Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: što s lososom?

  1. #1
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno što s lososom?

    Kupila danas Ledove odreske od lososa i obećala MM da će sutra biti nešto mljac..



    ..namam pojma što i kako , pomagajte s provjerenim receptima!

  2. #2

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    BiH
    Postovi
    275

    Početno

    Po receptu Veljka Barbieria-provjerila i super je...
    U šerpu redati red crvenog luka narezanog na ploške,red krumpira također narezanog na ploške,pa file lososa (zamrznuti-ledo), između njih mrkva,pa opet luk i na kraju krumpir. Ubaciti kocku povrtne juhe i zaliti vodom da sve to prekrije. Začiniti po želji. Kad prokuha,smanjiti i krčkati na laganoj vatri,a pred kraj dodati 2 dcl bijelog vina i još malo neka krčka ( ne znam točno koliko,vidjet ćete kad se sve skuha tj. kad tečnost prilično ispari...)
    Mi smo se počastili

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Odrezak prepržiti na maslinovom ulju s obje strane. Nakon toga izvaditi na stranu, a na isto ulje dodati sitno nasjeckani češnjak. Miješati da češnjak ne bi zagorio. Nakon pola minute staviti isjeckane kapare (može i bez kapara ali daju super ukus) i odmah zatim deci vrhnja za kuhanje i deci bijelog vina. Ostaviti još jedno 6-7 minuta na laganoj vatri. Na kraju vratiti peceni losos ili jednostavno u tanjuru preliti preko lososa.

    Uz to idu kuhani široki zeleni rezanci i sjeckani peršinov list preko toga.



  4. #4
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,232

    Početno

    Vrlo jednostavno.

    File lososa premazati debelim slojem senfa Dijona (onak centimetar).
    U pećnicu na 180 i peći 20 minuta.

    MM voli jedino tako.

  5. #5
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Ja pravim kao Krampus,meni je tako najfiniji

  6. #6
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Cure, hvala vam!

    Mislim da ću i ja sutra po Krampusovu receptu, ali budem probala i Trudnjačin.

    Krampus, jesi kapari pod muss? jel mogu možda masline u zamjenu?

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Nisu, ne moraju uopće a mogu i kiseli krastavci sitno sjeckani

  8. #8
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    Nisu, ne moraju uopće a mogu i kiseli krastavci sitno sjeckani
    Onda bum stavila par krastavčića, hvala!

    javim sutra kak je ispalo...

  9. #9

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    posirani loso sa sparogama, mljac

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Rosa

    kako je ispao losos ?

  11. #11
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Citiraj Krampus prvotno napisa
    Rosa

    kako je ispao losos ?
    Draga, izgleda sam sam osjetila tvoje vibre, baš sam pomislila kak bi trebala na forum reći da je ispalo MLJAC!! :
    Najbolje od sveg: moj malac (tri godine) je doslovce polizao tanjur,a inače ne jede rado, tako da sam baš zadovoljna!

    dakle, curke, recept od Krampusice je ful jednostavan i brz, a totalno mljac!

    (jedino nisam imala kapare pa sam stavila kisele krastavčiće,ali i oni su fini)

    Krampus-

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    Pssst...moram ti odati tajnu .. toje recept s neta i prvi koji sam ikad primjenila...
    Najsmješnije mi je bilo kad sam tražila od prije savjet a ona meni kao specijalitet pošalje upravo taj isti recept

  13. #13

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    BiH
    Postovi
    275

    Početno

    Krampus,probala sam losos i na tvoj način-EKSTRA!
    Kapari stvarno daju poseban okus,a što je najvažnije -jednostavno se i brzo priprema!

  14. #14
    LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    1,654

    Početno

    Citiraj Maxime prvotno napisa
    posirani loso sa sparogama, mljac
    ..kako se ovo radi?

  15. #15

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Pravila sam jučer trudnjačin - Barbierijev recept - s filetima oslića, izvrsno, jaaaaako ukusno.

    Kupila sam i vrhnje za verziju od Krampus

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •