Kupila danas Ledove odreske od lososa i obećala MM da će sutra biti nešto mljac..
..namam pojma što i kako , pomagajte s provjerenim receptima!![]()
Kupila danas Ledove odreske od lososa i obećala MM da će sutra biti nešto mljac..
..namam pojma što i kako , pomagajte s provjerenim receptima!![]()
Po receptu Veljka Barbieria-provjerila i super je...
U šerpu redati red crvenog luka narezanog na ploške,red krumpira također narezanog na ploške,pa file lososa (zamrznuti-ledo), između njih mrkva,pa opet luk i na kraju krumpir. Ubaciti kocku povrtne juhe i zaliti vodom da sve to prekrije. Začiniti po želji. Kad prokuha,smanjiti i krčkati na laganoj vatri,a pred kraj dodati 2 dcl bijelog vina i još malo neka krčka ( ne znam točno koliko,vidjet ćete kad se sve skuha tj. kad tečnost prilično ispari...)
Mi smo se počastili![]()
Odrezak prepržiti na maslinovom ulju s obje strane. Nakon toga izvaditi na stranu, a na isto ulje dodati sitno nasjeckani češnjak. Miješati da češnjak ne bi zagorio. Nakon pola minute staviti isjeckane kapare (može i bez kapara ali daju super ukus) i odmah zatim deci vrhnja za kuhanje i deci bijelog vina. Ostaviti još jedno 6-7 minuta na laganoj vatri. Na kraju vratiti peceni losos ili jednostavno u tanjuru preliti preko lososa.
Uz to idu kuhani široki zeleni rezanci i sjeckani peršinov list preko toga.
![]()
Vrlo jednostavno.
File lososa premazati debelim slojem senfa Dijona (onak centimetar).
U pećnicu na 180 i peći 20 minuta.
MM voli jedino tako.
Cure, hvala vam!![]()
Mislim da ću i ja sutra po Krampusovu receptu, ali budem probala i Trudnjačin.
Krampus, jesi kapari pod muss? jel mogu možda masline u zamjenu?
Nisu, ne moraju uopće a mogu i kiseli krastavci sitno sjeckani
Onda bum stavila par krastavčića, hvala!Krampus prvotno napisa
![]()
javim sutra kak je ispalo...
posirani loso sa sparogama, mljac![]()
Rosa
kako je ispao losos?
Draga, izgleda sam sam osjetila tvoje vibre, baš sam pomislila kak bi trebala na forum reći da je ispalo MLJAC!! :Krampus prvotno napisa
Najbolje od sveg: moj malac (tri godine) je doslovce polizao tanjur,a inače ne jede rado, tako da sam baš zadovoljna!
dakle, curke, recept od Krampusice je ful jednostavan i brz, a totalno mljac!
(jedino nisam imala kapare pa sam stavila kisele krastavčiće,ali i oni su fini)
Krampus-![]()
Pssst...moram ti odati tajnu ..toje recept s neta i prvi koji sam ikad primjenila...
Najsmješnije mi je bilo kad sam tražila od prije savjet a ona meni kao specijalitet pošalje upravo taj isti recept![]()
Krampus,probala sam losos i na tvoj način-EKSTRA!
Kapari stvarno daju poseban okus,a što je najvažnije -jednostavno se i brzo priprema!![]()
Pravila sam jučer trudnjačin - Barbierijev recept - s filetima oslića, izvrsno, jaaaaako ukusno.
Kupila sam i vrhnje za verziju od Krampus![]()