e da, gore navedeni ručak je stvarno jeftin - sa uljem, polentom i salatom max 40,00 kn (cijena mrkača na ribarnici je oko 25,00 kn); mi u ledu uvijek imamo jednu porciju mrkača.

drugi recept - rižoto od totana (opet višestruko jeftinija vezija lignji, za rižoto skroz ok). i njih imamo uvijek u ledu, očišćene i narezane, spremne za kuhanje

opet sličnii princip - na maslinovom ulju prodinstati kapulu, dodati totane i dinstati oko sat vremena (oni su nešto žilaviji od lignji) uz polijevanje vodom (naravno, pravi recept bi uključivao riblji temeljac, ali dobro je i s vodom), i na kraju s malo vina. isto dodati češnjak, sol, papar, peršin - ovaj put bez pomidora.
sutradan u to ubacim rižu, prvo ju malo onako zapržim da pocakli, i onda dodajem malo po malo vode, dok se riža ne skuha. uz to hrpa salate.