Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: pauza od ET do ET...

đerekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno pauza od ET do ET...

Zanima me koliko ste najviše pauzirale od jednog do drugog transfera i molim vas za savjet u 3. mj. bili smo 1. put na ICSI i sad smo dogovorili privat za kojih 15 dana kad mi dođe M.
    Neznam da li je to pametno s obzirom da je prošlo tek nekih nepunih mj. dana, bojim se malo opet stimulacije i da to malo nije prebrzo i da mi neće još biti loše od tolkih hormona.
    Što vi kažete na to?
    Inače dr. nije komentirao apsolutno ništa na to kad smo dogovarali postupak, a zna kad smo bili 1.put.
    :?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

razmak između dvije stimulacije bi trebao biti od 4-6 mjeseci, ali u prirodni ciklus možeš ići u svakom ciklusu ako to možeš psihički izdržati jer je velika vjerojatnost da ćeš se razočarati neddobivanjem stanice pogodne za oplodnju, dobivanjem nedovoljno kvalitetne stanice ili embrija s obzirom da je u prirodnjacima uglavnom po jedan folikul...

ići na stimulacije iz mjeseca u mjesec baš i ne bi bilo preporučljivo.

svakako porazgovaraj s doktorom, jer ponekad iako ti se čini da je žurba, ne treba raditi presing na sebe a niti na osoblje.
    ti si prije svega odgovorna za svoje zdravlje.

u stimuliranom su ti pak veće šanse za uspjeh, pogotovo ako vam ostane embrija za krio pa opet možeš u prirodne cikluse na FET.

sretno što god da odlučiš!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

minimalno tri mjeseca treba proći između dva stimulirana postupka

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni doc rekao minimalno 6 mjeseci pauze a ja osobno ne bih riskirala ni da mi je rekao prije. Ipak je zdravlje bitno u svemu tome. Zadnji put sam bila na stimuliranom u 11 mj , u 3 mj na FET-u a u 5 mj nadam se opet u stimulirani.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako ideš u novu stimulaciju, prebrzo ti je to, ako ćeš u prirodnjak - bez stimulacije ili s eventualno blagom - onda mislim da ti je OK, samo znaj da ti je onda omjer uloženog novca i postotak očekivanog uspjeha relativno loš - prirodnjak košta relativno dosta tisuća kuna, uspješnost samog prirodnjaka bez stimulacije, po postpuku, negdje, šacam, ali čisto da se znaš orijentirati - ti je do maks 10%, nategnuto 10%. Nove transfere možeš imati ako npr. imaš smrzlića, ali ne bi smjela nove stimulacije (velike - ono puna stimulacija, supresija, gonali ili menopuri itd.) a da nemaš razmak barem 4 mjeseca, idealno 6 mjeseci. To ti nije onako čista teorija i buffer, nego ti se ne isplati stimulirat, jer em možda nećeš imat ovulaciju, em se endometrij možda neće nadebljati itd. - to je sve onda suboptimalno. U Mariboru i na VV-u savjetuju u pravilu 6 mjeseci razmaka između pravih stimulacija, u IVF Poliklinici mislim 4, vani u Americi sam našla i manje razmake, ali, ako nije neka panika vis-a-vis tvojih godina i visokog hormona FSH ili neka panika a propos da si već blizu menopauzi, što ne bi bila, jer te ne bi stimuliralo, onda nemoj toliko žuriti, možeš eventualno u prirodnjak, ali i to nategnuto. Sretno, štogod odlučila!

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u prirodnjacima sam išla mjesec za mjesec

e kod stimulacija je već druga priča, minimalno 4 mjeseca pauze, a peporučeno 6 mjeseci

i psihološke oscilacije mogu biti ometajuće, naročito, ako se neusjeh zareda nekoliko ciklusa za redom pa i na to treba paziti

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod prirodnjaka preskočim jedan ciklus jer sam psihički još dosta razdrmana neuspjehom. Kod stimuliranih preporuka je bila 3 mj. pauze, meni bi ispalo oko 4 mj.

đerekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala vam na odgovorima znači ipak mi ne preostaje ništa drugo nego pauzirat bar 2mj. jer istina ako idemo na prirodnjak šanse su skoro nikakve a za ponovnu stimulaciju nisam ni psihički a mislim niti fizički ponovno spremna.
    Sve u svemu hvala vam jer kažem dr. mi nije ništa rekao da moram pričekati a zna da sam bila u 3 mj. na ICSI-u.
    Ok hvala vam!!

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam uvijek na stimuliranim i prakticirala sam jednom godišnje.Sada mijenjam god.doba jer mi se ne da po kiši,magli ili snijegu putovati,pa pravim pauzu od 7 mjeseci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •