Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Torta od sira

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Torta od sira

Dobila sam ovaj fenomenalan recept od prijateljice koja kao i ja voli napraviti nesto na brzaka pa bi ga podijelila sa svima vama. Radi se o torti koja se ne pece.
    Sastojci:
    250 g. cokoladnog biskvita (keksi)
    100 g maslaca
    1 salica od jogurta secera u prahu
    1 vrhnje za slag
    1 kesica zelatine
    2 zlice nuttele
    250 g. philadelphia sirnog namaza
    voce i slag za dekoraciju

priprema:
    Cokoladni biskvit sameljite (mozete upotrijebiti i petit beure kekse),pomijesajte sa otopljenim maslacem i pritisnite u kalup za tortu.Stavite u frizider na dva sata da se stisne.
    U medjuvremenu smiksajte sir,secer,vrhnje za slag i zelatinu. Zelatinu naravno izradite po uputi na kesici.Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte 2 zlice nuttele.
    Na stisnuti biskvit stavite bijelu kremu, tamnu kremu a na vrh a dio slaga mozete iskoristit kao dekoraciju. U original receptu na vrh idu jagode ali super se slaze i sa kriskama jabuke ili banane.

U slast !
    p.s Torta je dosta plitka pa koristite uzi kalup !

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mmmmmmmm. Moja najdraža torta. Thanks.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je nesto slicno, ne znam jel se spominjalo.
    probala neki dan...preprefina.
    e da, probala sam i malo manje secera dodat. ali nije to to, valjda tolki sir bas trazi toliko koliko pise.

TORTA OD SIRA

300 gr.McVities keksi Hob Nobs (od zobi)
    100 gr.putra
    150 gr.šećera
    150 gr.šećera u prahu
    6 vanili šećera
    3 crvena kisela vrhnja -20% masnoće
    3 jaja
    4 pakovanja Philadelphia sirna namaza(800 gr.-dobro je uzeti 3 manje masnoće i jedan
    masniji)

Postupak:
    . -kekse na dasci zmrviti(mličenjakom,ne do sitne prašine
    - putar na laganoj vatri otopiti i izmiješati s keksima,
    -staviti u kalup za tortu promjera 26 cm.(prethodno staviti papir za pečenje na kalup),rasporediti ravnomjerno po kalupu i lagano prstima pritisnuti da bude kompaktna smjesa
    -upaliti pećnicu na 180 st.

- 3 cijela jaja izmutiti sa 150 gr.šećera i 3 vanili šećera.U umućenu smjesu dodati 800 gr.namaza i lagano umiješati s mikserom dok smjesa ne postane jednolična.Preliti preko keksa u kalup i staviti peći na 180 st. oko 40 min.
    Pogledati kako izgleda nakon 40 min.i lagano protresti.Sredina se ne smije gibati,ako se to dešava smanjiti vatru i još malo ostaviti unutra.Voditi računa o pećnici jer različito griju.
    Ostaviti da se ohladi.

Za vrijeme dok se kolač peče,izmiješati(ručno)vrhnnje,šećer u prahu,i vanili šećer i ostaviti u frižideru.
    Na ohlađeni kolač staviti vrhnje,vratiti u frižider da stoji preko noći.Drugi dan maknuti kalup,ostaviti na podlošku od kalupa.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A mene zanima da li znate recept za onaj voćni preljev koji se može naći u kupovnim tortama od sira? onaj u sredini koji je mmmmmm....

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja "prokuham" smrznuto voce (npr. visnje ili maline ili borovnice..)sa malo secera i vanilijom, ohladim i stavim na tortu od sira

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

super podloga za ovakvu tortu od sira je i rastopiti cokoladu i umjesati cornflakes pa utisnuti u kalup.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni nije jasno zašto ne koristite normalni sir, mladi sir s placa, već te philadelphije? tražim sad neki recept za tortu sa sirom i svi su od tih kupovnih prerađevina :?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ksena, pa ja sam koristila obični sir sa pijace i pravila po receptu gdje su se koristile Philadelphija i to. Meni je bilo super!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i ja ću tako i bit će mljac

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •