-
Juhu od kopra radim kak god mi padne na pamet...
Ribana mrkvica i kosani kopar malo se prodinsta na zlici ulja, zalije vodom, doda soli i papra i zakuha tarana. Moze se dodat zobene pahuljice ili zakuhati rezance.
Bijela juha od kopra - napravim bijelu zaprsku od zlice brasna i zlice ulja (sasvim laganu, tek da zapjeni) dodam kosani kopar, kad napravi "cvrč" zalijem hladnom vodom, dodam soli i papra i polako zagrijavam do vrenja. Kuham cca 5 minuta. Unutra pase i zlica vrhnja za kuhanje, ali to poskupljuje recept
!
Moze se juha ostaviti prazna, a u tanjure "na suho" izdrobiti dvopek ili dodati one zlatne kuglice za juhu. Moja baka je przila ostatke starog kruha narezanog na kockice. Ide to i u juhu od gljiva...
Kopar stavljam i u proljetnu juhu - prodinstam mrkvu, MLADI GRASAK, kosani kopar, persin i celer, pa zalijem vodom. Moze se unutra ubaciti i piletina (jeftina varijanta - samo drape
) i to je super! Ukuhati male noklice ili taranu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma