Vidi rezultate ankete: Koliko dugo se vec borite sa neplodnoscu?
- Glasači
- 131. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
-
1. godinu
-
2. godine
-
3. godine
-
4. godine
-
5. godina
-
6. godina
-
7. godina
-
8. godina
-
9. godina
-
10 i vise godina
-
8 godina otkad želimo dijete. ja sam se pregledala nakon cca 8 mjeseci, a MM nakon nekih 14 mjeseci. imamo iza sebe 2 ICSI-a, 1 prirodnjak operaciju varicocele, operaciju endometrioze. i oko milijun prirodnih pokušaja
-
-
9 godina
uh...
-
ja sam zbog mojih godina (35 - nisu visoke ali ne idu mi vise u prilog...) pocela sa pretragama prakticno paralelno sa otpocinjanjem pravljenja bebe...sto se mnogima (pa i meni samoj) cinilo malo pretjerano i streberski...ali eto slucaj je htio da smo odmah saznali da MM nema bas savrsen spermiogram, a i moj FSH upucuje na to da rezerve JC nisu neogranicene...
dakle, sto kaze moja ginekologinica - MM i ja smo kao par u 'sivoj zoni', nama trudnoca moze da se desi vec sutra, ali ne mora da se desi nikada...
pa sada guramo i medicinski - razmisljam da odradim 1-2 AIH preko ljeta a ako do zime ne bude nista, onda i full power MPO...
-
samo da dodam da se kod mene sve zasad odvija u okviru godinu dana.
-
Oko 2 i pol godine..
Mada smo u vezi 10 godina ( jedina zaštita coitus interruptus ili izbjegavanje plodnih dana ).
Znala sam se pitati; imamo li mi to problem ili se moj dragi stvarno dobro kontrolira..
-
5 godina
-
-
Osoblje foruma
kliknula za 9 godina, iako će za koji mjesec biti punih 10 godina kako smo se počeli truditi napraviti bebu
od toga 8 godina s dijagnozom i u postupcima...
s prvim dijetetom uspjeli nakon dvije godine hodanja na VV, dakle prije 6 godina
nakon pauze dok je h. bila mala, evo nas opet na IVF putu već tri godine
-
2 godine - 1 u prirodnim pokušajima, 1 u postupcima
-
5 do naseg zlata...od tad vrijeme drukcije brojim
, bez obzira sto se zelimo, probavamo, radimo, trudimo se za jos
-
Ja kliknula na 10 godina (jos malo vise od toga smo u braku), jer toliko dugo zelimo bebu. Prvo smo mislili uzivati malo sami, pa nismo "radili" na bebi, tj. cuvali smo se...
Pa smo onda pokusavali prirodnim putem. I tek 2006. potrazili medicinsku pomoc, od tada do 2008. prosli 2 AIH, 2 prir. ivf-a i 2 stim. IVF-a (iz drugog trudnoca, ali zavrsila spontanim u 6. tj.) i nakon svega uspjeli prirodno - nase cudo stize za 2 mjeseca!
Da rezimiram, proslo je zapravo "samo" 2 godine od prvog postupka do prirodne trudnoce!
-
TwistedQ,e ovo je stvarno dobro:
Znala sam se pitati; imamo li mi to problem ili se moj dragi stvarno dobro kontrolira..
Tako je i kod nas, napunili smo 2 godine od prvog odlaska ginekologu,idiopati, nažalost(ovi ostali bar znaju šta im je činiti)
A ovo što gore citirah je baš tako, žali bože onih kondoma i prekinutih odnosa
Ma možda mi je i neplodnost od stresa. :?
-
Zasada vode 4.godine, tu su odmah 3 i 2 godine, i onda 10 i vise..... Zanimljivo....
-
2 godine kako smo se nadali da nemamo problem, pa 3 od kako smo potvrdili da imamo problem.... Je li to kraj na vidiku?! :?
-
3 i pol godine od prvog susreta sa VV do poroda! Prije toga još godinu dana neuspješnog pokušavanja!
-
Da zakljucimo - 4.godine je apsolutni pobjednik! A tako sam si nekako i mislila....
-
Baš me je ova anketa natjerala da zbrojim godine.....najprije 2 godine dok se nismo počeli pitati da li nešto ne štima
, a sada već 5 godina po klinikama, dakle ukupno 7 godina ..... još sanjamo našu sreću.....
-
7 godina, od toga 2 godine kućne radinosti, a zatim slijedi 5 godina "teške" borbe (kraj sa sretnim završetkom još se ne nazire)
od toga 6 AIH, 3 prir. IVF-a i 4 stim. IVF-a ...
-
mi smo u braku 3 godine. a sama borba je počela odmah jer su krenili spontani... a sada nakon 3 spontana ( prirodnim putem) i jednom neuspjelom inseminacijom.....recimo neke 3 ipo godine. tko zna koliko ce to još proć vremena dok ne uspije
-
Mi se borimo 3 godine, 2 laparoskopije, 1 HSG, 1 IVF stimulirani,1 ET
Uskoro krećemo u drugi stimulirani...
-
Evo naše priče 9 mjeseci pokušavanja i ništa krećem na kontrolu sa mnom sve u redu, kreće moj dragi napraviti spermiogram i on je bio loš, i dr. ga pošalje urologu i ustanovi se dijagnoza tumor testisa s metastazama na limfne čvorove svi smo ostali u totalnom šoku!
Evo sada je taman prošlo godinu dana od njegove dijagnoze sve su mu to povadili i prošao je svašta ali hvala bogu on je sada dobro...ali posljedice su ostale prirodno ne možemo dobiti bebu.....ali na sve sreću smo zamrznuli spermu prije svih kemoterapija.....upravo čekamo M i krećemo s postupkom!
-
nakon godine dana kućne radinosti prva dijagnoza prije 6 god.onda malo oporavljanja od šoka pa ponavljanja nalaza i od 2006.krečemo s postupcima i tako se to lagano odužilo.
-
Pokušavamo već 8 god. još uvijek neuspješno. Ne znam kada će giti kraj.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma