Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Pranje memorijske pjene (jastuk)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Pranje memorijske pjene (jastuk)

Našla sam u podrumu, pri iseljavanju, jastuk od memorijske pjene. Valjda se to tako zove, ono stisneš, pa se polako vraća u prvotni oblik.
    Koristila bih ga, ali tek kad ga dobro operem. Na njemu ne piše ništa, na netu kažu da se pere samo navlaka (nema je), pa me zanima jel netko to već prao i liči li na išta poslije pranja?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napisah post, ali negdje nestade :? ...
    Pa da ponovim: moja mala je jednom povratila po takvom jastuku, i to obilno pa nije dolazilo u obzir da ga samo prebrišem, nego sam ga išla prati. Međutim, nisam nikako uspjela istisnuti vodu iz njega, a gnječila sam ga svako malo. Nakon par dana sušenja (na zraku i relativno na suncu) jastuk se usmrdio i morala sam ga baciti . Izgleda da ta voda iz njega nije mogla niti iscuriti niti ishlapiti. Dakle, pranje ne preporučam.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nazovi odeju ili neki takav dućan i pitaj.
    (ali bojim se da ćeš dobiti savjet za koji je audrey napisala da nije baš djelotvoran)

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo kaj čika gugl veli
    Can I wash my Memory Foam?

You can, but we don’t recommend it because it will take days to dry due to the thousands of cells within the structure.

If you do wash it, then do it by hand, gently, in a bath of warm water with mild detergent. Rinse out, gently, with pure water, and then dry on a flat top. Do not expose it to direct light.

Never use a washing machine, or tumble, or spin dry because it may break up the cell structure and as well foam can heat up and catch fire if in a spin dryer!
    i još tu http://www.howtocleanstuff.net/cloth...h-memory-foam/ cijeli niz savjeta kako čistiti madrace i jastuke od memory pjene

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hehe, a ja guglala "memorijska pjena". Nije mi engleski pao na pamet.
    Tnx.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •