Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Na put s bebom - kada?

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Na put s bebom - kada?

Dakle, moja L. ima dva mjeseca i par dana i pitam se je li prerano za put do Dalmacije???
    Autosjedalicu podnosi sve dok je auto u pokretu.... pa s tim ne bi trebalo biti problema. Planiram napraviti pauze od sat vremena barem dva puta, podojiti je, promijeniti pelenu ako treba, malo je nositi.....

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nije prerano... Budući da ju dojiš, nećeš vjerojatno imati nikakvih problema... Čak mislim da ne morate tako često stajati... vidjet ćeš već prema situaciji... (nadam se da Luca dobro podnosi auto!)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo išli na more u Makarsku i u Sarajevo, kad je P bio nešto više od 2 mjeseca. Prije smo otišli pedijatru na pregled i pitali za savjet. On je rakao ako imate klimu u autu i apartmanu sve 5. Mali je bio super iako je bilo deeebelo ljeto. Planirali smo svako malo stajati, ali je malac većinu spavao pa nije bilo potrebe.
    Nadam se da sam pomogla i sretan put!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na more, iako nesto blize, F je isla prvi puta tri tjedna stara (zapravo, tri dana stara je s tog mora, iz rodilista dolazila kuci )

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi smo čekali prvi pregled i bris na more...dakle sa mjesec dana i to relacija zg-krk-vir i nazad...spavao je duži period a kad bi se probudio, stali bi, pocikio je i promjenili bi pelenu jer bi se odmah nakon cikanja i pokakio i krenuli dalje...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

k. je imala 6 dana kad smo isli na put zagreb-beograd.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi smo s 3 mjeseca išli Zg-Šibenik. Krenuli smo po mraku i to nam se pokazalo kao greška stoljeća. Naime, ona se ni sad (7mj) ne voli baš voziti po mraku
    Spavala je do Male Kapele, a kad se probudila počelo je urlanje. Stali smo (snjeg do koljena, vijavica, vrime užas, ne možeš van iz auta prošetat, smiriti je), dobila je cicu i kad sam je vratila u stolicu opet urlikanje iz petnih žila. NAkon još par neuspješnih pokušaja ostalih 200 km je provela prikačena na cici na jastuku meni u krilu. ja prilično ozbiljno shvaćam "Autosjedalica - uvijek i u svakoj prilici" tako da sam tih 200 km bila smrznuta od straha.
    Povratak natrag 3 sata odspavala bez problema, nigdje nismo stajali jer se nije ni budila, ali išli smo po danu.
    Tjedan dana nakon toga smo išli na Cres (po danu) i super je prošao put tamo i natrag.
    Lekcija naučena.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj malac je išao do Krka s mjesec dana SPavao skoro cijelo vrijeme

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

A je li se baš preporučuje praviti pauze u vožnji ako je mala bebica ( 3 mjeseca) ili nema potrebe ako beba recimo bez problema spava? Mislim, je li joj ''dodije'' u AS ? Možda je glupo pitanje,ali vidjela sam negdje da se spominju te pauze tijekom putovanja...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj trudnjača prvotno napisa
    A je li se baš preporučuje praviti pauze u vožnji ako je mala bebica ( 3 mjeseca) ili nema potrebe ako beba recimo bez problema spava? Mislim, je li joj ''dodije'' u AS ? Možda je glupo pitanje,ali vidjela sam negdje da se spominju te pauze tijekom putovanja...
    pa ako ti spava, što ćeš je budit...
    mi smo s drugim djetetim išli na more kada je imao 3 tjedna, bome s prvim se ne bih usudila tako rano, što zbog zbunjenosti oko činjenice da imam dijete , što zbog moje rane od epiziotomije od koje nisam mogla sjediti (ni misliti )...
    super je ako dojiš, imaš sve pri ruci , a i bebici može biti zanimljivo malo gledati kroz prozor

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mi smo bili nedavno za Uskrs u St i malecka spavala cijelim putem. Imala je 2 mj i 3 tjedna, a krenuli smo predvečer kad je njeno vrijeme za noćno spavanje. Natrag smo krenuli ranije, pa je bilo jedno stajanje za hranjenje odmah skoro na početku i nakon toga je bila mirna i zaspala. Inače čim krene auto umiri se, osim ako je jaaakoo gladna...onda ne pomaže.
    Inače isto mi je malo bilo muka je gledati u onoj AS onako sklupčano

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    Citiraj trudnjača prvotno napisa
    pa ako ti spava, što ćeš je budit...
    Bez obzira putujete li danju ili nocu i beba spavala ili ne,svako dva sata napraviti pauzu i izvaditi bebu iz AS da se "ispruzi".
    Zbog strukture kraljesnice,mala beba ne smije dugo biti u AS.
    Dugotrajan polusjedeci polozaj povecava rizik od SIDS-a.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure, hvala na ohrabrenju!
    Napravit ćemo barem jednu pauzu radi položaja u AS i nadam se da će joj put biti ugodan.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma znam da sam negdje pročitala kako taj sklupčani položaj bebe u AS na dužim relacijama nije dobar...Sad mi je to i potvrđeno-hvala na savjetima

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mi smo jutros baš bili na kontroli kod ortopeda i usput pitali za AS i dulji put...rekao nam da cca svaka 2 sata bi bilo dobro napraviti stanku i malo ispružiti bebicu....i to je to...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •