-
da li promijeniti vrtić?
Imam klinca od 4 godine i 3 mjeseca, vrlo normalno, druželjubivo dijete s izrazito razvijenom memorijom. Upisali smo ga u vrtić u koji evo, nažalost, i nakon 9 mjeseci ne voli ići. Ide bez nekog otpora, ne buni se, ali s nikakvom radošću ne odlazi (mislim daprikriva nelagodu), niti dolazi s ikakvim impresijama. Upao je u već formiranu grupu i nešto su starija djeca. Jasno mi je da se cijeli svijet ne vrti oko njega i dali smo ga u vrtić da vidi i drugačija iskustva od onih u kući i u krugu voljenih. Ali, tete u vrtiću su uspavane, samo crtaju, crtaju, niti jedna pjesmica, predstava, zadatak ... Uz to nema nikakvog roditeljskog sastanka, nego ako iskrsne neki problem rješava se na hodniku u hodu.
Pitam jučer jednu od njih kako moje dijete. A nikako, ne uklapa se, solira, doći će to na svoje veli ona crtajući vodenima po pairu i ne gleda me u oči. Ja velim da znamo doma sve klince imenom i prezimenon, dakle ima neki društveni život. Uostalom jako voli djecu izvan vrtića, sad što je to tamo tako neprivlačno. Kažem joj dalje jeste li primjetili da čita i piše. Žena veli ne. Pa sad ok, ali! Ne mislim da bi tamo trebao doktorirati, ali, k vragu, čak se dobro ni ne zabavlja. Rekao mi je da dečki imaju malo grubu šprehu. Da li da promjenim vrtić i na jesen sve nanovo negdje drugdje ili je i drugdje ovako?
Oprostite što sam bila duga.
-
u našem je vrtiću puno djece na 1 tetu ( oko trideset) :/ . mješana je grupa 3-7 godina....mislim da tete u ovakvim situacijama ni ne mogu nažalost posvetit puno pažnje pojedinom djetetu...što je naravno na štetu djeteta jer dijete uopće ne dolazi do izražaja kao individua.
ali to da teta nije ni primjetila da ti dijete piše i čita i da te teta ne gleda u oči dok priča s tobom to mi je ipak malo previše....
mi smo isto imali malo problema sa prilagođavanjem...evo i danas nakon dvije godine vrtića mala neće reći da voli vrtić...ali znam da ne "solira" u grupi već se dobro uklopila i ne plače mi ujutro kad je ostavljam...ali da ne bi radije bila kući ....znam da bi ! tete su jako srdačne i uvijek pročaskamo na hodniku par minuta....imamo par roditeljskih...2 radionice..i završnu predstavu na kraju godine...prošlogodišnja je baš bila lijepa ..vidi se da su se trudile tete...a imamo i veliku dvoranu i ciciban sport....
nemoj mislit da naš vrtič nema i mana...ima vjeruj mi ...od loše organizacije (tj. katastrofalne) preko ljeta...velikog broja djece...ima i par teta iz drugih skupina koje mi baš nisu "legle"-nešto slično ovim tvojima..onda nema klime a vrtić cijeli u staklu-u 5-6 mjesec ne možeš živit od vručine...pa onda loše organizirano spavanje...djeca su ČESTO bolesna..malo se izlazi vani....al šta ćeš to je tako...samo danas je kod nas nažalost situacija takva da ne možeš birat....ja sam obišla 10-15 vrtiča prije upisa da ispitam malo teren a na kraju sam se jedva uspjela upisat nakon žalbe!
iskreno rečeno mislim da bih na tvom mjestu promijenila vrtič....ili bi malo više "gnjavila" tete(koje su ipak NAJVAŽNIJE u cijeloj ovoj priči)...a ako se ne trgnu onda bih išla u istraživanje drugih vrtiča i prebacila diijete u neki vrtić gdje će se tete VIŠE potrudit da se dijete uklopi i negdje gdje možda imaju i neke sportske aktivnosti i sl....
-
ma, promjen vrtića je zadnja opcija, ali ta površnost me razoružava. inače su uvjeti boravljenja fantastični. e, vidiš, to dagnjavim tete mi nije palo na pamet. ma, ne znam. čak ih j sada jako malo u grupi 10ak jer su praznici i ona opet dudla svoje crteže i vodene bojice.
-
Ako si zadovoljna vrtićem traži promjenu grupe, imaš pravo na to.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma