-
pauza od ET do ET...
Zanima me koliko ste najviše pauzirale od jednog do drugog transfera i molim vas za savjet u 3. mj. bili smo 1. put na ICSI i sad smo dogovorili privat za kojih 15 dana kad mi dođe M.
Neznam da li je to pametno s obzirom da je prošlo tek nekih nepunih mj. dana, bojim se malo opet stimulacije i da to malo nije prebrzo i da mi neće još biti loše od tolkih hormona.
Što vi kažete na to?
Inače dr. nije komentirao apsolutno ništa na to kad smo dogovarali postupak, a zna kad smo bili 1.put.
:?
-
razmak između dvije stimulacije bi trebao biti od 4-6 mjeseci, ali u prirodni ciklus možeš ići u svakom ciklusu ako to možeš psihički izdržati jer je velika vjerojatnost da ćeš se razočarati neddobivanjem stanice pogodne za oplodnju, dobivanjem nedovoljno kvalitetne stanice ili embrija s obzirom da je u prirodnjacima uglavnom po jedan folikul...
ići na stimulacije iz mjeseca u mjesec baš i ne bi bilo preporučljivo.
svakako porazgovaraj s doktorom, jer ponekad iako ti se čini da je žurba, ne treba raditi presing na sebe a niti na osoblje.
ti si prije svega odgovorna za svoje zdravlje.
u stimuliranom su ti pak veće šanse za uspjeh, pogotovo ako vam ostane embrija za krio pa opet možeš u prirodne cikluse na FET.
sretno što god da odlučiš!
-
minimalno tri mjeseca treba proći između dva stimulirana postupka
-
Meni doc rekao minimalno 6 mjeseci pauze a ja osobno ne bih riskirala ni da mi je rekao prije. Ipak je zdravlje bitno u svemu tome. Zadnji put sam bila na stimuliranom u 11 mj , u 3 mj na FET-u a u 5 mj nadam se opet u stimulirani.
-
Ako ideš u novu stimulaciju, prebrzo ti je to, ako ćeš u prirodnjak - bez stimulacije ili s eventualno blagom - onda mislim da ti je OK, samo znaj da ti je onda omjer uloženog novca i postotak očekivanog uspjeha relativno loš - prirodnjak košta relativno dosta tisuća kuna, uspješnost samog prirodnjaka bez stimulacije, po postpuku, negdje, šacam, ali čisto da se znaš orijentirati - ti je do maks 10%, nategnuto 10%. Nove transfere možeš imati ako npr. imaš smrzlića, ali ne bi smjela nove stimulacije (velike - ono puna stimulacija, supresija, gonali ili menopuri itd.) a da nemaš razmak barem 4 mjeseca, idealno 6 mjeseci. To ti nije onako čista teorija i buffer, nego ti se ne isplati stimulirat, jer em možda nećeš imat ovulaciju, em se endometrij možda neće nadebljati itd. - to je sve onda suboptimalno. U Mariboru i na VV-u savjetuju u pravilu 6 mjeseci razmaka između pravih stimulacija, u IVF Poliklinici mislim 4, vani u Americi sam našla i manje razmake, ali, ako nije neka panika vis-a-vis tvojih godina i visokog hormona FSH ili neka panika a propos da si već blizu menopauzi, što ne bi bila, jer te ne bi stimuliralo, onda nemoj toliko žuriti, možeš eventualno u prirodnjak, ali i to nategnuto. Sretno, štogod odlučila!
-
u prirodnjacima sam išla mjesec za mjesec
e kod stimulacija je već druga priča, minimalno 4 mjeseca pauze, a peporučeno 6 mjeseci
i psihološke oscilacije mogu biti ometajuće, naročito, ako se neusjeh zareda nekoliko ciklusa za redom pa i na to treba paziti
-
Kod prirodnjaka preskočim jedan ciklus jer sam psihički još dosta razdrmana neuspjehom. Kod stimuliranih preporuka je bila 3 mj. pauze, meni bi ispalo oko 4 mj.
-
-
ja sam uvijek na stimuliranim i prakticirala sam jednom godišnje.Sada mijenjam god.doba jer mi se ne da po kiši,magli ili snijegu putovati,pa pravim pauzu od 7 mjeseci.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma