Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Grize!!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Grize!!!

Molim za savjet, jer ne znam kako bih se postavila da budemo i dalje sretni i zadovoljni...
    Otkako su mu probili gornji zubići, osjetim kad sisa, ne baš bol, ali ne ugodu. To nije problem kad je budan, ali prilikom uspavljivanja (a još uvijek se uspavljujemo na sisi, i ne znam kako to ukinuti), često mu se desi da u polusnu zagrize u bradavicu, a to booooliiiiii! Ne mogu baš stisnuti zube i pustiti ga da grize, a kad mu maknem dojku iz usta, počinje pobuna poluspavajućeg zombija - najprije zijeva, a onda, ako ne dobije natrag što je imao u ustima, rasplače se i cijelo uspavljivanje nam propada. Nekako ga, uz pomoć MM, uspijem uspavati, ali stalno imam osjećaj da je zaspao nezadovoljan i da je htio još sisati, ali mu to nisam omogućila. A ne znam što da radim, ipak mu ne mogu dozvoliti da grize.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

E da tako je moja šogorica dojila, uspavljivala malog na prsima pa se sad muči kako ga odviknut jer mu je 2 godine, i svaki put kad je enjkav ili pospan diže joj majcu i vadi cicu iz grudnjaka ( od trgovine, kafića, ma gdje stigne) a ako mu ne da pakao.
    A kad smo joj govorili prevelik je skidaj ga sa sise (više nije imala ni mlijeka ) ma neka on samo sisa to ga umiruje. A da negovorim o odbijanju krute hrane , to dijete ima 2 godine i jedva 10 kg. :shock:

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Priključujem se, ali na žalost, isto tražim savjet. Sin mi ima 13 mjeseci, imam mlijeka i želim ga nastaviti dojiti (jede sve normalno i nije ovisan o mom mlijeku), no njemu je zabavno gristi me. Kada posisa onu prvu navalu mlijeka počne grickati bradavicu i gledati me s očekivanjem šta će biti. Obzirom da je to jako bolno, ne mogu se suzdržati da ne reagiram i tada ga doslovno moram čupati a on umire od smijeha. Onda sam ljuta i nedam mu, onda se on ljuti pa se rasplače i tako u krug. Kod sljedećeg dojenja opet ispočetka ista priča.

Da li to znači da ću morati odbiti ga namjerno ili postoji način da on tako mali shvati da to ne smije raditi?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cure, koliko to kod vas dugo traje?
    Nama je grickanje trajalo svaki put po 2-3 tjedna nakon izbijanja nove ture zubića.
    Uvijek je rezultat bio sličan, bez obzira na moju reakciju, ljutila se ja ili ne, otimala ili objašnjavala.
    Zato sam trpila i dalje. Dok nije prošlo spontano. A prošlo je kada se, valjda, i on sam navikao na novitet u ustima.
    Isto kao što je i škrgutanje nakon nekog vremena prestalo.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja mislim da je on premali da još shvati ,i da je njemu to sad već preraslo u igru( zeza se s tobom jer kad on ugrize ti jaukneš a njemu je to smiješno.
    Ne znam ja bi ga polako počela odvikavat od sise , osim toga jede krutu hranu a uspavljivanje na prsima nije dobra ideja, kasnije če ti biti još teže.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma mi uopće nemamo problema s krutom hranom, Andrej jede sve što mu damo i još žica iz naših tanjura. Preko dana isto tako ne grize, nego lijepo posisa što ima, bez problema. Ovo s grickanjem javlja se samo navečer, pri uspavljivanju, pretpostavljam zato što je u polusnu, pa sklopi vilice (i pritom i novopridošle zube).
    Što se uspavljivanja tiče, on može i zna zaspati sam (potvrđeno nekoliko puta, bez ikakve prisile ili plača), ali vidim da mu to večernje dojenje prije spavanja jako puno znači, i ne želim mu to uskraćivati, bar ne još neko vrijeme. Od jučer smo počeli primjenjivati drugu taktiku, kad počne gristi i natezati me, uskače MM (ja se sklonim, jer kad sam u blizini, on samo zijeva prema meni onako u mraku) i bude uz njega dok ne zaspi. Začudo, čak i nemamo nekih većih problema (još).
    Ipak, zanima me kako inače rješavate problem grizenja pri dojenju, s obzirom da je ta faza kod nas tek u početku...

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni je to treće dijete, prvo dvoje su već veliki i dojila sam ih vrlo kratko. Ovaj puta sam savladala dojenje i prevladala početne teškoće tako da sam jako sretna zbog toga. A istovremeno jako žalosna jer znam da neću nikad više. Zato se JA ne mogu odviknuti i ponašam se ko pravi ovisnik, svako veče mislim: "Još samo noćas ću popustiti ( ili jutros ili večeras), a od sutra počinjemo..."

A možda zaista to prođe jer mu zubi niču jedan za drugim pa mu je to velika promjena u ustima?!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo jedan tekst sa portala, na temu grizenja mame dok je cika u ustima

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1225

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anćica prvotno napisa
    A kad smo joj govorili prevelik je skidaj ga sa sise (više nije imala ni mlijeka ) ma neka on samo sisa to ga umiruje.
    neću komentirati ostalo, jer svatko ima pravo na svoje misljenje, samo zelim reci da sve dok dijete sise, mlijeka ne moze nestati. mlijeka ima ili nema isključivo po principu ponude i potražnje.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam ja bi ga polako počela odvikavat od sise , osim toga jede krutu hranu a uspavljivanje na prsima nije dobra ideja, kasnije če ti biti još teže.
    Šta znači to jede krutu hranu? Kakve to ima veze sa dojenjem? Dojenje se preporuča do najmanje 2 godine starosti djeteta zbog puno dobroga što mu može donijeti. I ne samo djetetu.
    A uspavljivanje..., mislim da je to izbor svakoga pojedinačno. Možda netko za razliku od tebe uživa kada mu dijete zaspi u naručju i još k tome dobije večeru i porciju imuniteta. Zamisli, sve u jednom!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Brunda, tako je!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne mislim se tu s vama prepirati , doite svoju djecu koliko hočete, ali baš me zanima što će biti kad prođe te dvije godine i kad budete doista prisiljene djecu skinuti s prsa.
    Hajde nek se javi koja mama koja je nakon dugog dojenja , odvikla djete od dojke?
    Jel bilo frke?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivar je sisao 4 godine, ne znam sto mislis pod biti prisiljen skinuti ga sa sise? zbog neke terapije ili socijalnog pritiska? jer sa dvije godine ne postoji neki razlog zasto bi se dijete trebalo bas tad skinuti sa sise.

ivar je nekoliko zadnjih mjeseci sve manje i manje trazio sisati dok jednog dana nismo zbrojili da je prestao. pred evo skoro dvije godine

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

baš me zanima što će biti kad prođe te dvije godine i kad budete doista prisiljene djecu skinuti s prsa.
    Nije 2 godine granica do koje se SMIJE dojiti. Zbog čega bi netko bio prisiljen prestati nakon toga? ne razumijem baš. Dojenje se preporučuje prekinuti onda kada su za to spremni i majka i dijete. Neki se na to odlučuju prije 2 godine, a neki i puno poslije. Tu nema pravila i treba biti spontano, a ne pod prisilom.

lidac2004

Početno

Ne mislim se tu s vama prepirati , doite svoju djecu koliko hočete, ali baš me zanima što će biti kad prođe te dvije godine i kad budete doista prisiljene djecu skinuti s prsa.
    Hajde nek se javi koja mama koja je nakon dugog dojenja , odvikla djete od dojke?
    Jel bilo frke?
    meni je bas tuzno kada neko ovako razmislja....

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo, da se i ja javim. Leda je prestala dojiti SAMA, s 3 godine i 3 mjeseca. Kao sto rece ivarica: dijete trazi sve rjedje i rjedje te na kraju samo prestane.

Odbijanje/prihvacanje krute hrane nema veze s dojenjem.

Glede grickanja, pogledajte link koji je emily stavila. Sretno!

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Samo javljam da mi je ovaj tekst pomogao, par dana strpljenja i sad je opet dobro, ne grize me više već normalno sisa. Nastavljamo po starom i baš sam sretna zbog toga.

I prošli tjedan je imao gadnu virozu, zaradio od starijeg brata i kumice. Imao je visoku temperaturu tri dana, proljev i povraćao je SVE što bi u usta stavio osim mog mlijeka. Malo je reći koliko sam bila sretna što još dojim, visio je dan i noć i pomalo vukao, to mu je bilo i jelo i piće i lijek.... a temperature vani 40 stupnjeva. Stalno sam si razmišljala da li bi ga uspjela spasiti od dehidracije da nije sisao?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Super, Sanjice!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •