Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: bol u dojci

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno bol u dojci

možda bi ova tema išla i pod probleme s dojenje, no kako nisam sigurna što je stavljam tu...

dakle, da dojim već preko 2 godine.
    u zadnjih nekoliko dana mi se počela pojavljivati neka tupa bol u desnoj cici koja pulsira na desnu nadlakticu i pazuh. bol je veća nakon dojenja (mislim, moj malac je već dosta velik i on doji u svakakvim pozama, ali isto tako zna raditi i pritisak na dojku pa tad bol postaje intezivnija)

gledala sam - nema kvržica, nije ništa crveno, i ne osjećam da je nešto upaljeno...
    nisam dobila udarac u dojku...mislim, nije se desilo ništa što bi kao moglo prouzročit nekakvu bol...al ipak boli i to ponekad dosta neugodno...na dodir postaje jače

posjetit ću ginekologa nakon vikenda, no zanima me da li je netko prolazio kroz slično ili zna od čega bi to moglo biti?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mene je isto boljelo povremeno, oko 2-3 tjedna, ali samo nakon dojenja, nekad jače, nekad slabije, boljelo me u dojci, ali i bradavica na dodir. mazala sam stalno s purelanom i samo jednom s rojazolom (protiv gljivica, za svaki slučaj) i odjednom je prestalo...... doduše, meni se činila dosta oštra bol, pa ne znam ni zašto ti ovo pišem, ali možda ti ipak pomogne.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

.kala. imam isti problem kao i ti i to traje već godinu i pol.

Počelo je dok sam još dojila, a nastavilo se i nastavlja se i dan danas.

Bila sam na uzv dojke i to dva puta, jer sam htjela drugo mišljenje pošto je bol i dalje bila tu.
    I nisu niš otkrili (hvala Bogu), al ni neznaju kaj je :/ .

No mene i dalje boli, bol se širi kao kanalom pod pazuh i u nadlakticu.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Konačno sam u pretražniku naišla na pravu temu jer ih ima brdo povezano uz bolnu dojku.
    Danas treći dan se javlja bol u lijevoj dojci (dojim Laru skoro će 15 mjeseci), ona doji u akrobatskim pozama a najviše okrenuta na trbuh lice okrenuto prema dojci a ruka preko dojke ili na njoj, nekad mi pritisne pa dojka taj tren zaboli ali ova bol je stalna i tupa i to kad doji malo manje boli a kad ne doji kad ja mirujem, hodam, boli a jače boli kad se sagnem ili obavljam neku kućnu aktivnost, mislim na čišćenje pa ti pokreti. Isto tako ta tri dana mi je ta dojka punija tvrđa sa mlijekom nego što Lara inače pociki možda zbog bola?, al dajem joj da sisa naizmjence od prvog dana, ne vidim nikakav zastoj mlijeka ili da bi bilo što začepljeno. Nemam kvržica ali sam primjetila da kod dodira, je jedna žlijezda ili žila, vidi se plave boje (jer su mi izražene), bolna je na dodir, svekrva popipala i kaže da je malko podebljana što ja ne osjetim pod svojim prstima.
    Nikad nisam imala nikakve probleme ni sa dojkama niti sa dojenjem nikad a ovo sad ne znam što je.
    Ja osobno imam filing prvo; možda je natekla ta jedna žlijezda a drugo; možda kad me Lara često pritisne pa boli al to zadnje sumnjam jer me ne udara po dojkama.
    Što vi mislite što bi moglo biti i hvala na savjetima unaprijed?
    Moja mama je imala dobroćudan tumor na dojci, operirala a sad ima stalno ciste na dojci i ispod pazuha.
    Ja se redovito preledavam i nemam ništa nikad niti sad kad dojim.
    Al se svejedno brinem :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da malo podignem ovu temu.
    Slično nešto i mene muči.
    Naime, zadnjih par mjeseci maleni mi je često i uz najblažu virozu dobio stomatist (afte u ustima) i naravno tada ništa ne jede nego pojačano doji. Čini mi se da se kao posljedica upravo toga i kod mene jave problemi. Tih dana, a i neko vrijeme nakon takvog intenzivnijeg perioda počinjem osjećati tupu bol u pazusima koja se zna širiti i dalje kroz ruku (uglavnom nadlaktica).
    Je li moguće da je to poljsljedica intenzivnijeg dojenja ili zvuči kao nešto alarmantnije? Kad pipkam ne nalazim ništa sumnjivo!?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pošto je ovo podforum Zdravlje odraslih, pitala bih ima li tko
    iskustava sa bolnom dojkom nevezano za dojenje?
    Naime, već par dana me boli dojka,a posebno mi je na dodir osjetljiva bradavica.
    Nije to neka jaka bol, i pošto se stalno pipam, više ne neznam da li me još
    jače boli od stalnog diranja...
    Kvržicu još nisam napipala pa neznam kad je vrijeme da se krenem doktoru?
    Bradavica me onako žari, kao kod nepravilnog dojenja (a prestala sam dojiti odaaaavno).

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj iki prvotno napisa Vidi poruku
    .kala. imam isti problem kao i ti i to traje već godinu i pol.

Počelo je dok sam još dojila, a nastavilo se i nastavlja se i dan danas.

Bila sam na uzv dojke i to dva puta, jer sam htjela drugo mišljenje pošto je bol i dalje bila tu.
    I nisu niš otkrili (hvala Bogu), al ni neznaju kaj je :/ .

No mene i dalje boli, bol se širi kao kanalom pod pazuh i u nadlakticu.
    iki, nadam se da je bol u međuvremenu prestala?Jesi li saznala šta je bilo?
    Mene isto tako boli kao što si ti opisala, kao da se od bradavice, kanalom širi
    u pazuh i nadlakticu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •