Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: vodene kozice ili ne?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno vodene kozice ili ne?

Pozdrav svima!
    Jutros se moja princezica (15 mjeseci) probudila sa nekakvim potkožnim bubuljicama-plikovima na nogicama i rukama, a kasnije sam primjetila da ih ima i na tijelu :shock: ... nema temperaturu (bar za sada), ali je nekako mrzovoljna i samo bi se mazila.
    Kod nas već mjesec dana vladaju vodene kozice i iako sam ju dosta izolirala od klinaca ipak postoji mogućnost, pa ne mogu ju staviti pod stakleno zvono
    Ima li tko sličnih iskustava s ovakvim osipom? Jel tako počinju kozice?

Ja sam u 17.tjednu trudnoće, prebolila sam kao mala kozice, ali me ipak strah...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/949/
    Prve kožne promjene su sitne crvenkaste mrljice (makule) koje izbijaju na vlasištu, licu ili trupu. Tijekom idućih sati mijenjaju izgled i prelaze u malene, crvenilom okružene površinske mjehuriće (vezikule). One su prosječne veličine 2 - 3 mm i ispunjene bistrom tekućinom u kojoj se nalazi virus. Istodobno s pojavom osipa na koži i sluznici javlja se svrbež zahvaćenih dijelova. U sljedećih dan, dva zamuti se sadržaj mjehurića, te pucaju, suše se i pretvaraju u kruste cijeljenjem, nakon kojih u pravilu ne ostaju ožiljci.
    vidi i
    http://www.skole.hr/roditelji/savjeti?news_id=368

nadam se da će ti pomoći, sama ne znam detalje...
    valjda ne bi trebalo utjecati na trudnoću ako si već preboljela... za svaki slučaj nazovi ginekologa i pitaj.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kad sam ja bila sa malim na kontroli sa kozicama bila je još jedna mama sa malom isto je mislila da su kozice.
    Ali malička je imala samo po nogicama te točkice.
    Onda je doktorica rakla da kozice idu odozgora prema rukama i nogama.
    Odnosno prvo se dobije po prsima i leđima pa dalje.
    A tako je i moj mali dobio i ja.
    U principu po nogama i rukama smo imali čisto malo a leđa, prsa i trbuh puno.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala puno!
    evo i ja tražim po netu... pedijatrica nam danas ne radi jer je na zamjeni u obližnjem mjestu pa sad sama muku mučim!
    i ja se nadam da nisu kozice....
    sve će se vidjeti sutra!
    sretna sam jer se probudila s podnevnog spavanja i dalje bez temperature i s istim brojem plikova kao i prije!
    hvala još jednom!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

selim na zdravlje djece.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: vodene kozice ili ne?

Citiraj ella28 prvotno napisa
    Ja sam u 17.tjednu trudnoće, prebolila sam kao mala kozice, ali me ipak strah...
    Slično je bilo i kod nas, ali ranija trudnoća (8-9 tjedana). Sve je prošlo ok.
    Pošto si prebolila kozice nema opasnosti a očito da nisi starija od 60 godina kada postoji mogućnost da ih opet dobiješ. Tako je meni ginić objasnio.
    A što se tiče širenja točkica kod kozica i ja mislim da idu od trupa prema udovima - ovo je po sjećanju. Nisam stručnjak za to.
    Ali ako jesu kozice neće ti promaći.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Vrijeme kozica očito jest jer je naš vrtić pun a od nedjelje smo i mi "sretni " dobitnici
    Uglavnom, kod nas su počele po trbuhu-oko 8 komada i jedna na vratu. Cijeli dan je bio bez temeperature i bez novih. U ponedjeljak su se pojavile i na leđima.Čini mi se da se one noću pojavljuju jer po danu ih je isti broj kao i ujutro.
    Jutros ima i na rukama ali od pazuha prema laktu za sad i temperatura.
    ella28,tako kozice napreduju pa promatraj al nadam se da niste i vi dobitnici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •