Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Tužba CZSS-a ???

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Tužba CZSS-a ???

Zar će me u slučaju da se ja pred njima ne izjasnim tko je otac moje bebe centar tužiti ???

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prano na saznanje vlastitog podrijetla

U tekstu ti je objašnjeno, preporučujem da ga pročitaš, ali uglavnom zaključak je: "Iz svega gore navedenog proizlazi da Vas se ne može prisiliti na upis priznanja očinstva.Kao Ured kojem je jedini i glavni zadatak zaštita prava i dobrobiti djece preporučamo Vam i apeliramo na Vas kao odgovornog roditelja da razmislite da li je u interesu Vašeg djeteta da mu ne dozvolite da raste i živi i uz oca, da se s njim druži i da osjeti njegovu ljubav.Smatramo da biste i djetetu i njegovom ocu, bez obzira na trenutne okolnosti, trebali pružiti tu priliku."

I vezano za tužbu: "Ako se očinstvo nije utvrdilo priznanjem, Centar će o tome Vas obavijestiti i upoznati Vas sa zakonskim odredbama o utvrđivanju očinstva sudskom odlukom.
    Međutim i muškarac koji sebe smatra ocem djeteta ima mogućnost vođenja spora o svojem očinstvu ako nije dobio prethodno pristanak odnosno suglasnost majke djeteta. Rok za podizanje tužbe je godinu dana od primitka obavijesti da nije pribavljen pristanak odnosno suglasnost, a najkasnije do navršene osamnaeste godine života djeteta."

[/quote]

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •