napokon, napokon je popustio i jednu od svojih starih drvenih bacvi stari mi je prepustio za jagode - sad mi trebaju savjeti - napunili smo je zemljom i gnojivom, trenutno je faza busenja rupa.
koju vrtstu?
istu gore i u rupe ili razlicitu?
napokon, napokon je popustio i jednu od svojih starih drvenih bacvi stari mi je prepustio za jagode - sad mi trebaju savjeti - napunili smo je zemljom i gnojivom, trenutno je faza busenja rupa.
koju vrtstu?
istu gore i u rupe ili razlicitu?
mi smo nekidan kupili jedine jagode koje smo mogle naći na tržnici, one koje rode na početku ljeta i opet na jesen. inače imaš i mjesečarke koje rode cijelo ljeto, odnosno svaki mjesec. nisam sigurna baš koliko ćeš moći birati vrstu jer to ovisi o tome što se može nabaviti (na veliko nije frka tolika, ali na malo :/). možda bi bilo najbolje da kupiš nekoliko vrsta ako možeš.
svakoj sadnici treba posebna rupica, svaki dan treba zaljevati i staviti ih treba na suncu da imaju što više sunca radi dozrijevanja (i zato ih treba svaki dan zaljevati).
Flower savršena ideja, probat ću i ja to napraviti. Moram priznati da prvi puta čujem za ovakav uzgoj jagoda i nemam pojma kako bi ta bačva na kraju trebala izgledati, ustvari na kojem razmaku se buše rupe. Hm...![]()
Imaš li ti foto ili postoji negdje na netu?
Jagode se mogu saditi i u četvrtaste posude ( oblik kvadrata ) tako da se stavlja u visinu jedna na drugu, ali da su uglovi slobodni i u njh se sadi jagoda. To je za manje prostore. Po 4-5 tih posuda ide jedna na drugu.
ja bih stavila različite, pa ćeš vidjeti koje najbolje uspijevaju.
Ja sam ih vidjela tako posađene na Jarunu, u onom osjetilnom parku.rena7 prvotno napisa