Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Trakošćan i okolica

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Trakošćan i okolica

Da li je netko nedavno bio sa djecom u Trakošćanu? Da li je dvorac otvoren vikendom i praznikom pod normalno ili se treba naručivati? Što preporučate za vidjeti u bližoj okolici?
    I naravno gdje fino papati nakon šetnje? Vidim da kod jezera ima nekakav ugostiteljski objekt ali pošto sam sama bila jako davno ne sjećam se kako je to izgledalo. Postoji li kakvo zgodno seosko gospodarstvo u blizini za ručati?
    (btw, čini mi se da je nedavno netko pitao za Trakošćan ali ne mogu nigdje pronaći temu pa prvo molim moderatore ako tema već postoji da me brišu)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pod normalno je otvoreno, ne znam što još vidjeti u okolici (osim Ravne Gore ) jer nam je ono što ima za vidjeti tamo bilo sasvim dovoljno - šetnja oko jezera, uspon do dvorca, razgledavanje unutrašnjosti dvorca. Tamo smo dobili prospekt za neko seosko gospodarstvo sa hranom ali nismo na kraju otišli tamo na ručak nego smo na povratku u Zgb stali u SE-MI u V. Trgovišću.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Našla sam na netu nekakav seoski turizam Vuglec Breg, nedaleko autoputa. Jel netko mozda bio tamo i kako ste zadovoljni?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imaš raznorazne seoske turizme oko autoputa ali ne baš u blizini Trakošćana. No možete svratiti na povratku.

Npr. pogledaj još Stara Vodenica, Grešne Gorice, Trsek.

Na Vuglec Bregu nisam bila, no čula sam da je jako dobro, ali navodno i poprilično skupo. To je elitni selski turizam (tako kažu)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Vuglec Breg je fenomenalan - doista bi ga se moglo nazvati elitnim seoskim turizmom. Cijene jesu nešto više od ostalih tipa Janković, Kezele, Grešne gorice i sl, ali nikako nisu bolesne, a doista je jedna viša kategorija. Sad kad se sjetim purice s mlincima, sline mi cure! Inače, što se tiče ostalih sadržaja za klince, Kezele mi je recimo bolji. U VB ima samo dječje igralište i livada, a od životinja kad smo bili, bila je kobila sa malim ždrijebetom, i to je uglavnom to. Inače, i mi se spremamo u Trakošćan jedan od vikenda i baš nas zanimaju odgovori na ista pitanja kao i buba klaru, pa eto svaka sugestija je dobrodošla.[img][/img]

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Trakošćan i okolica

Citiraj buba klara prvotno napisa
    Da li je netko nedavno bio sa djecom u Trakošćanu? Da li je dvorac otvoren vikendom i praznikom pod normalno ili se treba naručivati? Što preporučate za vidjeti u bližoj okolici?
    I naravno gdje fino papati nakon šetnje? Vidim da kod jezera ima nekakav ugostiteljski objekt ali pošto sam sama bila jako davno ne sjećam se kako je to izgledalo. Postoji li kakvo zgodno seosko gospodarstvo u blizini za ručati?
    (btw, čini mi se da je nedavno netko pitao za Trakošćan ali ne mogu nigdje pronaći temu pa prvo molim moderatore ako tema već postoji da me brišu)
    Joj, Trakošćan je predivan. Svake godine smo barem 2 puta tamo, najčešće u proljeće i jesen. Ne znam točno radno vrijeme dvorca, alli ako je radio vikendom na jesen, onda sada pogotovo radi, ima dosta toga za vidjet. A tek šetnja oko jezera... Kraj jezera ima neki mali restorančić di se može nešto pojest, popit, ok je, ali meni je bilo dosta skupo. TAmo su i pedaline za iznajmiti. Uglavnom, preporučam.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bili u trakošćanu prije tri vikenda, i bilo je odlično. mi nekako više volimo piknike, od doma ponesemo klopu i klopamo na drvenim klupicama kojih uglavnom bude svuda. svi su time oduševljeni više nego restoranima. dakle, klopa, hodanje oko jezera, glumili doru, čizmu i lopužu lisca (mama je uvijek dora naravno), popili kavu na jezeru, obišli dvorac (odnedavno otvorena kuhinja i zbirka oružja, prilično zanimljivo) i skužili da je prošlo pet sati muvanja tako da nam je bilo sasvim dosta. inače, mene razvratnu su najviše fascinirale orgije ogromnih žabetina na koje smo uletili, duž cijele obale jezera, tako da se ovih dana treba nadati nekim punoglavcima. trakošćan je pun pogodak, iako smo se ušokirali kad smo skužili da je cestarina od zg u jednom smjeru 42 kune

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo bili prije mjesec dana. Dvorac im je bio baš zanimljiv, kuhinja najviše. Žao im je bilo da ne mogu vidjet tamnicu

Ručali smo u nekom restoranu ispod dvorca. Nije skupo bilo. A fino.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo bili u subotu, bilo je prekrasno.
    Zadovoljstvo nam je dodatno uvećao i položaj restorana, na livadi, jer su se curke igrale s drugom djecom, a MM i ja smo se napričali...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj morska prvotno napisa
    iako smo se ušokirali kad smo skužili da je cestarina od zg u jednom smjeru 42 kune
    Sljedeći put izađite s autoceste u Krapini

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi smo bili na uskrsni ponedjeljak (13.04.) i išli smo do Krapine po staroj cesti, i onda smo se izgubili...pa se vratili na autocestu i do Trakošćana platili cestarinu 22 kn. A na povratku se isto zabezeknuli sa 42!
    No, vrijedilo je. Dvorac je fantastičan, ja kao zaljubljenik u zmajeve, dvorce i tajne odaje sam uživala punim plućima (Trakošćan inače znači Zmajev greben, čini mi se), a i klincima se jako svidjelo, pogotovo njihovi mali kreveti! Ulaz za velike 30 kn, studenti i đaci 15 kn, mi kao grupa od 14 osoba smo dobili popust! Muž je nakon dvorca otišao pecati (može se kupiti dnevna karta, 80 kn), a ženskinje u šetnju oko jezera - trajanje cca 1,5-2 sata lagane šetnjice. Klopu smo imali sa sobom, i imali smo najbolju namjeru je konzumirati na onoj prekrasnoj livadi koja se vidi na svim fotkama, ali smo se razočarali - po sredini te livade je mali odvodni kanalić i zemlja oko je ful vlažna, tak da sjedenje na zemlji/deci ne dolazi u obzir, možda u ljeto kad nema kiša. Na klupama iza restorana nam nisu dali da jedemo, jer hranu nismo kupili kod njih, pa smo se smjestili na livadu i tamo se nahranili, nogometali i sretno umorni vratili doma. Slike su u pripremi, pa ću staviti link, pričekajte! :D

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bili u Trakošćanu! Izlet je bio pun pogodak: M. oduševljeno razgledao, poslije prošetali, vrijeme nas poslužilo, fino papali na povratku u Zagreb (kod Desinića - gospodarstvo Trsek), ma odlično...
    (Jedino što sam mislila da se sa trbuhom pred sobom nikad neću popet do ulaza u dvorac, ili da ću rodit negdje po putu, ali još sam u komadu , ipak je prerano )

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mi smo bili jučer, baš nam je bilo super...
    Doduše, bila je gužva, ali lijepo smo se prošetali, papali, bilo je jučer tamo svakakvih sadržaja.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa
    (Jedino što sam mislila da se sa trbuhom pred sobom nikad neću popet do ulaza u dvorac, ili da ću rodit negdje po putu, ali još sam u komadu , ipak je prerano )
    Hi, hi, ja sam bila isto tamo točno 7 dana prije poroda. Mislim da sam onda bila u boljoj kondiciji nego sada :/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pitanje jeli je put Trakošćan-ravna gora primjenjen za klince?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne znam koliko su veliki klinci, ali ako su već školarci onda sigurno mogu. Nije nešto posebno teško niti strmo, ali treba nekih dva sata. Može biti blatno u ovo vrijeme.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

razmišljamo više njih su školarci, manje njih su manji od 6 godina

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •