Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Excell, molim pomoć

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Excell, molim pomoć

Ne znam kam strpati ovo, ali bih trebala pomoć u vezi funkcija u excellu, a znam da ovdje ima puno ljudi raznih zanimanja koji se u to razumiju.

Radi se o sljedećem:

Trebala bih sa sheeta 1 kopirati polja na sheet 2, ali tako da mi kopira polja A1, A11, A21, A31 (razmak između polja je jednak) itd na sheet 2 u polja A1, A2, A3 itd. Budući da imam toga puno, trebala bi mi neka formula da složim da mi to samo prebacuje na drugi list, da ne moram kopirati jednog po jednog.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Excell, molim pomoć

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Trebala bih sa sheeta 1 kopirati polja na sheet 2, ali tako da mi kopira polja A1, A11, A21, A31 (razmak između polja je jednak) itd na sheet 2 u polja A1, A2, A3 itd. Budući da imam toga puno, trebala bi mi neka formula da složim da mi to samo prebacuje na drugi list, da ne moram kopirati jednog po jednog.
    U sheet 2 na polje A1 stavi =, odi na sheet 1 i klikni polje kojem je A1 jednak i enter, na A2 stavi znak =, sa str 1 klikni na A11 i enter.
    Ja sam skužila da to trebaš..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

E to trebam. I sad me zanima kaj mogu napraviti da ne moram tak 500 puta klikati nego da napravim neku formulu da to sama radi s obzirom da je raspon polja koja kopiram s sheeta 1 jednak

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    E to trebam. I sad me zanima kaj mogu napraviti da ne moram tak 500 puta klikati nego da napravim neku formulu da to sama radi s obzirom da je raspon polja koja kopiram s sheeta 1 jednak
    Ako je sve jednako označi , zacrni str 1 što želiš kopirat, stisni desni klik na copy i na st 2 desni klik paste
    ili na srt 2 na A1 i A2 napavi ovako sa =, kao što sam pisala u postu gore, i onda označi ta dva stupca, dođi mišom do donjeg desnog kuta A2 i potegni mišem do dna, do kud želiš da ide formula

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne mogu sve označiti jer između tih polja koje trebam ima teksta , tablica i svega. Polja su A1, A35, A69 itd, odnosno razmak je 34 polja. Ako kopiram na list 2 i povučem dalje formulu kopirat će mi polja 36,37,38 a ne s razmakom od 34 polja. To me zanima, kak napraviti formulu da uzima u obzir taj razmak između polja, zato sam namjerno napravila tablice s jednakim razmakom da se to može lakše kopirati. Samo kaj ja to ne znam napraviti...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možeš sa funkcijom Indirect

U ćeliju a1 upišeš tekst "Sheet1!a1", u a2 "Sheet1!a11" (bez "=" na početku). Označiš te dvije ćelije i potegneš donji desni kut da kopira koliko redova trebaš. Na taj način u koloni 1 dobiješ

Sheet1!a1
    Sheet1!a11
    Sheet1!a21
    Sheet1!a31
    ....itd

Onda u B1 upišeš =indirect(a1) i tu formulu kopiraš prema dolje koliko ti treba.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda mozes podatke na neki nacin filtrirati?
    Ili da pokusas sa OFFSET formulom (nisam jos koristila pa ti ne znam napisati tocnu formulu, ali bi se trebalo moci napisati da ti vuce svaku n-tu celiju).

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

možeš poslati meni na mail pa Ti posložim tablicu i formulu, ovako mi je teško objasniti

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala, cure, bum probala nekaj posložiti.

Icyoh, hvala, ali mi je bed zamarati te s tim. Treba mi za posao, nije nekaj hitno, nego sam mislila ako neko zna ovak napamet da napiše. Probala sam nešto s offset fukcijom ali mi nije uspjelo.

ailish, ovo kak si napisala mi ne funkcionira, prebacim polja J18 i J52 i onda kad povučem dolje sljedeća polja su mi J20, J54, J22, J56 umjesto J86, J120 itd.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hm, meni se ovo što opisuješ dogodi samo ako upišem direktno prve dvije adrese polja i to kopiram. Zato sam stavila bez "=" na početku da Excel to ne bi shvatio kao adresu nego običan tekst.

Možda je do verzije Excela :?

Probaj varijantu da upišeš u A kolonu samo brojeve redaka koje trebaš 18,52,120 itd, u tom slučaju treba ti u B1
    =Indirect("sheet1!a"&a1) i to kopiraš dolje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    hm, meni se ovo što opisuješ dogodi samo ako upišem direktno prve dvije adrese polja i to kopiram. Zato sam stavila bez "=" na početku da Excel to ne bi shvatio kao adresu nego običan tekst.

Možda je do verzije Excela :?

Probaj varijantu da upišeš u A kolonu samo brojeve redaka koje trebaš 18,52,120 itd, u tom slučaju treba ti u B1
    =Indirect("sheet1!a"&a1) i to kopiraš dolje
    Moja greška, napisala sam s =, i sad sam to maknula i ispalo mi je ovo:
    31.03.2009.'!J18
    31.03.2009.'!J52
    31.03.2009.'!J86
    31.03.2009.'!J120
    31.03.2009.'!J154
    31.03.2009.'!J188
    31.03.2009.'!J222

E sad ako upišem indirect(A1) kak si napisala gore onda mi u polju ispadne #REF

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako ti se sheet zove
    31.03.2009.
    onda imaš jedan navodnik ' viška u formuli.

Ako je navodnik dio naziva sheet-a onda preimenuj sheet jer ga zbunjuje navodnik na početku, misli da ga treba ignorirati

ili stavi dva navodnika pa će ignorirati samo prvi

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jupiiiiiii, uspjelo mi je!!!

Hvala, Ailish

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nema na čemu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

मैं तुम्हें समझ में नहीं आता है

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    मैं तुम्हें समझ में नहीं आता है

Ha?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A-ha! Tu sam te čekala!

Sad vidiš kak sam se ja, tutlek za Excell, osjećala dok sam čitala ovu prepisku. Izgubile ste me negdje kod Indirect funkcije.

Pismo je devanagari, jezik je Hindi, možeš ubaciti u translator na googlu.
    A tko će meni vaše objasniti, kmeeee...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •