kao da cijeli moj organizam vapi za promjenom - osjećam se generalno loše, bole me stopala, trnu mi leđa, imam migrene, umorna sam i ovisna o slatkom (imam osjećaj da će ovo sa slatkim ići najteže jer ja uglavnom jedem i volim zdravu hranu, izuzev dosta slatkog).

Samo, nemam onaj mikser što je V. Butenko opisala, imam štapni i onaj obični mikser koji ima nastavak s nožem pa ću probati s njima, nadam se da ću uspjeti (flower mi je dana nadu ).

Ujutro miksam svoj prvi zeleni sok! (Asocijacija na te zelene sokove mi je uvijek - scene iz američkih filmova gdje su oni koji miksaju takve sokove odreda neki freakovi.)